cass /cm

::D112, salarizare
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
viorel1955

Re: cass /cm

Post by viorel1955 »

mgabi wrote: 10 May 2024, 15:43 Sa vezi ce scandaluri vor fi: Unii termina CM-ul pe 10 nu primesc nimic, altii termina dupa12 si primesc pentru 2,3 poate chiar 6 luni in urma!
CM-urile pentru boli grave sunt si de 5-6 luni! Comisia poate aproba si perioada mai mari!
Adica fac rectificative la anul trecut??? Dupa ce am dat bilantul ???

S-au tampit ireversibil astia de prin "palate" ... jongleaza intre populism si jecmaneala ca niste muste fara cap!
Nu ! Am citit undeva, dar nu mai tin minte unde, ca "intoarcerea" se face strict in 2024. Nu se merge retro nu stiu cat. Va dati seama ca pe afectiuni oncologice de exemplu, ala sta in CM 2 ani, numai in prelungiri si abia apoi se pensioneaza.
mgabi

Post by mgabi »

Da, ai dreptate, mi-am dat seama dupa ce am scris ... in 2023 nu se retinea sanatate la CM-uri deloc, deci nu am ce rectifica.

Se rectifica doar cele din 2024... oricum nu are importanta, optiunea pentru scutit o voi pune fara alte conditii.
Doar ca trebuie sa-mi modific toate formulele iar :x
viorel1955

Post by viorel1955 »

mgabi wrote: 10 May 2024, 22:55 Da, ai dreptate, mi-am dat seama dupa ce am scris ... in 2023 nu se retinea sanatate la CM-uri deloc, deci nu am ce rectifica.

Se rectifica doar cele din 2024... oricum nu are importanta, optiunea pentru scutit o voi pune fara alte conditii.
Doar ca trebuie sa-mi modific toate formulele iar :x
Nu trebuie ! Daca te duci in urma, poti sa faci cum am facut eu. Pe "Alte Venituri Impozabile", pe care probabil le ai si tu pe undeva, bagi Val CM in "rosu", adica cu minus, dupa care aceiasi valoare o bagi de exemplu la "Tichete Cresa" sau in alt camp a carui valoare sti ca ajunge in "tichete2_b". Adica practic, relochezi o suma din brut-ul impozabil. In felul asta brut-ul nu se schimba. Vei obtine o declaratie rectificativa valida, un stat de plata corect, un rest de plata corect si poate la nota contabila niste modificari.
mgabi

Post by mgabi »

Suna prea complicat iar peste 2 ani n-o sa mai stie ce naiba au facut :))

Este mai comod pentru mine sa pun o bifa de "scutit CASS" la introducerea CM-ului. Chiar daca asta presupune un update (asta nu-mi mai place ce-i drept)
viorel1955

Post by viorel1955 »

mgabi wrote: 11 May 2024, 13:40 Suna prea complicat iar peste 2 ani n-o sa mai stie ce naiba au facut :))
2 ani Glumesti ? Noi nu mai stim sa calculam salarii cu 2-3 luni in urma, darmite 2 ani :lol:
mgabi

Post by mgabi »

Ce naiba vrea cu acel b1_15p di pdf-ul de test, nu prea ma prind cum calculeaza.
Pare sa vrea zilele platite (inclusiv CM).

Ca dovada, apropos de ce spuneai, nu mai stiu la care zile se calculeaza plafonul de 10000 ... in lege scrie toate zileleplatite, dar imi aduc aminte ca a fost on problema acolo. Si nici macar nu-i veche, este de anul asta!
viorel1955

Post by viorel1955 »

@mgabi Nu stiu, acuma am vazut ca mi-ai aratat tu. Mie initial mi-a spus ca nu a umblat la ea. Nu stiu ce vrea sa faca. Si mai e o problema. Este baricadata la Luna 4, adica ca sa faci rectificativele trebuie sa o folosesti pe precedenta. Am lucrat cu cea dela luna Martie si lucreaza bine la toate lunile. Cred ca pe asta am sa o folosesc. Dupa ce fac rectificativele o schimb. Si mai cred, ca trebuie sa indemnam clientii sa faca rectificativele cat mai repede, ca nu se stie. Eu luni vreau sa ies cu modificarea pe piata.
gigidiaconeasa

Post by gigidiaconeasa »

mgabi si viorel1955,

Nu m-as complica cu scutiri pentru lunile anterioare si automat rectificative.
Concediile din lunile anterioare, chiar daca sunt in continuare, sunt alte concedii care au perioada de acordare in acele luni, deci mai mici decat 12 aprilie 2024, si as merge pe aceasta interpretare.

Interpretarea din InfoTva e doar o interpretare.

In Ord 34 scrie:
(2) Dispoziţiile art. 155 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel cum acestea au fost modificate prin prezenta ordonanţă de urgenţă, se aplică şi pentru indemnizaţiile aferente concediilor medicale a căror perioadă de acordare încetează după data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă.
viorel1955

Post by viorel1955 »

gigidiaconeasa wrote: 12 May 2024, 08:47 mgabi si viorel1955,

Nu m-as complica cu scutiri pentru lunile anterioare si automat rectificative.
Concediile din lunile anterioare, chiar daca sunt in continuare, sunt alte concedii care au perioada de acordare in acele luni, deci mai mici decat 12 aprilie 2024, si as merge pe aceasta interpretare.
@gigidiaconeasa, desigur ar fi mai simplu, dar sa sti ca in unele cazuri, sumele pot fi destul de consistente. Restul de plata diferenta, trebuie inapoiat salariatului. Sa lasi banii astia statului, dupa ce ne fu... luna de luna, e aproape o crima. Normal ca daca data de final de concediu, cu sau fara extensie in lunile precedente, nu excede 12.04.2024, nu se acorda scutirea, ca asa zice legea. La punctul asta nu exista comentarii.
viorel1955

Post by viorel1955 »

mgabi wrote: 12 May 2024, 00:54 Ce naiba vrea cu acel b1_15p di pdf-ul de test, nu prea ma prind cum calculeaza.
Pare sa vrea zilele platite (inclusiv CM).

Ca dovada, apropos de ce spuneai, nu
mai stiu la care zile se calculeaza plafonul de 10000 ... in lege scrie toate zileleplatite, dar imi aduc aminte ca a fost on problema acolo. Si nici macar nu-i veche, este de anul asta!
Pai zilele platite sunt zilele lucrate+CM . De ce ar mai construi o variabila suplimentara ? Eu zic sa nu-ti mai bati capul. Eu modific doar atunci cand imi agata ceva in validare. Vedem noi de acum incolo. Oricum nici dracu nu poate cu adevarat sa verifice salariile. Sunt facute intentionat asa, pentru ca grosul evaziunii fiscale, multinationalele il fac pe salarii. Abia acum odata cu e-factura isi extind aria. Doar nu crezi ca lista aia interminabila de "neimpozabile", la care firmele romanesti nu prea au acces, este gandita de ANAF ? Exclus.
Post Reply