o alimentara colecteaza garantii(SGR) si nu dispune de aparat special(colectare manuala). in ce baza scoate din casa banii sa i dea celui care vine cu ele?
ms
SGR
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: SGR
Apai asta-i alta tampenie pe care ne-o pun in bratze fara sa se dea solutii. Am citit opinii ca sa faci scoatere numerar din casa ca la avansuri restituite Altii ca dispozitie de plata
Eu inca nu m-am lamurit cum o vand din magazin ca tre sa apara pe bon dar cica nu e 371 si se decoreleaza 371 cu raportul de gestiune si cum o incasez ca va apare in Z la gramada cu marfa
Eu inca nu m-am lamurit cum o vand din magazin ca tre sa apara pe bon dar cica nu e 371 si se decoreleaza 371 cu raportul de gestiune si cum o incasez ca va apare in Z la gramada cu marfa
Pe casa de marcat poti pune restituire cu ce text vrei tu, dar ce faci in program?
Tu trebuie sa "cumperi" acele ambalaje ... ce document ai/faci (un bon NEFISCAL nu este document fiscal!)
Sau faci o vanzare in rosu (storno ambalaje) ... aici se complica si mai mult lucrurile, pentru ca la storno vanzare nu poti emite decat factura.
Daca le consideri garantii, atunci ar tb. sa restitui garantia (cu ce act/document?)
Eu aici am nelamuririle. Adica ce acte st intocmesc
Tu trebuie sa "cumperi" acele ambalaje ... ce document ai/faci (un bon NEFISCAL nu este document fiscal!)
Sau faci o vanzare in rosu (storno ambalaje) ... aici se complica si mai mult lucrurile, pentru ca la storno vanzare nu poti emite decat factura.
Daca le consideri garantii, atunci ar tb. sa restitui garantia (cu ce act/document?)
Eu aici am nelamuririle. Adica ce acte st intocmesc
Daca va ajuta , noi am implementat de multisor SGR la o firma mare (distribuitor bauturi) cu urmatorul mod de lucru:
*pentru garantii SGR se poate folosi cont 2678 sau 461(eventual creare analitic)
1.La cumparare produse cu ambalaj SGR:
2678=401 (se conteaza separat de intrarea marfurilor in gestiunile 3xx)
2.La vanzare produse cu ambalaj SGR:
-Distribuitor: cu factura: 4111=2678
-Comerciant: cu Bon fiscal: 5311=2678
3.Primire ambalaje SGR de la populatie si restituire valoare garantii prin centrul de colectare:
*numai Comerciantii deschid centre de colectare...Distribuitorii nu au obligatie in acest sens.
-Plata in numerar :
Dispozitie de plata (numerar):2678=5311
sau
avans de trez.catre pers.care se ocupa: plateste din suma si la finalul zilei restituie ce i-a ramas..pe baza decont chelt. atasat Borderou de plati/zi
-Plata prin banca: 2678=5121
-Plata cu eliberare voucher (la preluarea automata): 2678=532
4.Incasare garantie de la administratorul SGR: 5121=2678
*SGR-ul emite factura in numele comerciantului dupa ce a preluat si a verificat ambalajele ridicate.
5.Daca din anumite motive sunt sume care nu se incaseaza de la SGR, se inreg.pe cheltuiala: 663=2678 sau daca se foloseste cont 461: 654=461