Avalansa notificari anaf de erori saft
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Avalansa notificari anaf de erori saft
testele de consistenta nu sunt in validator
ar fi fost prea usor 
testele le gasesti explicate in comunicatele din martie si august 2024 , de pe pagina tehnica saft d406 anaf.. sunt vreo 30 in total... pana acum
testele le gasesti explicate in comunicatele din martie si august 2024 , de pe pagina tehnica saft d406 anaf.. sunt vreo 30 in total... pana acum
aserban1969 wrote: ↑22 Aug 2024, 13:19 Partea cu tva-ul este iunca un pic mai complicata dar
de ce nu apar erorile in validator ??
si unde sunt TESTELE privind consistenţa ????
"Pentru a facilita depunerea declaraţiei D406, ANAF republică următoarele documente: validator, fişierul XSD şi schema xls ce conţine numeroase elemente de ghidaj/asistenţă pentru depunerea acestei declaraţii
- actualizat în data de 17.07.2024"
Am luat ultimul validator si spune iar fara erori
-
aserban1969
Da
ar fi prea usor
imi spui ca nu are erori apoi trimiti notificare
Gasim undeva un fisier corect ?
puteau sa ofere unul
Sunt interesat indeosebi la contarile referitaoare la tva la incasare, si cum raportam baza acestora
CUM SE MAI INREGISTREAZA ACHIZITIA CU TVA LA INCASARE ?,
Nu mai regasesc codul 301301 in xls cum era inainte,mai este valabila secventa de mai jos ?
Întrebare:
Conturile 4426 si 4428 se vor mapa la SAFT_T? Eu nu le regasesc in nomenclatoarele de achizitii.
Raspuns 16:
Contul 4426 se mapeaza cu Taxtype 300 si Tax code-urile existente in nomenclatoarele de achizitii
Contul 4428 se va mapa cu Taxtype 300 si Tax codurile nou introduse.
Va rugam sa aveti in vedere si cazurile de utilizare de mai jos.
2. Note contabile specifice contribuabililor care aplica sistemul TVA la incasare
Primirea Facturii cu TVA la incasare:
% = 401 119
6xx 100
4428 19
transpusa in SAF T ca:
401 Credit amount 119 Tax Type 300 Tax Code 301301 Tax Amount 0 ; sau Tax Type 000 Tax Code
000000 Tax amount 0
6xx Debit amount 100 Tax Type 300 Tax Code 301301 Tax amount 19
4428 Debit amount 19 Tax Type 300 Tax Code 301301 Tax amount 0 ; sau Tax Type 000 Tax Code
000000 Tax amount 0
Deducerea TVA la plata furnizorului:
4426 = 4428 transpusa in SAF-T ca:
4426 Debit Amount 19 Tax Type 300 Tax Code 301101, Tax Amount 0
4428 Credit amount 19 Tax Type 300 Tax Code 301301, Tax Amount 0, sau Tax Type 000 Tax Code
000000 Tax amount 0
imi spui ca nu are erori apoi trimiti notificare
Gasim undeva un fisier corect ?
puteau sa ofere unul
Sunt interesat indeosebi la contarile referitaoare la tva la incasare, si cum raportam baza acestora
CUM SE MAI INREGISTREAZA ACHIZITIA CU TVA LA INCASARE ?,
Nu mai regasesc codul 301301 in xls cum era inainte,mai este valabila secventa de mai jos ?
Întrebare:
Conturile 4426 si 4428 se vor mapa la SAFT_T? Eu nu le regasesc in nomenclatoarele de achizitii.
Raspuns 16:
Contul 4426 se mapeaza cu Taxtype 300 si Tax code-urile existente in nomenclatoarele de achizitii
Contul 4428 se va mapa cu Taxtype 300 si Tax codurile nou introduse.
Va rugam sa aveti in vedere si cazurile de utilizare de mai jos.
