Data inregistrare platitor tva

::diverse topicuri legate de Visualfox
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Post Reply
nicu

Data inregistrare platitor tva

Post by nicu »

-o persoana juridica se poate schimba din platitor in neplatitor de tva si invers doar de la inceputul lunii ( exceptand infiintare/desfiintare persoana jurudica) ?
mgabi

Re: Data inregistrare platitor tva

Post by mgabi »

Dupa cate imi aduc aminte este cam asa:
Depunerea modificarii se face la inceputul lunii, modificarea devine efectiva la data aprobarii/comunicarii.
Adica esti neplatitor pana pe 20.01 si platitor de pe 21.01 (de ex.). Si uite asa ai un tert si platitor si neplatitor in aceeasi luna :))
nicu

Post by nicu »

Si eu stiam la fel.
Atunci de ce Stanescu pe facebook e_factura tot zice sa nu mai verificam mereu clientii la fiecare factura ca supraincarcam serviciul web, ca in timpul lunii nu poate avea 2 stari, ca intodeauna se modifica la anaf la inceputul lunii.
mgabi

Post by mgabi »

In primul rand eu nu stiu pe nimeni care sa verifice partenerii vechi la fiecare factura. Verificarea o fac de regula la inceput/sfarsit de luna pentru toti.
Datele din reg.tva le incarca atunci cand apare un client/furnizor nou.

In al doilea rand, vorbeste prostii, sa coboare in lumea reala cateva luni si sa vada cate situatii exista in realitate.
Poti primi decizie la mijlocul lunii pentru inregistrarea prin optiune (chiar daca regula este intai a lunii urmatoare, CF permite si de la data deciziei, in mijlocul lunii).
Apoi, poti avea intrari/iesiri prin anulare cod tva/re-inregistrare ... iar multe dintre acestea sunt la "de la data deciziei/comunicarii".
Iar in perioada asta sunt multe "reasezari" ale firmelor, se muta de pe un alta si uite asa ai gramezi de modificari in mijlocul lunii.

Doar un exemplu din CF: (scoaterea de la tva)
Art.310
(7) Persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 316 care în cursul anului calendaristic precedent nu depășește plafonul de scutire prevăzut la alin. (1) poate solicita scoaterea din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA ....
... Anularea va fi valabilă de la data comunicării deciziei privind anularea înregistrării în scopuri de TVA. Organele fiscale competente au obligația de a soluționa solicitările de scoatere a persoanelor impozabile din evidența persoanelor înregistrate în scopuri de TVA cel târziu până la finele lunii în care a fost depusă solicitarea. Până la comunicarea deciziei de anulare a înregistrării în scopuri de TVA, persoanei impozabile îi revin toate drepturile și obligațiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316

PS: Eu sunt mai de pe luna .. Cine-i "stanescu" asta? Este din mf?
mrapi

Post by mrapi »

https://www.facebook.com/theodor.stanescu.7

Stanescu e de la Ey Romania,aia care au implementat Saft posibil si restul de e-uri,au luat un purcoi de bani si n au facut treaba buna.acum se da pe fb stiutor a toate si arogant
mgabi

Post by mgabi »

Aha ... pai Big 4 sunt auditori ... n-au ei treaba cu firul ierbii :lol:
Post Reply