Inteleg ca a aparut oug 34/2024 prin care se modifica cass /CMuri
Una e ca par a fi 2 ordonate cu acest numar ,cea care ne intereseaza e asta https://legislatie.just.ro/Public/Detal ... ent/281764
Si in sfarsit dragalasenia este ca se aplica de la mijlocul lunii din 12.04 , inclusiv ptr concediile in derulare , adica vor exista CM pentru care se va calcula cass doar pentru o perioada
cass /cm
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: cass /cm
Da, iar avem o luna impartita ... politichie populista care incurca pe toata lumea !
PS: daca inceteaza in 12.04 se retine sau nu sanatatea? Pentru ca 12 nu este "dupa" 12
Scrie asa:
(2) Dispozițiile art. 155 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel cum acestea au fost modificate prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și pentru indemnizațiile aferente concediilor medicale a căror perioadă de acordare încetează după data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanțe de urgență.
PS: daca inceteaza in 12.04 se retine sau nu sanatatea? Pentru ca 12 nu este "dupa" 12
Scrie asa:
(2) Dispozițiile art. 155 alin. (1) lit. i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, astfel cum acestea au fost modificate prin prezenta ordonanță de urgență, se aplică și pentru indemnizațiile aferente concediilor medicale a căror perioadă de acordare încetează după data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanțe de urgență.
Codul 10 nu se da din BASS ??? Exista codul 10 (reducerea timpului de munca in urma unor afectiun ....) platit si pe baza oug.158 (din FNUASS) ?
Nu am avut cazuri si sper sa nu am nici de aici in colo ... dar paza buna ...
Este cineva mai in tema sa nu mai scormonesc prin tone (digitale) de texte?
Nu am avut cazuri si sper sa nu am nici de aici in colo ... dar paza buna ...
Este cineva mai in tema sa nu mai scormonesc prin tone (digitale) de texte?
-
costin_mentor
Mie imi este imposibil sa calculez sanatate pentru concediile medicale care nu sunt de tip 01, 07 sau 10 acordate pana in 12.04.2024, iar dupa sa nu mai calculez.
Personal voi considera ca OUG-ul intra in vigoare de la 01.04.2024.
Personal voi considera ca OUG-ul intra in vigoare de la 01.04.2024.
- postare stearsa-
Last edited by mrapi on 20 Apr 2024, 09:47, edited 4 times in total.
Nu uitati ca vine si un minunat D112 unde se vor trece CM-urile toate si "inteligentul" va calcula in functie de fiecare CM (banuiesc)
Asa ca vom avea zile/sume CM care intra la sanatate si sume/zile care nu intra.
Partea cu 12.04 este una dintre probleme. La fel va fi cu CM urgenta (scutit) urmat de alt CM boala obisnuita (taxat).
Si in aceste cazuri sa vezi ce frumos este la calculul scutirii de 200 lei ...
Macar la calculul supra-taxei nu intra decat partea lucrata. ...
Deja toate formulele din salarii sunt varza, este o incalceala de nici nu pot urmari logica uneori
. Astazi mi-a luat cateva ore doar ca sa descifrez formulele/procedurile existente (scrise de mine nu de martieni!
)
Asa ca vom avea zile/sume CM care intra la sanatate si sume/zile care nu intra.
Partea cu 12.04 este una dintre probleme. La fel va fi cu CM urgenta (scutit) urmat de alt CM boala obisnuita (taxat).
Si in aceste cazuri sa vezi ce frumos este la calculul scutirii de 200 lei ...
Macar la calculul supra-taxei nu intra decat partea lucrata. ...
Deja toate formulele din salarii sunt varza, este o incalceala de nici nu pot urmari logica uneori
PS: Atentie, se aplica scutirea la CM-urile care INCETEAZA dupa 12.04, nu care se emit dupa aceasta data. Cu rezerva ca nu stiu ce data de final sa iau in calcul: 12 sau 13 aprilie.
-
costin_mentor
"-la un concediu medical se calculeaza sanatate integral sau deloc (nu partial), nu ?"
DA
DA
Cred ca mai intervine un aspect care sa ne bucure. Certificatele de concediu medical acordat in continuare.
La art.17 (2) din Oug. 34 se precizeaza ca: "...se aplică şi pentru indemnizaţiile aferente concediilor medicale a căror perioadă de acordare încetează după data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă"
Adica una e "concediul medical" alta este certificatul de concediu medical. Un concediu medical poate fi certificat prin mai multe certificate de concediu medical succesive.
Parerea mea este ca dupa litera legii in cazul in care avem boala in continuare, cu certificatul initial cu incepere din 15.03.2024 (de exemplu) si care are mai multe certificate in continuare, din care sa zicem ultimul inceteaza dupa 12.04.2024, ar trebui sa nu calculam sanatate, inafara codurile 01,07,10, inclusiv pentru certificatul initial. Adica posibil sa mai facem si ceva rectificative.
La art.17 (2) din Oug. 34 se precizeaza ca: "...se aplică şi pentru indemnizaţiile aferente concediilor medicale a căror perioadă de acordare încetează după data intrării în vigoare a prevederilor prezentei ordonanţe de urgenţă"
Adica una e "concediul medical" alta este certificatul de concediu medical. Un concediu medical poate fi certificat prin mai multe certificate de concediu medical succesive.
Parerea mea este ca dupa litera legii in cazul in care avem boala in continuare, cu certificatul initial cu incepere din 15.03.2024 (de exemplu) si care are mai multe certificate in continuare, din care sa zicem ultimul inceteaza dupa 12.04.2024, ar trebui sa nu calculam sanatate, inafara codurile 01,07,10, inclusiv pentru certificatul initial. Adica posibil sa mai facem si ceva rectificative.
Last edited by macifla on 17 Apr 2024, 07:54, edited 2 times in total.