2. Note contabile specifice contribuabililor care aplica sistemul TVA la incasare
Primirea Facturii cu TVA la incasare:
% = 401 119
6xx 100
4428 19
transpusa in SAF T ca:
401 Credit amount 119 Tax Type 300 Tax Code 301301 Tax Amount 0 ; sau Tax Type 000 Tax Code
000000 Tax amount 0
6xx Debit amount 100 Tax Type 300 Tax Code 301301 Tax amount 19
4428 Debit amount 19 Tax Type 300 Tax Code 301301 Tax amount 0 ; sau Tax Type 000 Tax Code
000000 Tax amount 0
Deducerea TVA la plata furnizorului:
4426 = 4428 transpusa in SAF-T ca:
4426 Debit Amount 19 Tax Type 300 Tax Code 301101, Tax Amount 0
4428 Credit amount 19 Tax Type 300 Tax Code 301301, Tax Amount 0, sau Tax Type 000 Tax Code
000000 Tax amount 0
Last edited by aserban1969 on 23 Aug 2024, 15:15, edited 1 time in total.
Salutare tuturor celor care isi petrec vara pe aici!
Am primit si eu doua notificari legate de SAF-T. In ambele, se comunica foarte pompos faptul ca declaratia din luna iunie este incompleta, respectiv , in cuprinsul ei nu exista sectiunea GENERALLEDGER ENTRIES. Dar, In declaratia transmisa sectiunea respectiva exista, are inregistrarile si validatorul nu a semnalat erori.
Rugamintea mea este urmatoarea: exista vreo modalitate de a deslusi, cumva, ce se petrece de fapt, vreo explicatie a acestei erori? Daca puteti sa-mi raspundeti, va multumesc mult!
Am primit si eu doua notificari legate de SAF-T. In ambele, se comunica foarte pompos faptul ca declaratia din luna iunie este incompleta, respectiv , in cuprinsul ei nu exista sectiunea GENERALLEDGER ENTRIES. Dar, In declaratia transmisa sectiunea respectiva exista, are inregistrarile si validatorul nu a semnalat erori.
Rugamintea mea este urmatoarea: exista vreo modalitate de a deslusi, cumva, ce se petrece de fapt, vreo explicatie a acestei erori? Daca puteti sa-mi raspundeti, va multumesc mult!
salut,legat de mesajul cu General Ledger Entries,azi a sunat cineva la numarul din notificare si a primit indicatia de a redepune declaratia pe motiv ca a fost o problema in sistem si nu s-a preluat corect cea initiala ...
-
aserban1969
NU, nu exista
Dar vad ca au aparut zeci de situri dispuse sa iti verifice declaratia contracost
Verificare declarație SAF-T
Testare fișier XML
ANAF a recomandat contribuabililor să verifice conformitatea declarației 406 SAF-T înainte de depunere, conform unui set de 22 de teste de consistență a informațiilor, teste pe care DUK Integrator nu le realizează. Cu Finlight, poți verifica gratuit fișierul tău XML pentru a determina dacă respectă aceste criterii. Vezi aici detalii comparative dintre testarea Finlight vs DUK Integrator.
Acum poți verifica, explora și compara datele pe care le depui la ANAF în declarația SAF-T 406.
Verifică SAF-T[
https://finlight.ro/saf-t/verifica-saf-t/
Dar vad ca au aparut zeci de situri dispuse sa iti verifice declaratia contracost
Verificare declarație SAF-T
Testare fișier XML
ANAF a recomandat contribuabililor să verifice conformitatea declarației 406 SAF-T înainte de depunere, conform unui set de 22 de teste de consistență a informațiilor, teste pe care DUK Integrator nu le realizează. Cu Finlight, poți verifica gratuit fișierul tău XML pentru a determina dacă respectă aceste criterii. Vezi aici detalii comparative dintre testarea Finlight vs DUK Integrator.
Acum poți verifica, explora și compara datele pe care le depui la ANAF în declarația SAF-T 406.
Verifică SAF-T[
https://finlight.ro/saf-t/verifica-saf-t/
acele teste ar trebuit incluse in cel anaf,sa facem validari dupa validari...
a fost soare mult vara aceasta dar pe unii de la anaf i-au lovit razele rau in cap ..
a fost soare mult vara aceasta dar pe unii de la anaf i-au lovit razele rau in cap ..
Mrapi, mulțumesc! Am încercat cu telefoanele dar...nu răspunde nimeni. La Cluj. Oare care ANAF, din ce județ, v-a dat acea indicație?
Mrapi Mulțumesc mult!
Luni încerc să retrimit declarațiile și aștept noile notificări!
Luni încerc să retrimit declarațiile și aștept noile notificări!