SAF-T 2025 probleme
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
-
viorel1955
Re: SAF-T 2025 probleme
Da ! Aceiasi problema am si eu. "Tax_Code 301104,301105,310344,310350,315310.... nu sunt in lista !!? Cum se rezolva problema asta ? Validatorul a mers bine pana acum.
poate te ajuta: viewtopic.php?p=3703#p3703
cauta cu atentie in lista de erori o eroare care nu tine de condul de taxa.. daca o rezolvi dispar toate erorile 
viorel1955 wrote: ↑18 Sep 2025, 01:09 Da ! Aceiasi problema am si eu. "Tax_Code 301104,301105,310344,310350,315310.... nu sunt in lista !!? Cum se rezolva problema asta ? Validatorul a mers bine pana acum.
-
viorel1955
Da, am inteles ! Lista de erori, are numai codurile de taxa noi. Foarte interesant este ca raportarea pe luna 7 nu are probleme . O sa fac exact cum zici.
-
viorel1955
Bun ! Au disparut erorile de tax_code dar a aparut asta :
F: MasterFiles (1) sectiune TaxTableEntry (1)
eroare structura: elementul 'TaxTableEntry' (namespace = 'mfp:anaf:dgti:d406:declaratie:v1') nu poate sa apara in descendeta caii XML 'AuditFile/MasterFiles'
eroare: Eroare fatala de parsare: 'com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.io.MalformedByteSequenceException: Invalid byte 2 of 3-byte UTF-8 sequence.'
Pe structura pe care o stiu eu, 'TaxTableEntry' ESTE in descendenta MasterFiles. S-a schimbat cumva structura ?
eroare structura: elementul 'TaxTableEntry' (namespace = 'mfp:anaf:dgti:d406:declaratie:v1') nu poate sa apara in descendeta caii XML 'AuditFile/MasterFiles'
eroare: Eroare fatala de parsare: 'com.sun.org.apache.xerces.internal.impl.io.MalformedByteSequenceException: Invalid byte 2 of 3-byte UTF-8 sequence.'
Pe structura pe care o stiu eu, 'TaxTableEntry' ESTE in descendenta MasterFiles. S-a schimbat cumva structura ?
poate nu ai pus si TaxTable
MasterFiles -> TaxTable -> TaxTableEntry
MasterFiles -> TaxTable -> TaxTableEntry
-
viorel1955
-
viorel1955
Fratilor, ca in filmele cu prosti. Dupa ce am luat-o in freza cu tot ce am testat, m-am enervat si am plecat in oras sa mananc si eu o ciorba. Imediat dupa mesajul catre MrApi am mai incercat odata, si pentru luna 7, si pentru luna 8. Ce sa vedeti, ambele fara erori !!!!? Nu mai zic ca la luna 8 am bagat niste tax_code care stiu sigur ca sunt gresite. Parerea mea este ca la presiunea "poporului" au renuntat la validarea tax_code...)). Era de asteptat ca in maldarul urias de coduri, mai devreme sau mai tarziu o sa-si prinda urechile chiar ei, initiatorii. Vorba romanilor "Ce-si face omul cu mana lui, nici dracu nu desface !".
Eu n-am avut pana acum erori ... apar aleator???
In afara de ziua cu minunatele taxcode care se bagau in seama cand aveam "scame" la terti ... nici macar o singura problema!
Incep sa ma intreb daca se mai face vre-o validare sau ii intereseza doar adresa, tara, numarul de la pantofi etc.
In afara de ziua cu minunatele taxcode care se bagau in seama cand aveam "scame" la terti ... nici macar o singura problema!
Incep sa ma intreb daca se mai face vre-o validare sau ii intereseza doar adresa, tara, numarul de la pantofi etc.
Sigur valideaza si codurile de taxa.
Am patit si eu la un client, scapase un cod de taxa '3' si mi-a umplut 2 ecrane de erori si cu codurile noi. Ca si cum nu reuseste sa valideze cu setul corect de taxe, corespunzatoare perioadei. Au rezolvat problema partial cu DukIntegrator, completand an raportare si luna raportare mi-a lasat doar acea eroare cu '3'. Corectura ei a dus la validarea declaratiei. Tot asa am mai patit cu coduri NC8 vechi.
Cat despre erori de structura aleatorii la validare, nu cred, ar trebui pastrate si trimise ANAF la analiza. Dar eu nu am intalnit.
Am patit si eu la un client, scapase un cod de taxa '3' si mi-a umplut 2 ecrane de erori si cu codurile noi. Ca si cum nu reuseste sa valideze cu setul corect de taxe, corespunzatoare perioadei. Au rezolvat problema partial cu DukIntegrator, completand an raportare si luna raportare mi-a lasat doar acea eroare cu '3'. Corectura ei a dus la validarea declaratiei. Tot asa am mai patit cu coduri NC8 vechi.
Cat despre erori de structura aleatorii la validare, nu cred, ar trebui pastrate si trimise ANAF la analiza. Dar eu nu am intalnit.