Sume decont precompletat

::decontul precompletat e-TVA
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
mgabi

Sume decont precompletat

Post by mgabi »

Am verificat un e-TVA si sunt ceva probleme acolo.

Imi precompleteaza cu total tva facturat + totat tva AMEF ... si astfel se dubleaza Bonurile cu factura (apar si in AMEF si in D394)
Toate facturile cu bon fiscal sunt luate de 2 ori (chiar daca sunt facturi catre PF care n-au fost transmise in eFactura!).

In D394 sunt trecute corect sumele pentru bonurle fiscale pt. care nu au fost emise facturi, dar ei nu tin cont de asta!

Voi ce minuni ati descoperit?
viorel_m

Re: Sume decont precompletat

Post by viorel_m »

Ce am gasit eu la un mare contribuabil, cam 85.000 de facturi lunar, 15.000 pe PJ. Am analizat momentan doar partea de vanzari

1. Casa de marcat se dubleaza cu facturile la TVA. Procedura lor e ca emit intai factura (in general de servicii) si apoi o incaseaza numerar sau cu card (cand e cazul) si apoi elibereaza Bon Fiscal pe casa de marcat, nu mai este voie cu chitanta a zis Antifrauda ANAF de mult timp! Aici sumele sunt mici.

2. e-Factura e aproximativ ok. Dubleaza 384 (factura de corectie) si nu face legatura cu factura initiala. S-a decis ca pe viitor sa se faca storno pe 380 si apoi tot 380 factura noua corectata. Cu furnizorii care baga la greu 384 a alt balci !

3. 394 aici e buba mare.
In JSON-ul primit de la ANAF la categoria de 394 nu exista nici o detaliere, doar data depunerii declaratiei si nr ! :mrgreen:
In 394 sunt totaluri pe CIF/CNP, n-au facut nici o corelatie de sum (e-tva) din e-factura pe baza de CIF, le-au luat groso modo, au adaugat si 394 si e-Factura fara sa le intersecteze. La clientul la care ma refer a iesit o diferenta de vre-o 460.000 RON :lol: Caterinca ! :D

Probabil de aici i-a iesit ministrului sutele de milioane pe care le viseaza pe la TV ca sunt evaziune fiscala ! :lol:
admin

Post by admin »

destul de multe problemutze la eTVA...

-dubleaza facturile 751 cu amef-ul
-unii furnizori au trimis facturi cu tag <cbc:TaxPointDate>...</cbc:TaxPointDate> in care au pus o data din luna urmatoare :))))).. de exemplu , factura este din iunie si ei au declarat la acest tag o data din iulie... tagul reprezinta DATA_EXIGIBIL.. o stupizenie .. astfel incat ANAF a bagat facturile care au acest tag cu data IULIE in e-TVAul din IULIE , chiar daca au fost emise in iunie...
-similar , la unele facturi emise in 31.iulie in xml a fost inserat tagul <cbc:TaxPointDate>..</cbc:TaxPointDate> cu o data din august ... la fel si aici , anaf a exclus factura din e-TVA pt IULIE :))
-exista facturi primite prin SPV ANAF care nu figureaza deloc in eTVA detalii (json)...
-unele facturi figureaza cu un nr de act in pachetul primit de la SPV ANAF si cu alt numar de act in detalii eTVA json.. exemplu: in pachet zip figureaza ca ABC123 iar in json l-am gasit ABC-123....
-evident toate facturile emise pt PF nu se regasesc in eTVA detalii... pt ca nu se trimit deocamdata facturile pt PF prin SPV...
admin

Post by admin »

1) la preluarea din detalii.json , unele denumiri de cumparatori sau vanzatori au inserate grupul de caractere \"...
ex: ,"DEN_CUMPARATOR":"\"BETA\" AMI COM. S.R.L.",

2) pe pagina tehnica a anaf pt etva , in Campuri decont, nu au trecut si campul RD30_VAL_394 , dar acesta exista in decont.json !

:)
aserban1969

Post by aserban1969 »

Buna ziua
Eu m-am confruntat cu urmatoarele diferente

1) Au dublat vanzarile cu Factura+Bonfiscal
2) Nu am regasit Bonurile fiscaale la achizitii
3) Nu am regasit Facturile simplificate la achizitii

Pe buna dreptate nu au de unde sa stie ca factura+bon fiscal este una si aceiasi sau sunt 2 pozitii
Trebuie sa introducem cumva un alt cod pe casa de marcat, am mai programat candva

Tipuri de plată Numerar (implicit)
---------------------------------------------------------
Fixe: avans in numerar(cash back), card ( card bancar), voucher,
credit, metode moderne de plata, tichete cadou, tichete de masa,
Programabile: altele
mgabi

Post by mgabi »

TIpul de plata nu are legatura cu vanzarea (venit+tva) ...
In AMEF se transmit vanzarile (si tva-ul aferent) si incasarile (care nu-i intereseaza pentru calculul tva).

