SAF-T Validator

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
avir

SAF-T Validator

Post by avir »

Salutare,

Am fost nevoit sa termin declaratia pana in luna 07.2022 deoarece am un contribuabil mare.
Intr-o noapte am visat ca gresisem ceva in declaratie dar nu-mi amiteam ce.
De dimineata m-am apucat sa verific dar nu am gasit erori.
Pot sa ma verific altfel? Ce face ANAF cu acest XML?
Si am inceput sa proiectez citirea, interpretarea si verificarea corelatiilor.
Prima declaratie verificata a fost cea creata de mine, avea erori, nu exportam corect soldurile conturilor bifunctionale si raportasem si rulajele din clasa 8, asa ca "visele" sunt bune cateodata.
Apropo, nu am gasit pana acum nici macar o declaratie corecta, dau o bere daca treceti declaratia de validator fara erori :)
O sa-mi fie greu sa raspund la intrebari adresate in privat deoarece voi fi nevoit sa raspund la aceleasi intrebari de fiecare data.
In cazul in care gasiti bug-uri va rog frumos sa le publicati pe grup, vorba aia "numai cine nu munceste, nu greseste" :)
In viitorul apropiat voi scoate si o versiune care va stii sa faca parsare si va fi capabila sa verifice si declaratii care au mai mult de 250mb.
Daca incarcati o declaratie mai mare de 250mb e posibil ca validatorul sa nu faca absolut nimic deoarece nu reuseste sa incarce in memorie XML-ul.
Oricum, e bine sa verificati in primul rand pe declaratii mici.
Dupa ce stabilizati exportul nu o sa mai fie nevoie de validator.
Trebuie avut in vedere ca nu verific integritatea XML-ului, consider ca imi puneti la dispozitie un XML trecut deja prin DUK.
E posibil ca un XML care nu trece de DUK sa treaca de validator deoarece validatorul nu se concentreaza pe restrictii ci pe consistenta.

Pagina firmei:
https://www.facebook.com/softteamsolutions

Pagina personala:
https://www.facebook.com/razvan.ilie.alexandru.varvara/

Video prezentare:
https://fb.watch/f3yl0dw36i/

Sper sa va fie de folos.
viorel1955

Re: SAF-T Validator

Post by viorel1955 »

Razvane, la prezentare, ca la prezentare, totul e frumos si merge brici. Da, la prima vedere e interesant, ce faci acolo. Ma intereseaza, de unde descarcam o varianta de test si care este costul estimat al produsului final ? (ca vorba aia, nu suntem la pomana) Deasemenea doresc sa stiu daca produsul tau permite EDITAREA declaratiei sau numai VERIFICAREA ? Atrag atentia ca analiza balantei si a jurnalelor, se face pe softul generator iar nu pe softul de validare asa cum am vazut in filmulet. Acuma, ca un programator vechi, iti spun ca scopul final in prima faza a SAF-T, va fi sa treaca de validare, indiferent ce pui de pupaza este in continut. Dupa aia mai vedem. Oricum dupa parerea mea, este o alta serie de maculatura pe care nu o va citi nimeni, niciodata. :lol:
Nota :
Daca te hotarasti sa ne pui la dispozitie o varianta de test, este bine sa o postezi infara FaceBook . Multi dintre noi avem reticente in a face conturi pe retele sociale.
avir

Post by avir »

Salutare,
Nu mi-am pus problema sa vand validatorul cu toate ca colegii dezvoltatori m-au intrebat cat o sa-l tin la liber.
Am trecut prin prea multe ca sa nu contribui si eu cu ceva in ceea ce priveste aceasta minunata declaratie.
Dar... niciodata sa nu spui niciodata, momentan e liber.
Daca se constata ca este util probabil voi percepe o taxa lunara modica, gen 10 eur+TVA, zic si eu, nu stau in ei :)
Aplicatia poate fi descarcata de pe site-ul meu de la adresa https://softteam.ro/
Instalarea e clasica, sunt sigur ca te descurci.
"Deasemenea doresc sa stiu daca produsul tau permite EDITAREA declaratiei sau numai VERIFICAREA ?"
Nu mi-am propus sa editez declaratia, doar sa verific continutul, si sa iti ofer posibilitatea sa vezi cam ce ajunge sa vada ANAF.
Mai nou am introdus si corelatiile cu D300.
In viitor vreau sa fac verificare multipla.... D406+D300+D390+D394+D112... sa le corelez pe toate.
"Atrag atentia ca analiza balantei si a jurnalelor, se face pe softul generator iar nu pe softul de validare asa cum am vazut in filmulet".
Si daca nu ai facut ceva bine in declaratie, ce faci? Nu trebuie sa ai posibilitatea sa explorezi?
Ai sa razi dar cei care au verificat pana acum au avut nevoie sa inteleaga de unde vin erorile.
E fix ca in filmulet, vei vedea, nu e reclama, e pe bune.
"Multi dintre noi avem reticente in a face conturi pe retele sociale."
Eu doar cu ajutorul comunitatii SAF-T- Romania am reusit sa fac SAF-T Validator.
Telefon: 0722667866
Ai si suportul meu daca ai prea multe "rosioare" :)
Spor!
viorel1955

