xml e-transport

::e-Transport, UIT, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
gabi123

Re: xml e-transport

Post by gabi123 »

esti tare frate , ma uit de azi dim pe pagina aia si ma duc ca berbecul direct la Versiunea 2 si nu vad decat "XML-urile v1 valide pot fi transmise în continuare fără probleme, sistemul funcţionând ca şi până acum." si d-aci ma duce capu ca gata mergem pe 2 si 1 e doar pentru intarziati
Ca doar s-a modificat si api de tva si efactura care drak e fix de la 1.ian ? si salariile vreo 3 chestii
mrapi

Post by mrapi »

pt v2,trimit xml-ul,primesc index_incarcare(50015xxxxx),apoi verific starea,GET request

Code: Select all

https://api.anaf.ro/test/ETRANSPORT/ws/v1/stareMesaj/50015xxxxx
si primesc mesajul: "Nu exista declaratia de transport cu id_incarcare= 50015xxxxx"
viorel1955

Post by viorel1955 »

Informatie : Azi am implementat programele la un client cu balastiere si am avut surpriza sa constat ca softul lor de cantar, tipareste avizul cu cod UIT. Eu doar preiau avizele, cu UIT cu tot, din baza lor de date si le prelucrez gestionar, avand grija, evident, sa am aceleasi coduri de produs ca ei. Cum sunt doar cateva, care se mentin in timp, nu e nicio problema. Cei care au soft-uri de cantar mai vechi, opereaza si obtin UIT direct din aplicatia ANAF (le-am facut o scurtatura in program catre aplicatie). Vad ca nu am avut niciun protest, semn ca lucrurile functioneaza. Oricum pe E_transport, nu facusem nicio miscare, considerand ca ma complic inutil. Asta e, Dumnezeu face cuib la barza chioara. :lol:
hd56fox

Post by hd56fox »

Si eu am un client cu un cantar de zgura (cantitati de genul 20 Tone si mai mult) si imi cere sa preiau prin program valoarea cantarita de acel dispozitiv al lor, dar nu am gasit nici o informatie tehnica . Stie cineva cum se face citirea pe porturile com1,2,3.. Banuiesc ca acolo se leaga la calculator daca vreau sa citesc.
Multumesc.
gabi123

Post by gabi123 »

pai leaga-l portul la calculator (ar fi bine sa legi un fir de nul intre masele celor 2 utilaje inaintea conectarii portului serial si grija sa nu te "friga") apoi instaleaza un spion de serial (se gaseau o data cu 0 luna .. 2 sapt free) si vezi ce-ti trimite
hd56fox

Post by hd56fox »

Multumesc de sfat. O sa vad daca identific ceva.
ionv

Post by ionv »

@hd56fox Poate are cantarul interfata USB pentru conectare la calculator si iti emuleaza COM. Ca sa vezi ce primesti pe COM poti sa folosesti PuTTY, apoi vezi cum poti face asta programatic - din Fox nu stiu daca se poate. Sa ne zici si noua ce ai rezolvat .
mrapi

Post by mrapi »

iti pot da cod .NET dc te ajuta
cand am facut testele am folosit AccessPort http://www.sudt.com/en/index.html
hd56fox wrote: 11 May 2023, 10:47 Multumesc de sfat. O sa vad daca identific ceva.
mrapi

Post by mrapi »

Lista produselor cu risc fiscal ridicat va fi extinsă pentru a cuprinde noi bunuri al căror transport să fie monitorizat la nivel național prin sistemul eTransport. Noua listă ar urma să intre în vigoare de la 1 martie 2024, în formula extinsă la 14 categorii de bunuri prin adăugarea următoarelor: carne și organe comestibile, pești și crustacee, moluște, lapte și produse lactate, ouă de păsări, miere naturală, tutunuri brute, extracte și esențe de tutun, alte produse care conțin nicotină

sursa: https://www.profit.ro/perspective/schim ... s-21401698
gabi123

Post by gabi123 »

Salut ! mai sapa cineva (ca mine) pe etransport ? tot incerc sa fac niste teste se duc ca-n branza , nu primesc confirmari decat "in prelucrare"
Are ceva daca fac teste pe mediul de productie ? in v1 exista stergere dar in v2 nu se mai stie
Post Reply