coasiguratii dispar din 01.septembrie
acum sunt salarii pe august, deci ar trebui sa ramana !
Salarii 2025
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Salarii 2025
Da, așa credeam și eu. Văď însă în noua structură că dispar din august.
-
viorel1955
Eu am bagat noua declaratie, am ras coasiguratii si fara sa modific ceva cu un CM cu 55% si unul cu 65%, vad ca merge fara probleme, inclusiv pe Validator. Doamne Ajuta !! Sa vad cum se comporta mai departe. Eu i-am invatat pe cei mai indrazneti, sa puna 75% la orice CM-boala obisnuita, ca sa testez vigilenta CNAS. ANAF nu se va obosi prea tare sa valideze CM-urile, pentru ca banii nu ajung la ei. Iar pana ajung beneficiarii sa ia banii dela casa pe aceste CM-uri, se schimba multe reguli. Daca trebuie, or sa faca rectificative atunci.
O nelamurire...clientii sunt nervosi, fiecare interpreteaza cum considera noutatile astea la CM 01, cu procente diferentiate.
Daca ai un concediu din iulie, care se continua in august cu 01. Trebuie recalculat si concediul din iulie??? Sau doar cele in care initialul incepe in august se recalculeaza pe viitor? Scrie clar undeva in lege? Dupa ce ca e complicata treaba, te ami lupti si cu logica clientilor.
"LEGEA 141/2025 - Alte prevederi
Art. X. — Prevederile art. VIII și IX intră în vigoare la data de 1 august 2025.
Art. XI. — (1) Pentru certificatele de concediu medical eliberate în cadrul unui episod de boală pentru care certificatele de concediu medical
iniţiale au fost eliberate până la data intrării în vigoare a prevederilor art. IX, se aplică dispoziţiile legale în vigoare la data eliberării
certificatelor de concediu medical iniţiale"
Multumesc!
Daca ai un concediu din iulie, care se continua in august cu 01. Trebuie recalculat si concediul din iulie??? Sau doar cele in care initialul incepe in august se recalculeaza pe viitor? Scrie clar undeva in lege? Dupa ce ca e complicata treaba, te ami lupti si cu logica clientilor.
"LEGEA 141/2025 - Alte prevederi
Art. X. — Prevederile art. VIII și IX intră în vigoare la data de 1 august 2025.
Art. XI. — (1) Pentru certificatele de concediu medical eliberate în cadrul unui episod de boală pentru care certificatele de concediu medical
iniţiale au fost eliberate până la data intrării în vigoare a prevederilor art. IX, se aplică dispoziţiile legale în vigoare la data eliberării
certificatelor de concediu medical iniţiale"
Multumesc!
Din ce inteleg eu,alea din iulie cu continuare in august vor fi ca pana acum cu 75%. Inclusiv cel din august care e continuare.
@Viorel1955 eu crec ca te incurci. Daca ii dai 75% si trebuie sa recalculezi, e mai greu sa iei banii de la om decat sa-i dai daca e cazul.
@Viorel1955 eu crec ca te incurci. Daca ii dai 75% si trebuie sa recalculezi, e mai greu sa iei banii de la om decat sa-i dai daca e cazul.
-
ghircoiascamil
vad ca pe noul validatror imi da
A: validari globale
Baza CAM - mod calcul eronat
atentionare regula: A91a: _C4_baza (4500) = C4_baza calculat conform regulii (0)
si am lasat un sg om pe asigurat A formula se verifica corect. A_5 e o suma de 4500 lei. Nu stiu ce are, poate e un bug la validator. Ati patit ?
A: validari globale
Baza CAM - mod calcul eronat
atentionare regula: A91a: _C4_baza (4500) = C4_baza calculat conform regulii (0)
si am lasat un sg om pe asigurat A formula se verifica corect. A_5 e o suma de 4500 lei. Nu stiu ce are, poate e un bug la validator. Ati patit ?
-
costin_mentor
Am observat si eu ca noul validator are o problema cu calculul CAM-ului.
la fel la toata lumea.
-
viorel1955