Post by viorel1955 »

da, multumim de raspuns. Il luam la testare si vedem. Acuma in legatura cu corelatia cu D300, D394, D100....etc. Pai ANAF a zis ca tocmai d'aia se introduce SAF-T, ca sa se elimine restul de declaratii !!?? Acuma vad ca facem SAF-T, ca sa avem cu ce sa ne punctam ?? Adica noi, ANAF, sa ne facem ca lucram ? Ne rupem in continuare in figuri, cu interconectarea bazelor de date, dar continuam sa bagam la fiecare declaratie datele de identificare, alaturi de CIF, continuam sa cerem aceleasi date in 10 declaratii diferite. Ma intreb si eu, care a fost scopul inventarii CIF-ului, daca nu acela de a stii totul despre un contribuabil, tastand doar un numar ? E caraghios sa ai toate serverele in aceiasi cladire si sa nu-ti preiei datele de care ai nevoie dela 20m distanta. SAF-T putea fi compus fix din declaratiile de mai sus+o balanta de verificare. Se putea face fara sa mai supui contribuabilul la acest circ. Si daca ma intrebi tot pe mine, SAF-T este primul pas catre colonoziarea noastra deplina. ANAF va devenii un simplu organ executiv si nimic mai mult. Cam asa vad eu lucrurile. Cei mai tineri dintre voi, puneti mana si invatati SAP-ul, programul pentru care se face acum partie, caci viitorul va fi acela de "ingrijitor SAP". Nu intamplator a aparut instantaneu Mini Sap (sic) . Colegul Mgabi a zis o vorba mare "am inceput sa urasc aceasta meserie". Si eu simt la fel.
avir

Post by avir »

Salutare,
Ai perfecta dreptate.
Esti foarte suparat pe ANAF, am fost si eu dar mi-a trecut, ne facem sange rau degeaba.
Nu fac verificare multipla D406+D300+D390+D394+D112 pentru ANAF ci pentru noi, este utila pana cand ANAF va elimina aceste declaratii.
Da prost sa dam anumite cifre intr-o declaratie si altele in alta.
O zi buna, spor!
viorel1955

Post by viorel1955 »

Salut Razvane, am descarcat Integrat STS, l-am instalat si am ramas proptit in USER : , PAROLA ? Parca am citit ceva despre asta, dar nu-mi mai amintesc unde. Poti sa ne ajuti putin ?

Nota :
Pe perioada testarilor, la produsul de test, sunt de parere sa suspenzi autentificarea, pana intram pe treaba deadevaratelea. Evident, daca asta nu implica, cine stie ce inginerie. Iti dai seama ca in teste, se intra, se iese....si iar se intra.
avir

Post by avir »

Salutare,
Foarte multa munca sa scot autentificarea.
admin / parola
Poti sa modifici shortcut-ul si sa lansezi C:\Integrat.STS\it.exe "user:admin;parola:parola" si se autentifica automat.
Sau sa te autentifici cu certificat digital :) https://www.softteam.ro/manual/index.ph ... le/Editare
Spor!
avir

Post by avir »

Salutare,
"Pe perioada testarilor, la produsul de test, sunt de parere sa suspenzi autentificarea, pana intram pe treaba deadevaratelea. Evident, daca asta nu implica, cine stie ce inginerie. Iti dai seama ca in teste, se intra, se iese....si iar se intra."
Apropo, am spus deja ca pentru dezvoltatori aplicatia ramane free pe termen nelimitat asa ca nu se pune problema de "deadevaratelea" :)
Sper ca impreuna sa reusim sa facem un validator mai bun decat fac cei de la ANAF.
O seara buna!
Last edited by avir on 02 Sep 2022, 02:08, edited 1 time in total.
viorel1955

Post by viorel1955 »

da, multumesc mult !
viorel1955

Post by viorel1955 »

@Razvan, mi-am permis sa ma uit putin "pe sub usa" STS-ului. Esti bun stimate coleg, esti foarte bun si este intradevar o onoare, ca te avem printre noi.
"Sper ca impreuna sa reusim sa facem un validator mai bun decat fac cei de la ANAF." Nu cred ca o sa fie prea greu :mrgreen:
Post Reply