am trimis eu luni sesizare,am primi un mail fara atasament:
Buna ziua
Informatiile suplimentare pot fi solicitate la adresa de e-mail
notificari.saft@anaf.ro
SAF-T 2025 probleme
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: SAF-T 2025 probleme
Am implementat noul DUK Integrator ANAF de pe pagina tehnica SAFT (cel care cere pe ecran si luna+an) si nu mai raporteaza erorile in cascada legate de noile coduri de taxa.
Nici la deschidere si validare manuala si nici la validarea automata (command line) unde trimitem aceeasi parametrii (fara parametrii legati de luna si an, care dealtfel nici nu exista inca in instructiunile ANAF).
A mai testat cineva cu acel DUK ?
Nici la deschidere si validare manuala si nici la validarea automata (command line) unde trimitem aceeasi parametrii (fara parametrii legati de luna si an, care dealtfel nici nu exista inca in instructiunile ANAF).
A mai testat cineva cu acel DUK ?
blumache wrote: ↑19 Sep 2025, 09:25 Sigur valideaza si codurile de taxa.
Am patit si eu la un client, scapase un cod de taxa '3' si mi-a umplut 2 ecrane de erori si cu codurile noi. Ca si cum nu reuseste sa valideze cu setul corect de taxe, corespunzatoare perioadei. Au rezolvat problema partial cu DukIntegrator, completand an raportare si luna raportare mi-a lasat doar acea eroare cu '3'. Corectura ei a dus la validarea declaratiei. Tot asa am mai patit cu coduri NC8 vechi.
Cat despre erori de structura aleatorii la validare, nu cred, ar trebui pastrate si trimise ANAF la analiza. Dar eu nu am intalnit.
-
viorel1955
Eu unul nu mai am erori si lucrez cu Validatorul clasic.
Implementarea noului DUK Integrator ANAF de pe pagina tehnica SAFT (cel care cere pe ecran si luna+an) nu aduce nimic nou in validare, daca nu se completeaza manual AN si LUNA raportare. Tot acelasi card de false erori. Doar completarea campurilor de an+luna raportare duce la eliminarea falselor erori. Asteptam DUK in care sa putem trimite an si luna la linia de comanda.
NOU!!! Asteptam si documentatia sa vedem ce reprezinta. Oare vanzare apartamente cu 9%?
23-Sep-2025
- publicat versiunea J2.2.15 de validator
- adaugare taxcode noi 310357 si 310358
Validator - Arhiva contine versiunea DukIntegrator (DUKIntegrator_AnLunaUI.jar ) care permite trimiterea informatiilor privind anul si luna de raportare in linia de comanda.
Exemplu de apel: java -jar DUKIntegrator_AnLunaUI.jar -v D406 d:\d406.xml $ $ an=2025 luna=8 - republicat în data de 18.08.2025
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/I ... 250923.zip
23-Sep-2025
Validator - Arhiva contine versiunea DukIntegrator (DUKIntegrator_AnLunaUI.jar ) care permite trimiterea informatiilor privind anul si luna de raportare in linia de comanda.
Exemplu de apel: java -jar DUKIntegrator_AnLunaUI.jar -v D406 d:\d406.xml $ $ an=2025 luna=8 - republicat în data de 18.08.2025
Aaparut si nou fisier xls pe pagina anaf :
Schema XLS - republicat în data de 24.09.2025
Schema XLS - republicat în data de 24.09.2025
A reusit cineva sa scape de erorile false folosind command line cu luna si an ? La noi raporteaza aceleasi erori false...
Am pus la finalul command line si ' $ $ an=2025 luna=8 ', dar erorile raman
Am pus la finalul command line si ' $ $ an=2025 luna=8 ', dar erorile raman
blumache wrote: ↑24 Sep 2025, 08:44 NOU!!! Asteptam si documentatia sa vedem ce reprezinta. Oare vanzare apartamente cu 9%?
23-Sep-2025
Am testat ieri si chiar mergea,cred ca tb folosit DUKIntegrator_AnLunaUI,eu l am redenumit in DUKIntegrator
Vad ca de la luna a 8-a nu mai poti avea "." in numele clientului ( si probabil furnizorului)
Adica am avut la cineva cazuri in care codul de client era de genul "FAM.SZABO" devenea 04FAM.SZABO in tranzactie si da eroare .
A avut si pana acum asa ceva si nu dadea eroare. Nu da nici acum daca validez luna a 7-a de exemplu.
Iar lansarea asta cu luna si an mi se pare dea dreptul caraghioasa, in xml exista luna si anul. Le este chiar asa de greu sa o ia de acolo si sa lanseze varianta care vor ei ?
Ei aleg ce e mai usor pentru ei si noi trebuie sa rezolvam cu mai mult efort.
Adica am avut la cineva cazuri in care codul de client era de genul "FAM.SZABO" devenea 04FAM.SZABO in tranzactie si da eroare .
A avut si pana acum asa ceva si nu dadea eroare. Nu da nici acum daca validez luna a 7-a de exemplu.
Iar lansarea asta cu luna si an mi se pare dea dreptul caraghioasa, in xml exista luna si anul. Le este chiar asa de greu sa o ia de acolo si sa lanseze varianta care vor ei ?
Ei aleg ce e mai usor pentru ei si noi trebuie sa rezolvam cu mai mult efort.