Am pus un client sa-mi trmita un mesaj la o factura trimisa. Mesajul l-a transmis folosind interfata Web de la Anaf, in dreptul facturii noastre.
La interogare lista mesaje la noi cu filtru R cf. specificatiilor Anaf nu regaesc nimic ... Vre-o idee ? Multumesc !
Mesaje E-factura
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Mesaje E-factura
Eu nu citesc cu filtru, le aduc pe toate si poate vedea de acolo ce-l intereseaza.
Dar cu P sau T primesti ceva? Sau fara filtru?
Dar cu P sau T primesti ceva? Sau fara filtru?
Dupa foarte multe teste cu trimiterea de mesaje pot sa va spun unde este buba
Acea optiune din SPV de trimitere de mesaje NU functioneaza, lasa o falsa impresie ca mesajul s-a trimis, dar de fapt nu face nimic
Doar prin API cu standard RASP se poate trimite momentan un mesaj, dupa care el apare bine mersi la destinatar inclusiv in SPV si poate fi descarcat manual sau prin API cu &filtru=R
Acea optiune din SPV de trimitere de mesaje NU functioneaza, lasa o falsa impresie ca mesajul s-a trimis, dar de fapt nu face nimic
Doar prin API cu standard RASP se poate trimite momentan un mesaj, dupa care el apare bine mersi la destinatar inclusiv in SPV si poate fi descarcat manual sau prin API cu &filtru=R
Multumim de avertizare ...
Eu n-am incercat decat mesaje trimise prin API si a functionat ok, n-am avut pana acum cazuri de mesaje "manuale".
Eu n-am incercat decat mesaje trimise prin API si a functionat ok, n-am avut pana acum cazuri de mesaje "manuale".
Salutare ,
Pana la urma se accepta sa retransmit o factura corectata cu acelasi numar? Clientul insista sa o reprimeasca cu acelasi numar si cantitati corectate . . Eu i-am indicat sa faca storno la prima factura si s-o retrimita corectata
Pana la urma se accepta sa retransmit o factura corectata cu acelasi numar? Clientul insista sa o reprimeasca cu acelasi numar si cantitati corectate . . Eu i-am indicat sa faca storno la prima factura si s-o retrimita corectata
am avut si eu un caz in care se gresisera niste facturi si nu s-a mai vrut sa se incurce cu alte numere ,am convenit ca pe acelasi numar trimitem stornarea si in final tot pe acelasi a trimis si factura corecta,clientul a fost informat sa ia de buna ultima primita
dc aduna anaful suma,ar trebui sa fie ok
dc aduna anaful suma,ar trebui sa fie ok
Inainte vreme daca depunei aceeasi fct de oricate ori se duceau duduind Am patit-o , recent n-am mai probat
Acum am inteles ca au pus o frana acum in sensul ca verifica o suma de control Deci daca depui stornare cu acelasi nr n-ar trebui sa fie problema ca nu are aceeasi suma de control Nici redepunerea cu acelasi numar nu va avea aceeasi suma pentru ca ceva ceva tot se modifica fata de prima
Acum am inteles ca au pus o frana acum in sensul ca verifica o suma de control Deci daca depui stornare cu acelasi nr n-ar trebui sa fie problema ca nu are aceeasi suma de control Nici redepunerea cu acelasi numar nu va avea aceeasi suma pentru ca ceva ceva tot se modifica fata de prima
-
aserban1969
Pana la urma care este sintaxa de transmitere "Mesaj pentru emitentul facturii " , este undeva in documentatie ?
https://mfinante.gov.ro/static/10/eFact ... actura.pdf pag 2aserban1969 wrote: ↑12 Apr 2024, 10:24 Pana la urma care este sintaxa de transmitere "Mesaj pentru emitentul facturii " , este undeva in documentatie ?
MESAJ CUMPARATOR PRIMIT / MESAJ CUMPARATOR TRANSMIS = mesaj de la cumparator catre emitentul facturii (încărcate în sistem prin serviciul de upload ca RASP
vezi si raspunsul lui Daniel,de aici: https://www.facebook.com/groups/3239944 ... 1900637401
model xml:
Code: Select all
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<header xmlns="mfp:anaf:dgti:spv:reqMesaj:v1" index_incarcare="191823" message="mesaj de test, standard RASP"/>