SAF-T 2025 probleme

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
mrapi

Re: SAF-T 2025 probleme

Post by mrapi »

salutare,a reusit cineva semnare automata cu noul DUKIntegrator?
am incercat diferite combinatii sa trimit si luna+ an dar da 'eroare in linia de comanda'

merge doar fara transmitere luna si an

Code: Select all

-jar "DUKIntegrator.jar"  -s D406 "D:\fisxml.xml" $ $ 0 $ parola athena
ms
admin

Post by admin »

Noi am folosit cu succes codurile:

comanda='jre6\bin\java.exe -jar DUKIntegrator.jar -c c:\dist\config -s D406 '+destinatie+' $ 0 0 $ '+ALLTRIM(vpin)+' '+ALLTRIM(vsmart)+' '+ALLTRIM(STR(vorder))+' $ $ an='+xxmlan+' luna='+xxmlluna

DO RUNEXE3 WITH COMANDA

***procedure runexe3
PARAMETERS EXECUTAFILE
#define SW_SHOW_NORMAL 1
#define SW_SHOW_MINIMIZED 2
#define SW_SHOW_MAXIMIZED 3
oShell = createobject("WScript.Shell")
oShell.Run(executafile,SW_SHOW_NORMAL,.T.)
RETURN
mrapi wrote: 01 Oct 2025, 10:02 salutare,a reusit cineva semnare automata cu noul DUKIntegrator?
am incercat diferite combinatii sa trimit si luna+ an dar da 'eroare in linia de comanda'

merge doar fara transmitere luna si an

-jar "DUKIntegrator.jar"  -s D406 "D:\fisxml.xml" $ $ 0 $ parola athena
ms
mrapi

Post by mrapi »

deci $ 0 0 $ in loc de $ $ 0 $
multumesc
admin

Post by admin »

Mai nou , la validatorul nou (luna/an) primim aceasta eroare la valuidare+PDF automata:

"Validare fara erori fisier: C:\EASYWIN\D406\406_08_2025_15270703_P.xml
Eroare creare PDF!
fisier zip specificat dar nepermis in acest document"

Aveti idee de la ce ??? Pe cel; vechi se valideaza fara probleme

PS: merge daca elimin variabilele noi luna si an din command line.. dar nu e normal.. de ce la validare simpla , fara pdf , si la cea cu semnare merge cu parametrii luna+an , iar la validare+pdf nu ??
blumache

Post by blumache »

A aparut un nou dukintegrator azi. Cred ca cel vechi era facut doar pentru -v. Au dat si sintaxa pt fiecare caz. Vedeti daca merg toate cazurile cu un xmlcorect si un xml eronat. Enjoy :D
master_da

Post by master_da »

Va salut!
Am depus declaratii D406T pentru 3 ONG, de aproximativ o saptamana!
La verificarea starii inca am mesajul "In prelucrare"!
Are cineva idee de ce dureaza atat ? Sau cat dureaza?
La trimestrele 1-2 raspunsul a venit destul de repede!
Multumesc!
mrapi

Post by mrapi »

https://startupcafe.ro/intrebari-si-ras ... anaf-89859

O societate neplătitoare de TVA care deține și cod special de TVA pentru operațiuni intracomunitare cum trebuie să depună declarația D-406? Trimestrial, pe CUI-ul societății, cu toate informațiile, inclusiv operațiunile intracomunitare, sau D-406 trimestrial, pe codul fiscal obținut de la ONRC, și D-406 lunar, pe codul special TVA pentru operațiuni intracomunitare?

Răspuns: Având în vedere că societatea este neplătitoare de TVA, aceasta va depune o declarație D-406 trimestrial, pentru codul de identificare fiscală ce nu conține identificatorul RO și, ori de câte ori există obligația de depunere a D-301, o declarație D-406 simplificată

Raspuns 2,venit pe notificari.saft@anaf.ro
"Se vor depune doua declaratii dupa cum urmeaza:
- Pentru codul special de TVA RO xxxxx, se va depune D406, pentru perioadele în care ia naștere exigibilitatea taxei și pentru care exista obligativitatea depunerii formularului 301, Decont special de taxă pe valoare adaugată.
Secțiunile, subsecțiunile si elementele obligatorii a fi declarate se regăsesc în ultima schemă xls publicată pe site-ul ANAF al proiectului SAF T.
- Pentru CUI-ul principal al societatii (neînregistrat în scopuri de TVA) transmit Declaraţia informativă D406 trimestrial."

https://www.facebook.com/groups/saft.ro ... 7S9Ucbxw6v
mrapi

Post by mrapi »

salut
testat asa

C:\Program Files\Java\jdk-1.8\bin\java.exe" -jar "C:\duk_SAFT_an_luna\dist\DUKIntegrator_AnLunaUI.jar" -s F4109 "C:\D4109\F4109.xml" $ 0 0 $ parola oberthur 2 $ $ an=2025 luna=10

dar cere parola la semnare,e normal?

ms
admin wrote: 01 Oct 2025, 18:37 Noi am folosit cu succes codurile:
comanda='jre6\bin\java.exe -jar DUKIntegrator.jar -c c:\dist\config -s D406 '+destinatie+' $ 0 0 $ '+ALLTRIM(vpin)+' '+ALLTRIM(vsmart)+' '+ALLTRIM(STR(vorder))+' $ $ an='+xxmlan+' luna='+xxmlluna
hd56fox

Post by hd56fox »

Am un client care pana in luna a -10 a a fost neplatitor de tva deci ar fi depus 406 pentru trimestrul 4, acum.
De la 01.11.2025 devine platitor de TVA cu obligatie tot la trimestru.
Ce declaratii depune ? Pe trei luni ?, separat pe octombrie si separat pe urmatoarele 2 luni ?
Am intrebat AI (trei diferite).
Unul (CHATGPT) spune ca depun la trimestru, pentru ca in ambele cazuri obligatia este trimestriala, dar in octombrie cu '000000' pe la coduri de taxe.
Celelalte doua (GEMINI SI CLAUDE) imi spun ca declaratii separate (octombrie una si cele doua luni alta)
Ati avut cazuri ?
mgabi

Post by mgabi »

Nu am avut cazuri, dar eu as trimite una la trimestru cu antet de platitor. Pentru octombrie, ori cu coduri de scutit, ori cu 000000.
Nu cred ca are importanta prea mare.

In realitate neplatitorii (sub plafon) sunt scutiti fara drept de deducere. Au "regim de scutire".
Faza cu 000000 - este putin cam trasa de par.

Edit: Ba am avut un caz si a trimis ca platitor si cu cod de scutit pentru operatiunile din lunile de "neplatitor". Nu au avut probleme, dar nici nu cred ca a existata vre-o verificare la anaf.
Post Reply