Trimitere factura cu OAuth

::e-Factura, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
georgianbz

Re: Trimitere factura cu OAuth

Post by georgianbz »

SUPER! Rezolvat.
Multumesc din suflet! :D
Sarbatori fericite !
mrapi

Post by mrapi »

cu placere
am mai adaugat si --ssl-no-revoke ca am avut probleme pe unele sisteme cu w11
georgianbz wrote: 04 May 2024, 17:18 SUPER! Rezolvat.
Multumesc din suflet! :D
Sarbatori fericite !
georgianbz

Post by georgianbz »

Am o problema la unii clienti cu OAuth2-Anaf.exe: nu-mi apare fereastra Windows Security de selectare a certificatului.
Stie cineva cum pot rezolva?
mgabi

Post by mgabi »

Nu-mi aduc aminte sa nu apara deloc ... in schimb aproape totdeauna ramane "in spate" si o ridic din bara.

Pe cateva windows-uri s-a intamplat sa nu-mi inchida aplicatia si o inchid din task manager.
Liviut

Post by Liviut »

Va salut,
Cum pot sti ca mi-a expirat tokenul ? In afara de eroarea la descarcare .Pot sa-l verific cumva cu vre-un serviciu API pe ANAF?
dan175

Post by dan175 »

Buna,

Am incercat sa foloses/testezc functia Anaf_eFact (multumesc pentru postare) pentru validare fisier dar am o problema:

Code: Select all

CASE cOpr='Validare'
		cUrl='https://webservicesp.anaf.ro/prod/FCTEL/rest/validare/FACT1'
		oTipAct=loHTTP.Open("POST", cUrl, .F.)
		oTipCon=loHTTP.SetRequestHeader("content-type", "text/plain")
		cTipRsp=loHTTP.Send(sSend)

iDoW=0
		DO WHILE loHTTP.ReadyState!=4
			WAIT ' Se asteapta raspunsul ANAF ...' WINDOW TIMEOUT 2
			iDoW=iDoW+1
			IF iDoW>15
				EXIT
			ENDIF
		ENDDO
		cRaspuns=IIF(iDoW<=15,loHTTP.ResponseText,'.F. Probleme raspuns ANAF [Validare]')
sSend = 'cale fisier'+fisier.xml

Daca trimit spre validare xml-ul cu ajutorul functiei am urmatorul mesaj cu eroare:
{"stare":"nok","Messages":[{"message":"Fisierul transmis nu este valid. org.xml.sax.SAXParseException; lineNumber: 1; columnNumber: 1; Content is not allowed in prolog."}],"trace_id":"04..."}

Daca acelasi xml, cu aceeasi cale, il trimit prin curl.exe primesc mesaj:
{"stare":"ok","trace_id":"23..."}

Pe primul rand in fisierul xml am:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>

Ma poate ajuta cineva sa ma lamuresc cam care ar fi problema?
dan175

Post by dan175 »

Am citit mult despre aceasta eroare (lineNumber: 1; columnNumber: 1; Content is not allowed in prolog) si peste tot era problema unor caractere ascunse sau diacritice continute in XML. Mai erau cazuri de diferente intre declararea standardului UTF-8 dar in continutul fisierului era alt standard.
In cazul meu nu am asa ceva.
Avand in vedere ca acelasi xml il valideaza transmis prin CURL tind sa cred ca problema este la obiectul MsXml2.serverXMLHTTP.6.0
Am lucrat foaerte putin cu MsXml2.serverXMLHTTP.6.0 si de asta as avea nevoie de o indrumare, sa creez altfel fisierul xml sau MsXml2.serverXMLHTTP.6.0 nu mai este compatibil cu API-urile ANAF?

Am observat ca problema mea a mai fost expusa si de altii (chiar si la inceputul subiectului "Trimitere factura cu OAuth") dar nu am observat un raspuns, o rezolvare postata de cineva. A fost rezolvata problema?
clau75

Post by clau75 »

Incearca :
fisier_= 'cale fisier'+fisier.xml
sSend =filetostr(fisier_)
dan175

Post by dan175 »

filetostr() era raspunsul

Multumesc foarte mult!
costin_mentor

Post by costin_mentor »

In Comunicat_e-factura_aprilie2022_v2_050422.pdf de pe site-ul avem:
De exemplu(în sintaxa UBL2.1):, pentru un produs din categoria ‘Fructe şi fructe cu coajă”:
<cbc:ItemClassificationCode listID="STI">03222000-3</cbc:ItemClassificationCode>
sau(in sintaxa CII)
<ram:ClassCode listID=" STI">03222000-3</ram:ClassCode"
....
Identificatorul clasificării articolului trebuie să ia valori din lista de coduri Nomenclatura Combinată (EU Combined
Nomenclature), iar Identificatorul schemei trebuie să ia valoarea ‘TSP’ (din lista de coduri UNTDID 7143);
De exemplu(în sintaxa UBL2.1):
<cbc:ItemClassificationCode listID="TSP">08055010</cbc:ItemClassificationCode>
sau(în sintaxa CII)
<ram:ClassCode listID=" TSP ">08055010</ram:ClassCode>

Sa inteleg ca daca emit o factura catre o institutie a statului pun STI, iar daca emit o factura cu ACELASI ARTICOL catre o firma privata trimitem TSP?
Post Reply