Pun mai jos ce imi vine in minte acum:
1. SCUTIRE VENITURI SALARII IT – Scutirea de impozit pe venit pentru veniturile din salarii in IT (in anumite conditii) va fi pastrata dar va fi limitata la un singur angajator si doar pentru veniturile brute lunare de până la 10.000 de lei.
2. se plateste cass si pentru salariile din agricultura, constructii
3. facilitatile pentru agricultura, constructii se aplica doar unde este functia de baza
4. Salariu minim agricultura 3463, salariu minim constructii 4582.
mi-a scapat ceva?
Modificari noiembrie 2023
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Modificari noiembrie 2023
1. completare - se acorda numai la functia de baza la fel ca la constr./agric.
Nu lucrez la salarii, dar parca am retinut si o optiune salariat pentru cota normala la CAS sau diminuata cu Cota de contribuţie la Pilonul II de pensii?
Da, optiunea ramane la toti cei cu facilitati. Acum It/agro/constructii au aceleasi conditii ... difera doar salariul minim.
PS: la agro sal.minim este 3436 , nu 3463 (erau inversate cifrele)
PS: la agro sal.minim este 3436 , nu 3463 (erau inversate cifrele)
- au aparut azi 14.11.2023 Duk si pdf inteligent.
- la duk: 14-Nov-2023 publicat versiune J18.0.1 - modificare validare S9c2 - ce inseamna S9c2? unde ne uitam?
- pdf inteligent: "corectie calcul automat"
- la duk: 14-Nov-2023 publicat versiune J18.0.1 - modificare validare S9c2 - ce inseamna S9c2? unde ne uitam?
- pdf inteligent: "corectie calcul automat"
Am constatat azi dupa schimbare pdf si duk, ca am erori la cei care au 2,3 ore mai putin lucrate si in consecinta nu si-au facut salaul minim de 3300 proportional cu zilele lucrate (pentru ca la zile au fost pontati cu 22 zile)
Tot anul nu au validat asa, pdf-ul zice ca e corecta declaratia doar semnalizeaza ca atentionare ca zile* 8 nu sunt 176, ceea ce facea si pana acum.
In lege scrie daca este incadrat cu 3300 (ma rog, salariul minim) nu daca relizeaza.
"
a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;
b) venitul brut realizat din salarii şi asimilate salariilor, astfel cum este definit la art. 76 alin. (1) - (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în baza aceluiaşi contract individual de muncă, pentru aceeaşi lună, nu depăşeşte nivelul de 4.000 lei inclusiv.
"
E adevarat ca deducerea se acorda " fracţia din lună pentru care se determină veniturile din salarii şi asimilate salariilor;"
Eu calculul l-am facut proportional cu zilele nu cu orele. Credeti ca au modificat ei corect si trebuie sa fac la ore ?
Multumesc.
Revin cu o precizare . Eroarea este :
eroare regula: S9c2.1: pentru contractele partiale cu venit (A_13= 2361 ) < 3100 raportat la NZL ( 2395) trebuie sa selectati 1- exceptat sau 2 - neexceptat
dar angajatul nu este cu contract partial. Nu mi se pare ok, cel putin mesajul.
Intre timp am facut la ore si tot nu e bine. acelasi mesaj
Tot anul nu au validat asa, pdf-ul zice ca e corecta declaratia doar semnalizeaza ca atentionare ca zile* 8 nu sunt 176, ceea ce facea si pana acum.
In lege scrie daca este incadrat cu 3300 (ma rog, salariul minim) nu daca relizeaza.
"
a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri şi alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;
b) venitul brut realizat din salarii şi asimilate salariilor, astfel cum este definit la art. 76 alin. (1) - (3) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare, în baza aceluiaşi contract individual de muncă, pentru aceeaşi lună, nu depăşeşte nivelul de 4.000 lei inclusiv.
"
E adevarat ca deducerea se acorda " fracţia din lună pentru care se determină veniturile din salarii şi asimilate salariilor;"
Eu calculul l-am facut proportional cu zilele nu cu orele. Credeti ca au modificat ei corect si trebuie sa fac la ore ?
Multumesc.
Revin cu o precizare . Eroarea este :
eroare regula: S9c2.1: pentru contractele partiale cu venit (A_13= 2361 ) < 3100 raportat la NZL ( 2395) trebuie sa selectati 1- exceptat sau 2 - neexceptat
dar angajatul nu este cu contract partial. Nu mi se pare ok, cel putin mesajul.
Intre timp am facut la ore si tot nu e bine. acelasi mesaj
-au scos o versiune noua de duk acum 15.11.2023:
14-Nov-2023 publicat versiune J18.0.1
- modificare validare S9c2
15-Nov-2023 publicat versiune J18.0.2
14-Nov-2023 publicat versiune J18.0.1
15-Nov-2023 publicat versiune J18.0.2
Multumesc, dar persista aceleasi erori la mine.
Nu inteleg, daca ii trec ca lucreaza cu 8 ore, program normal de lucru de ce il vede ca ar fi contract partial ?
Se ia dupa castig ? Absurd.
Nu inteleg, daca ii trec ca lucreaza cu 8 ore, program normal de lucru de ce il vede ca ar fi contract partial ?
Se ia dupa castig ? Absurd.
am gasit eroarea cand pt salariat lichidat si 9 zile lucrate s-au dat intregi cei 200 ron neimpozabili
eroare regula: S9c2.1: pentru contractele cu venit (A_13= 850 ) < 3100 raportat la NZL ( 986) trebuie sa selectati 1- exceptat sau 2 - neexceptat
vedeti ca s-a revenit la pdf-ul din 03.11 desi dimineata era cel din 14.11
eroare regula: S9c2.1: pentru contractele cu venit (A_13= 850 ) < 3100 raportat la NZL ( 986) trebuie sa selectati 1- exceptat sau 2 - neexceptat
vedeti ca s-a revenit la pdf-ul din 03.11 desi dimineata era cel din 14.11
Nu cred ca e versiunea din 3.11 Mie imi da eroare in continuare la acei salaritati care nu au realizat minimul pentru 2 , 3 ore nelucrate.
In DukIntegrator scrie ca versiunea este din 15, pe site scrie ca e din 14, dar nu se poate descarca directa de acolo. da mesaj :
"Server-ul nu a gasit pagina ceruta. Va rugam, reveniti!"
(versiuni mai vechi se pot descarca.)
Daca pun doar 21 de zile (pentru ca una este imcompleta) functioneaza, dar cum vi se pare din punct de vedere legal ?
Ce alta solutie am ?
In DukIntegrator scrie ca versiunea este din 15, pe site scrie ca e din 14, dar nu se poate descarca directa de acolo. da mesaj :
"Server-ul nu a gasit pagina ceruta. Va rugam, reveniti!"
(versiuni mai vechi se pot descarca.)
Daca pun doar 21 de zile (pentru ca una este imcompleta) functioneaza, dar cum vi se pare din punct de vedere legal ?
Ce alta solutie am ?