Mesaje E-factura

::e-Factura, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
mgabi

Re: Mesaje E-factura

Post by mgabi »

@gabi123
Nu stiu ce regula au la verificare dubluri, pare ca testeaza daca xml-urile sunt identice.

Am avut o situatie cand a mers anaf-ul f.prost si nu am primit index-ul, desi ele ajunsesera in sistem ...
Le-a trimis din nou si mi-a dublat o factura, iar alte 5 nu (le-a vazut ca dubluri).
Inainte de asta facusem un update si modificasem ceva in text la observatii factura. Si cum update-ul s-a nimerit intre cele 2 transmiteri ... am patit-o!
"Cosmetizasem" niste informatii care apreau la anumite facturi.

Asa ca ... atentie daca modificati ceva in XML, va puteti trezi cu dubluri!

PS: Era atat de greu sa verifice id-ul facturii pentru dubluri??? Seria+nr.facturilor tb.sa fie unice, ce-i asa mare filozofie :shock: ?
gabi123

Post by gabi123 »

Salut ! Cu exceptia tipurilor: MESAJ CUMPARATOR TRANSMIS / PRIMIT , mai exista alte situatii in care id_solicitare sa difere de id_incarcare ?
hd56fox

Post by hd56fox »

Aveti idee de ce de la EON si nu numai, nu se poate transforma xml-ul in PDF ?
mgabi

Post by mgabi »

N-am idee ... nu am model de la ei.
Pune aici un xml sa ma uit (inceputul ma intereseaza de fapt).
hd56fox

Post by hd56fox »

Nu stiu sa pun fisierul (nu-i place tipul extensiei, doar daca spun ca e jpeg si il redenumesti in xml eventual), dar se pare ca nu stie anaf sa-l transforme pentru ca are un atasament (factura in format pdf) inglobat.
Ma asteptam sa stie.
Cum as putea inlocui mai usor tot atasamentul cu nimic si sa transmit xml-ul dupa inclocuire ?
hd56fox

Post by hd56fox »

Am rezolvat inlaturand atasamentul.
Nu doar EON are atasamente. Si PPC si DIGI si la unele facturi chiar si METRO.
Last edited by hd56fox on 15 Jul 2024, 21:55, edited 1 time in total.
blumache

Post by blumache »

hd56fox wrote: 15 Jul 2024, 15:25 Am rezolvat inlaturand atasamentul.
Nu am avut nici o problema la transformarea XML in PDF cu atasamente. Nici macar la EON. Eu folosesc API cu autentificare si la validare online si xmltopdf. Sa nu fie si de la acel /DA, fara validare. Chiar nu am avut probleme.
hd56fox

Post by hd56fox »

Cred ca ai dreptate. La validare nu am folosit acel DA. La transformare in PDF am uitat de el. De fapt il facusem inainte si transformarea mergea pentru ca nu se apucasera sa adauge atasamente.

O alta problema. nu are rost sa deschid un topic pentru asta.
Unii furnizori au inceput sa le dea clientilor avize in loc de factura. De ce inteleg ei ca trebuie sa faca asa ceva ?
In lege nu cred ca spune ca nu mai trebuie sa dea factura si doar ca nu e valabila daca nu a trecut prin SPV.
E cumva exces de zel ?
Si inca ceva. Multi inteleg ca trebuie sa listeze facturile generate de Anaf si sa le puna la dosar.
Ce rost are daca am deja factura de la furnizor ? Eu cred ca semnatura digitala care se gaseste in ZIP e de baza la un control.
De accea trebuie tinute 5 ani ca document oficial.
Ce stiti de chestiile astea ? Voi ce le recomandati clientilor ?
mgabi

Post by mgabi »

Incepand cu 1 iulie doar zip-ul de la anaf este considerat "originalul"
Orice hartie listata este doar pentru arhiva scrisa (chiar si eu imi listez tot, nu-mi place sa ma bazez pe "curent electric")

Deci lasa-i sa faca asa cum le place cu o singura conditie: sa pastreze zip-urile (descarcate) si sa faca si copie de siguranta periodic pe ceva extern.

Cat despre avize ... unii n-au inteles nimic din nebunia asta iar altii nu dau factura pentru ca nu stiu cand o vor trimite in SPV.
O aiureala generala ... am avut parte si eu de multe intrebari ciudate si m-am convins ca multi contabili nu pricep nimic (lucreaza dupa ureche sau dupa FB sau TV si n-au mai citit un rand din monitorul oficial de cativa ani!).

PS: Mi-a spus cineva ca a primit factura aceea pe care o descarci (pdf) din anaf! Altii primesc si factura "normala", si pe cea din anaf, altii nu primesc nimic ("descarcati din e-factura!"), altii primesc avize si trebuie sa astepte sa vada factura in spv ca sa stie ce sa faca ... etc
hd56fox

Post by hd56fox »

Am intalnit aceste mesaj :
{"eroare":"S-au facut deja 10 descarcari la mesajul cu id_descarcare=3554484970 in cursul zilei","titlu":"Descarcare mesaj"}
Nu stiu ce s-a intamplat in acea zi (cum zic ei, in cursul zilei) dar nu mai pot sa descarc 5 facturi din 03.07.2024 . Mesajul de eroare pare sa fie din acea zi.
Ce poate fi ? Daca incearca intr-o zi de prea multe ori, nu mai pot nici in alta zi sa le descarc ?
Post Reply