daca cel putin un B1_1=( 2,15,22,30, 42,46,34,36,52) ,atunci B3_6=0
altfel B3_6=ΣD_16
Nu poate fi B3_6=ΣD_16... D_16 este "-din care zile platite", in timp ce B3_6 este "Total zile LUCRATOARE concediu medical".. deci, daca ai 1 zi neplatita, suma lui D_16 nu mai reprezinta toate zilele lucratoare de CM... ci Total zile lucratoare CM-1.. de aceea nu pot fi egale... Probabil trebuiau sa corecteze si aici si sa faca B3_6=ΣD_16a
Si eu i-am sfatuit pe clienti sa faca declaratia buna de la inceput si chiar n-am chef sa fac si modificarile cu sumele recalculate.
Domne, diferentele acestea deja declanseaza o nebunie. Reamintesc ca ele au fost impuse de faptul ca un salariat cu 3 cm-uri (de exemplu) incasa mai putini bani decat cel ce deconta un cm intreg. Se presupune ca problema diferentei se pune in situatia in care unul sau mai multe cm-uri sunt in alata luna decat cm-ul initial. Evident procentii trebuie sa fie crescatori. Daca concediile sunt in aceiasi luna evdent se pune peste tot acelasi procent. Diferentele se pun la ultimul concediu si pot fi cumulate pentru cele de dinainte. (daca ultimul concediu este in alta luna decat precedentele). Ele trebuiesc privite ca o regularizare de venituri si nimic altceva. Cine nu termina poate folosi D212-rectificativa ca si pana acum in pofida faptului ca ei o exclud. Eu am sa incerc sa vad ce se intampla. Ideea este ca Total CM-uri calculate+Total Diferente = CM intreg (cu acelasi procent). Aud aici tot felul de prapastii, de genul primul CM (100%) si urmatorul 55,65,75 ??!! Ce concediu e asta ?
In acest caz ar fi bine sa corecteze denumirea randului B3_6mgabi wrote: ↑07 Aug 2026, 22:43 Referitor la B3_6:
Asta este formula la ei, si in pdf si in Duk.
In sectiunea B3, la zile CM se pun zilele platite ...
Asta pentru ca ziua neplatita este considerata stagiu de cotizare DOAR LA CASS (vezi ordonanta).
Daca te uiti in OUG, ai sa vezi ca nu scrie nimic de CAS, doar de CASS. Deci se deduce ca la CAS nu intra in calcul la stagiul de cotizare.
In schimb este considerata vechime ??? Cum naiba gandesc astia.