xml e-transport

::e-Transport, UIT, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Dansoft

Re: xml e-transport

Post by Dansoft »

Da, multumesc!
Aveam in header 'application/json'. Am trimis de test si nu mai am eroarea 415!
E-transport nu va putea fi trimis ca si e factura cu Berer+token?
gabi_d

Post by gabi_d »

vad ca inceput sa functioneze functia Lista (n-am mai testat de o sapt sau doua) dar mi-aduce niste iduri straine sau din primele mele teste
gabi123

Post by gabi123 »

De maine intra in vigoare etransportul ptr produsele cu risc
Spuneti-mi si mie va rog unde gasesc fluxul informational /operatiile ce trebuiesc efectuate (legislatie sau site anaf)
1-Intuiesc ca depun notificare cu max 3 zile inainte de transport , astept sau nu raspunsul semnat electronic de anaf(ce rost o avea ca validarea o face la upload) Notificarea are TTL=5zile
2-Apoi inteleg ca tre sa mai fac ceva si am urmatoarele variante: corectie , corectie-err (Ce o fi asta ?vad ca n-are uit), stergere , confirmare (cu 3 variante :confirmare, partiala, infirmare)
In ce moment al transportului tre sa depun pasul 2 , cand am voie sa sterg sau sa confirm cu infirmare :lol:
Unde ni se explica trebuirile astea ?
viorel1955

Post by viorel1955 »

Pentru ro-etransport nu mai fac nimic in program, urmand ca operatorul clientului sa inregistreze notificarile si obtinerea UIT-ului direct in aplicatia ANAF. UIT-ul comunicat va fi preluat cu copy/paste si tiparit in aviz sau factura intro zona de comment. Drept urmare azi am testat "pe viu" aplicatia pentru o societate care detine balastiere (este asfaltangiu). Ce sa vezi, notificarea nu se valideaza pentru ca la furnizor si la client nu pot sa-i furnizez STRADA ??!! Bineinteles ca balastierele sunt in camp, la fel si santierele beneficiarului. Daca ti-am dat localitatea, nu e suficient ? Drept urmare am facut sesizare la ANAF pe care v-o arat si voua si va rog sa-mi urmati exemplul pe aceasta speta. Este incalificabil, modul in care se lucreaza acolo.

Sesizare ANAF

Text întrebare: va atentionam ca in platforma ro e transport la campurile aferente adreselor de plecare si de destinatie a marfurilor, se valideaza IMPERATIV numele strazilor in conditiile in care societatea noastra incarca si descarca marfa in camp acolo unde se gaseste balastiera sau santierul beneficiar al marfii; in aceste conditii nu putem sa facem o notificare valida;

NOTA : Intrebare , cum doreati dv sa incepem in 01.07.2022 raportarile ? Informaticianul nostru ne-a spus ca nu a mai vazut o implementare atat de haotica si necorespunzator documentata, va rugam respectuos sa luati masduri in consecinta .
viorel1955

Post by viorel1955 »

Daca vrei sa controlezi tot ce misca in transpoarte, fa-ti stimate ANAF, un Dispecerat National, in care la fiecare transport iti comunica coordonatele GPS pentru locatiile Incarcare/Descarcare, documentele si nu-mi manca mie sufletul, cu strazi, apartamente....etc. acolo unde nu e cazul.
Dansoft

Post by Dansoft »

Au aparut adrese ptr mediul de productie? Am fost plecat cateva zile si am ramas in urma cu stirile.
Pe situl ANAF nu vad nimic nou ... tot cele cu test sunt ...
Daca cineva stie ... Multumesc!
viorel1955

Post by viorel1955 »

Va spuneam ca am reclamat la ANAF faptul ca notificarile nu sunt puse la punct si ca se obtine foarte greu o notificare valida, datorita unui exces de validare pe campuri fara mare importanta (strada, localitate...etc). Ei bine, spre surpriza mea, astazi am constatat ca deficientele semnalate au fost corectate. Am tinut foarte mult ca aceste notificari, sa se faca direct in aplicatia ANAF, deoarece o baza de date cu transpoarte, strazi, localitati pe judete...etc, ar incarca in mod inutil un program de contabilitate iar datele in cauza, nu ar mai fi folosite pe nicaieri.
mrapi

Post by mrapi »

Salutare,lucrez la xml-ul eTransport si am cateva neclaritati:
ce reprezinta campul codTarifar,codul NC de la eFactura,eventual primele 4 caractere dc se cumuleaza? in fis cu structura scrie "Codul tarifar trebuie să fie cel puțin la nivel de grupă de mărfuri (4 cifre), dacă nu este specificat altfel în legislația aplicabilă"

care e diferenta intre greutatea neta si bruta? +/- ambalaje/greutate masina.etc? in fisier scrie " greutateNeta > 0"/"greutateBruta > 0 AND
greutateBruta >= greutateNeta"

ms
gabi123

Post by gabi123 »

Salut si La multi ani !
Imi poate da cineva un header de etransport v2
Pe Notepad++ se valideaza cu schema lor dar la upload imi da eroare : Cannot find the declaration of element 'eTransport'

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<eTransport xmlns="mfp:anaf:dgti:eTransport:declaratie:v2" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance"
xsi:schemaLocation="mfp:anaf:dgti:eTransport:declaratie:v2 file:/C:\temp\wcontab7\27721319\etransport\schema_ETR_v2_20221215.xsd"
codDeclarant="...." >
blumache

Post by blumache »

BREAKING NEWS! :lol:

Metoda upload cu parametrul de versiune, disponibilă momentan doar pe test
https://mfinante.gov.ro/static/10/eTran ... _test.html

Apelul metodei de upload o gasiti in
https://mfinante.gov.ro/static/10/eTran ... 22022.docx
Post Reply