... si ne-am intors de unde am plecat: ce document elibereaza un magazin cand da banii inapoi pe ambalaje.sasory wrote: ↑25 Feb 2024, 22:00 3.Primire ambalaje SGR de la populatie si restituire valoare garantii prin centrul de colectare:
*numai Comerciantii deschid centre de colectare...Distribuitorii nu au obligatie in acest sens.
-Plata in numerar :
Dispozitie de plata (numerar):2678=5311
sau
avans de trez.catre pers.care se ocupa: plateste din suma si la finalul zilei restituie ce i-a ramas..pe baza decont chelt. atasat Borderou de plati/zi
-Plata prin banca: 2678=5121
-Plata cu eliberare voucher (la preluarea automata): 2678=532
Dispozitie de plata ... doar n-o sa intocmeasca DP fiecarui client care aduce un pet de 50 de bani!
Probabil ca varianta aceea cu bon nefiscal de scoatere de numerar din casa ar fi o optiune, numai ca in Z se va amesteca si cu alte retrageri.
PS: Cred ca un cont de garantii (2678) ar fi mai usor de gestionat contabil, garantiile nu sunt nici achizitii/livrari si nu au ce cauta in jurnalele de tva.
PS2: In aceeasi logica si "vanzarea" petului este tot o retinere de garantie, deci nu ar trebui sa se emita bon fiscal ci tot un nefiscal (o chitanta) cu introducere sume in casa de marca
Cred ca cei mai multi vor afisa "Aceasta unitate nu organizeaza centru de colectare" cu lista de puncte din apropiere si ... s-a rezolvat dilema.