Am vazut ca sunt cateva firme furnizoare de servicii ( APA NOVA , Electrica,MyEngie )care au introdus in XML urmatoarea secventa :
cac:AdditionalDocumentReference>
<cbc:ID>ANP242223182</cbc:ID>
<cac:Attachment>
<cbc:EmbeddedDocumentBinaryObject filename="ANP242223182.pdf" mimeCode="application/pdf">
JVBERi0xLjMNCiXi48/TDQolUlNUWFBERjMgU.... bla bla bla .... iUlRU9GDQo=
</cbc:EmbeddedDocumentBinaryObject>
</cac:Attachment>
</cac:AdditionalDocumentReference>
Daca fac conversia cu utilitarul de pe ANAF imi face 2 PDF dar cu API pus la dispozitie imi face doar factura .
Totodata as vrea sa stiu cum se face incarcarea acestei anexe la factura .
Pentru doritori pot pune la dispozitie XML respectiv
Atasament factura electronica
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Atasament factura electronica
Clientii au primit urmatoarea informare :
INFORMARE
privind ataşarea la factura electronică RO e-Factura a Anexei la factură
Bună ziua,
Vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 1 iulie 2024, vă punem la dispoziție în sistemul RO e-Factura o îmbunătățire semnificativă: astfel, pe lângă factura electronică în format XML, vă vom furniza şi Anexa la factură în format PDF, anexă care conține informații suplimentare utile.
La descărcarea facturii în format XML din Spațiul Privat Virtual (SPV), după convertirea acesteia, veți obține două documente în format PDF, după cum urmează:
• primul document reprezintă factura în forma pusă la dispoziție de către ANAF;
• al doilea document este Anexa la factură, cu toate informațiile necesare pentru dumneavoastră.
Pentru a accesa Anexa la factură, va fi necesară convertirea formatului XML cu ajutorul aplicației disponibile pe site-ul ANAF: Informații tehnice - eFactura - MF (gov.ro).
Pentru mai multe informaţii, rămânem la dispoziția dumneavoastră la numărul de telefon 021.9366, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 - 20:00.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată şi suntem încântați să vă oferim acest serviciu îmbunătățit.
INFORMARE
privind ataşarea la factura electronică RO e-Factura a Anexei la factură
Bună ziua,
Vă aducem la cunoștință că, începând cu data de 1 iulie 2024, vă punem la dispoziție în sistemul RO e-Factura o îmbunătățire semnificativă: astfel, pe lângă factura electronică în format XML, vă vom furniza şi Anexa la factură în format PDF, anexă care conține informații suplimentare utile.
La descărcarea facturii în format XML din Spațiul Privat Virtual (SPV), după convertirea acesteia, veți obține două documente în format PDF, după cum urmează:
• primul document reprezintă factura în forma pusă la dispoziție de către ANAF;
• al doilea document este Anexa la factură, cu toate informațiile necesare pentru dumneavoastră.
Pentru a accesa Anexa la factură, va fi necesară convertirea formatului XML cu ajutorul aplicației disponibile pe site-ul ANAF: Informații tehnice - eFactura - MF (gov.ro).
Pentru mai multe informaţii, rămânem la dispoziția dumneavoastră la numărul de telefon 021.9366, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 - 20:00.
Vă mulțumim pentru încrederea acordată şi suntem încântați să vă oferim acest serviciu îmbunătățit.
Revin , m-am inselat .Si prin API am obtinut un PDF care are atasament . Totusi revin : cum pot incarca in XML un atasament?
este codat base64 ...
Il atasezi in tagul <cbc:EmbeddedDocumentBinaryObject.... ca un string construit cam asa :
Il atasezi in tagul <cbc:EmbeddedDocumentBinaryObject.... ca un string construit cam asa :
Code: Select all
string_anexa=STRCONV( FILETOSTR(lcFisieranexa) ,13)
Multumesc. Am rezolvat cu Base64Convert