Expirarea semnaturii electronice e legata de valabilitatea functionarii tokenului Oauth2/JWT?

::e-Factura, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
blumache

Expirarea semnaturii electronice e legata de valabilitatea functionarii tokenului Oauth2/JWT?

Post by blumache »

Poate ati intalnit si aveti idee.
Daca semnatura electronica se apropie de expirare, sa zicem o luna, oare tokenul AT JWT stie de aceasta expirare? Adica, in momentul expirarii SE, acest AT va devenii si el inactiv? Si daca nu am grija sa reinnoiesc semnatura din timp, pot sa stau si sa ma uit la ea si la efactura/etransport?
mgabi

Re: Expirarea semnaturii electronice e legata de valabilitatea functionarii tokenului Oauth2/JWT?

Post by mgabi »

Nu am testat cu semnaturi expirate. Nu am avut cazuri inca. De regula au grija sa faca toate procedurile pentru reinnoire in timp util.

Am avut impresia ca JWT-ul ramane valabil cand se reinnoieste semnatura, nu trebuie generat altul.
Saptamana viitoare mai testez un caz, va anunt ce s-a intamplat.
blumache

Re: Expirarea semnaturii electronice e legata de valabilitatea functionarii tokenului Oauth2/JWT?

Post by blumache »

Merci. Cazul de studiu e daca JWT mai ramane valabil (pot utiliza efactura si etransport cu el) si DUPA expirarea semnaturii electronice. Clientul nu e atent si se trezeste ca azi semnatura lui electronica e expirata. Mai merg aplicatiile cu JWT? Eu cred ca NU!

PS. Si daca se poate verifica cu https://jwt.io si data de expirare a tokenului JWT. A fost procedura de generare a tokenului JWT atat de desteapta incat sa tina seama ca semnatura mea expira intr-o luna de ex?
Last edited by blumache on 12 May 2024, 09:27, edited 1 time in total.
mgabi

Post by mgabi »

Exact situatia asta a aparut la un client, nu este inca incarcata semnatura noua si nici reinnoirea de la anaf nu se va face inainte de expirare.
Luni voi face un test cu efactura, sa vad daca primeste (JWT valabil, semnatura expirata).

Va anunt dupa teste.
mgabi

Post by mgabi »

Iata si rezultatele:

Semnatura expirata, JWT in termen: Functioneaza eFactura.
Am testat, am trimis/descarcat facturi.

Zilele astea reinnoieste la anaf si testez iar JWT-ul (fara sa-l modific). Teoretic ar merge in continuare.
blumache

Post by blumache »

Multumim pentru rezultate. Teoretic, cu semnatura expirata nu as putea sa mai intru in SPV, nu? Si nici in zona de autentificare efactura. Dar as putea sa folosesc aplicatii cu autentificare JWT...interesant spre ciudat :)
E foarte important de stiut exact, mai ales daca amenzile vor intra la un moment dat in vigoare
mgabi

Post by mgabi »

blumache wrote: 15 May 2024, 06:35 Multumim pentru rezultate. Teoretic, cu semnatura expirata nu as putea sa mai intru in SPV, nu? Si nici in zona de autentificare efactura. Dar as putea sa folosesc aplicatii cu autentificare JWT...interesant spre ciudat :)
Exact asa s-a intamplat. Nu merge nimic in SPV, nici depunerea pe e-guvernare (logic!), dar JWT-ul inca merge!

Astazi se reinnoeste si la anaf si voi testa sa vad daca mai merge JWT-ul si dupa noua confirmare (fara sa umblu la el).
Apoi voi vedea daca imi face refresh-ul OK cand ii vine randul.

Se pare ca tokenul de acces functioneaza independent de semnatura digitala. Este nevoie de semnatura doar ca sa pot primi dreptul de acces (ca o procura cumva).

Ideea este alta: Daca ai dat cuiva semnatura (din div.motive sau pt.test) si si-a generat un JWT, nu il mai poti anula daca nu vrea el (doar JWT-ul isi poate cere anularea) Nu vad alte posibilitati (in afara de anulare semnatura, iar 150, etc ... )
blumache

Post by blumache »

Merci. Vad ca si pe facebook a a aparut aceeasi speta.
https://www.facebook.com/groups/1443571 ... 748106237/

Semnatura expirata, dar tokenul JWT merge in veselie. Pareri pro si contra asupra corectitudinii spetei. Urmarim :)
hd56fox

Post by hd56fox »

Eu am avut situatie cand a expirat JWT-ul si credeam ca trebuie sa obtin alt token.
Totusi am incercat refresh si a functionat contrar parereii mele ca ar trebui sa obtin alt token.
mgabi

Post by mgabi »

Imi aduc aminte ca nu mi-a mers refresh pe un JWT expirat, pot sa mai incerc totusi daca apare ocazia.
Post Reply