Implementare

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
admin

Re: Implementare

Post by admin »

pare ca ar fi doar 2 variante:
1. (cum a aspecificat mgabi): pe luna 4-5 trimestriala si pe 6 lunara (am primit aceeasi varianta si la un curs cu CECCAR)
2. trimestriala normala , dar pt actele din luna 6 din trimestriala sa fie declarate codurile de taxa si restul pt platitor de TVA

cum o fi corect ? stie cineva de precizari clare anaf pt aceasta speta ? la un moment dat multe firme vor fi in aceasta situatie de iesire sau intrare in starea de platitor de TVA... :)
nicu wrote: 12 Jun 2025, 17:47 04...05.2025 firma neplatitoare de tva
cu 06.2025 platitoare de tva trimestrial

- cum depune saft pt. 04,05,06 - o data trimestrial sau de 3 ori lunar ?
admin

Post by admin »

Inteleg ca termenul de prima-depunere D406 la perioada de gratie ar fi:
-31 iulie 2025 pt firmele care depun lunar (pt ian-iun)
-30 iunie 2025 pt firmele care depun trimestrial (pt trim 1 ian-mar)
nicu

Post by nicu »

Solicitare catre Anaf:
D406: - in 04...05.2025 firma neplatitoare de tva - din 06.2025 platitoare de tva trimestrial Intrebare:
1. cum depune D406 pt. lunile 04,05,06 din 2025 - o data trimestrial sau de 3 ori lunar ?
2. pina la ce data va depune D406 de la raspunsul dvs. de la punctul 1 ?

Raspuns primit :
......
- ultima zi calendaristică a lunii următoare perioadei de raportare, respectiv luna/trimestrul calendaristic, după caz
......
Contribuabilii/Plătitorii transmit Declaraţia informativă D406 lunar sau trimestrial, urmând perioada fiscală aplicabilă pentru taxa pe valoarea adăugată
(TVA).
......
Contribuabilii care nu sunt înregistraţi în scopuri de TVA transmit Declaraţia informativă D406 trimestrial.
Data-limită pentru transmiterea declaraţiilor informative D406 privind fişierul standard de control fiscal este ultima zi calendaristică din luna depunerii, reprezentând luna calendaristică imediat următoare perioadei pentru care a fost pregătită declaraţia informativă.

Voi ce a-ti inteles ?
admin

Post by admin »

Exista alte opinii despre termenul la trimestriala.
Pe linkul atasat aveti explicatiile si modul de calcul , iar la finalul articolului aveti raspunsul ANAF pe adresa de petitii saft unde anaf precizeaza ca termen la trimestriala 30 iunie , nu iulie :)
Decizia este voastra :)
link articol:
https://coreaccounting.ro/primul-termen ... 4fcBo1nWqw
admin

Post by admin »

:))))))))))))))
nicu wrote: 17 Jun 2025, 08:54 Solicitare catre Anaf:
D406: - in 04...05.2025 firma neplatitoare de tva - din 06.2025 platitoare de tva trimestrial Intrebare:
1. cum depune D406 pt. lunile 04,05,06 din 2025 - o data trimestrial sau de 3 ori lunar ?
2. pina la ce data va depune D406 de la raspunsul dvs. de la punctul 1 ?

Raspuns primit :
......
- ultima zi calendaristică a lunii următoare perioadei de raportare, respectiv luna/trimestrul calendaristic, după caz
......
Contribuabilii/Plătitorii transmit Declaraţia informativă D406 lunar sau trimestrial, urmând perioada fiscală aplicabilă pentru taxa pe valoarea adăugată
(TVA).
......
Contribuabilii care nu sunt înregistraţi în scopuri de TVA transmit Declaraţia informativă D406 trimestrial.
Data-limită pentru transmiterea declaraţiilor informative D406 privind fişierul standard de control fiscal este ultima zi calendaristică din luna depunerii, reprezentând luna calendaristică imediat următoare perioadei pentru care a fost pregătită declaraţia informativă.

Voi ce a-ti inteles ?
mgabi

Post by mgabi »

Pai daca nici ei n-au inteles nimic, ce ai fi vrut sa-ti raspunda ??? :lol: :lol: :lol:
Logiga este sa faci exact ca la TVA cand schimbi la luna, dar este posibil sa nu-ti primeasca declaratia 4+5 pana pe 30 iunie :mrgreen:
hd56fox

Post by hd56fox »

Am o chestie ciudata. Primesc aceasta eroare la un client , italian.

E: MasterFiles (1) sectiune Customers (1) sectiune Customer (277) sectiune CompanyStructure (1) sectiune RegistrationNumber (1)
eroare regula: RegistrationNumber: Pentru RegistrationNumber 04IMPELLIZZE formatul este invalid
E: MasterFiles (1) sectiune Customers (1) sectiune Customer (277) sectiune CustomerID (1)
eroare regula: CustomerID: Pentru CustomerID 04IMPELLIZZE formatul este invalid

Am constatat ca daca scriu doar 04MPELLIZZE nu mai da eroare(sterg doar I-ul). Ce nu interpreteaza bine ? Nu da eroare de parsare, nu sunt caractere speciale.
Am crezut ca I-ul ala e ciudat , mai contine ceva ce nu e vizibil. Dupa ce l-ama sters si a fost bine, am zis sa-l pun la loc. Tot eroare.
Asta dupa ultimele lor modificari de validare. In luna a 4-a nu a dat eroare.
hd56fox

Post by hd56fox »

Mai inainte am avut inca un caz , un client EUGENIA si dadea eroare. Am pus GGG si nu a mai dat.
E dubios. O fi anuntat cineva ?
blumache

Post by blumache »

IM si EU pe pozitie de cod tara dau eroare la ultimul validator.
Pe de alta parte daca e italian clientul, nu ar trebui declarat cu 04, ci 05ITxxxxxx
nicu

Post by nicu »

la :
<SalesInvoices>
<NumberOfEntries>12505</NumberOfEntries>
<TotalDebit> -100.00</TotalDebit>
<TotalCredit> 100.00</TotalCredit>

Vanzari (facturi stornate) .... TotalDebit cu semnul minus sau fara ?
Post Reply