Nu exista alte tipuri de vanzari in casele de marcat, mai mult, daca faci bon si dupa aceea se trezeste ca vrea factura ... ce faci?

Vanzarile cu factura le "SCOT" din D394, este ceva de genul: Vanzari e-factura + Vanzari D394 care nu apar in E-factura (de ex. fact. catre PF)

Aberatia cu 2 documente fiscale pentru aceeasi vazare incurca pe toata lumea. Ar trebui revenit un singur document! Ori BF ori factura.
Sa caste ochii si urechile cand cumpara ceva. Iar daca iei pe firma de supermarket, BF cu codul tau fiscal (care sa ajunga si la anaf din AMEF)!
Ne scarpinam invers!
hd56fox

Post by hd56fox »

sasory wrote: 09 Sep 2024, 22:43 1) la preluarea din detalii.json , unele denumiri de cumparatori sau vanzatori au inserate grupul de caractere \"...

2) pe pagina tehnica a anaf pt etva , in Campuri decont, nu au trecut si campul RD30_VAL_394 , dar acesta exista in decont.json !

Inteleg ca ai obtinut cele doua fisiere json. S-au pus intrebari in alta parte despre asta, dar vad ca nu raspunde nimeni.
viewtopic.php?p=3120#p3120
Nu poti sa te uiti si sa dai un raspuns aici sau acolo, nu conteaza.
mrapi

Post by mrapi »

incearca sa folosesti curl,eu am pus intr un cmd:

Code: Select all

curl.exe --request GET  --ssl-no-revoke "https://api.anaf.ro/decont/ws/v1/info?cui=XXXXXX5&an=2024&luna=7"  ^
  -H "Authorization: Bearer ewogICJhbGciOiJSUzUxMiIsCiAgImtpZCI6ImXXXXXXXXX" ^
  -o "300.ZIP"
admin

Post by admin »

cod descarcare fisiere json:
**cu parametrii:
**xxcifetva=CUI pt care descarci C(15)
**xxanetva=anul pentru care descarci N(4)
**xxlunaetva=luna pt care descarci N(1)
**etvaunic=ntr unic pt identificare fisier descarcat (ex: SYS(2015))
**unde xtkn1=codul Bearer al tokenului jwt

PARAMETERS xxcifetva,xxanetva,xxlunaetva,etvaunic
testsel=SELECT()
**xxfis3='attachment; filename="test.zip"'
xxfis3='attachment; filename="'+etvaunic+'.zip"'
cURL = "https://api.anaf.ro/decont/ws/v1/info?c ... ="+ALLTRIM(STR(xxanetva))+"&luna="+ALLTRIM(STR(xxlunaetva))
loHTTP = Createobject("WinHttp.WinHttpRequest.5.1")
loHTTP.Open("GET", cURL , .F.)

APPTKN=XTKN1

loHTTP.SetRequestHeader("Authorization","Bearer " + APPTKN)
loHTTP.SetRequestHeader("content-type", "application/json") && or other mime types for other file types.
loHTTP.SetRequestHeader("content-disposition", xxfis3)
loHTTP.Send()
xraspuns=loHTTP.responseText
xraspuns2=loHTTP.responseBody
**fac zip cu fisiere json
ERASE c:\date\&etvaunic.zip

IF ATC('"error"',xraspuns)<>0 OR ATC('"Nu exista raspuns pentru cui"',xraspuns)<>0
**nu am raspuns
**nu fac zip
**operatie esuata... prelucrezi cum vrei mesajul primit d ela anaf (xraspuns)
ELSE
**am raspuns
Strtofile(xraspuns2,'c:\date\'+etvaunic+'.zip')
**in fisierul c:\date\&etvaunic.zip vei gasi cele 2 fisiere json
endif
SELECT(testsel)
Return

hd56fox wrote: 12 Sep 2024, 09:39
sasory wrote: 09 Sep 2024, 22:43 1) la preluarea din detalii.json , unele denumiri de cumparatori sau vanzatori au inserate grupul de caractere \"...

Inteleg ca ai obtinut cele doua fisiere json. S-au pus intrebari in alta parte despre asta, dar vad ca nu raspunde nimeni.
viewtopic.php?p=3120#p3120
Nu poti sa te uiti si sa dai un raspuns aici sau acolo, nu conteaza.
Cosstel

Post by Cosstel »

neavind un utilitar de a extrage date din detalii.json incerc sa-mi pun la punct o procedura proprie de a le extrage
si in aceasta situatie succesiunea tag-urilor e esentiala insa ma trezesc cu urmatoarea situatie
{"TIP_FACTURA":"380",} apare inaintea lui "FACTURA_TVA":[ oarecum aleator
momentan voi ignora problema insa nu stiu ce va crapa pe viitor din acest motiv
Post Reply