Implementare
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Implementare
ref. D406 active (anual).. se depune si pentru firmele care nu au active ? daca da , cu ce structura ?
-
viorel1955
Daca sunteti la trimestru, se pot trimite 3 declaratii lunare. Nu toate softurile fac balante multi-luna. Eu am avut astfel de cazuri, au trimis si cel putin pana acum sunt valide. Firesc ar fi sa nu fie nicio problema. Ce, la D112 nu este asa ? Din moment ce au datele, care ar fi problema ?
Se transmite o singura declaratie trimestriala, cu cele 3 luni in ea. Asa spune ghidul.viorel1955 wrote: ↑30 May 2025, 12:49Daca sunteti la trimestru, se pot trimite 3 declaratii lunare. Nu toate softurile fac balante multi-luna. Eu am avut astfel de cazuri, au trimis si cel putin pana acum sunt valide. Firesc ar fi sa nu fie nicio problema. Ce, la D112 nu este asa ? Din moment ce au datele, care ar fi problema ?
@admin
Ai reusit ceva cu "speciala"?
Ma refer la cei cu cod special de tva...
Ai reusit ceva cu "speciala"?
Ma refer la cei cu cod special de tva...
nu... inca sapam la anaf si la seminare.. nimeni nu ne da un raspuns concret.. doar ca trebuie depusa , dar nu si ce structura sa aiba 
Am auzit si alta aberatie.. ca trebuie depusa pe acelasi cod de TVA initial si speciala , si ca tag-ul TaxAccountingBasis cu valoare "I" in loc de "A" va evita suprapunerea... nu prea cred.. si oricum nu rezolva cu intrebarea: ce sa contina ca sa se valideze la depunere ? ce sectiuni? si de ce validatorul valideaza si anaf la depunere nu ?
Am auzit si alta aberatie.. ca trebuie depusa pe acelasi cod de TVA initial si speciala , si ca tag-ul TaxAccountingBasis cu valoare "I" in loc de "A" va evita suprapunerea... nu prea cred.. si oricum nu rezolva cu intrebarea: ce sa contina ca sa se valideze la depunere ? ce sectiuni? si de ce validatorul valideaza si anaf la depunere nu ?
in ghid spune ca trebuie depusa.. nu specifica nimic pt cazul in care nu ai active deloc in an:
"Anual, în funcție de anul financiar al contribuabilului, există obligația de raportare pentru următoarele secțiuni privind Activele din Fișierul SAF-T, care vor fi denumite Declarația informativă D406 - Active:
1.Header [Antetul];
2.MasterFiles [Fișiere Master] cu anumite subsecțiuni:
2.1 GeneralLedgerAccounts [Registrul Jurnal]
2.7 AnalysisTypeTable [Tabelă Tipuri Analiză]
2.12 Assets [Active]
4. Document Source [Documentele Sursă] cu următoarea subsecțiune:
4.5 AssetTransactions [Tranzacții cu Active]
Obligația de raportare Anuală pentru Active se corelează cu anul financiar al contribuabilului iar Declarația informativă D406 pentru Active se depune pana cel târziu data de depunere a situațiilor financiare aferente anului financiar închis."
"Anual, în funcție de anul financiar al contribuabilului, există obligația de raportare pentru următoarele secțiuni privind Activele din Fișierul SAF-T, care vor fi denumite Declarația informativă D406 - Active:
1.Header [Antetul];
2.MasterFiles [Fișiere Master] cu anumite subsecțiuni:
2.1 GeneralLedgerAccounts [Registrul Jurnal]
2.7 AnalysisTypeTable [Tabelă Tipuri Analiză]
2.12 Assets [Active]
4. Document Source [Documentele Sursă] cu următoarea subsecțiune:
4.5 AssetTransactions [Tranzacții cu Active]
Obligația de raportare Anuală pentru Active se corelează cu anul financiar al contribuabilului iar Declarația informativă D406 pentru Active se depune pana cel târziu data de depunere a situațiilor financiare aferente anului financiar închis."
In fisierul XLS cu structura (RO_SAFT_SchemaDefCod) la Assets scrie asa :
"Raportarea acestei secțiuni este obligatorie cel puțin o dată pe an pentru firmele care au active în evidență."
Eu am incercat totusi, dar nu am reusit sa trimit o declaratie "goala" (am incercat o multime de variante, cu/fara sectiuni)
"Raportarea acestei secțiuni este obligatorie cel puțin o dată pe an pentru firmele care au active în evidență."
Eu am incercat totusi, dar nu am reusit sa trimit o declaratie "goala" (am incercat o multime de variante, cu/fara sectiuni)
04...05.2025 firma neplatitoare de tva
cu 06.2025 platitoare de tva trimestrial
- cum depune saft pt. 04,05,06 - o data trimestrial sau de 3 ori lunar ?
cu 06.2025 platitoare de tva trimestrial
- cum depune saft pt. 04,05,06 - o data trimestrial sau de 3 ori lunar ?
Sa inteleg ca a depasit plafonul si a devenit platitor din 06.2025 (sau s-a inreg. prin optiune)
Teoretic ar tb. un "trimestrial" pentru lunile 4,5 si una lunara pentru luna 6 ... parerea mea.
Practic, mai bine intrebi la anaf