SAF-T pentru ONG

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
mgabi

Re: SAF-T pentru ONG

Post by mgabi »

Are cineva un raspuns "oficial" de la MF?
O sa trimit intrebarea, dar nu stiu daca voi primi raspuns. Am mai intrebat ceva acolo acum cateva luni si nu am primit nimic.

PS: Regimul special de scutire inseamna dupa parerea mea ca este impozabil, dar beneficiaza de scutire temporar (fara drept de deducere). Dupa depasirea pragului se face ajustarea deductibilului raportat la sold.
Recunosc ca si mie imi convine sa trec 000000 la toate codurile care tin de tva. Se simplifica si la client, ca nu-si mai bate capul cu "incadrarile".
Pentru neplatitorii "adevarati" (activitati care nu intra in sfera TVA) si eu consider ca 000000 este varianta corecta.
master_da

Post by master_da »

mgabi wrote: 04 Feb 2025, 20:41 Validat cu succes , pe tip ONG, cu plan de conturi ONG.
La constructia analitecelor (AccountID parca) am pieptanat putin, dar s-a rezolvat.

PS: LA NEPLATITORI - Pana la urma cum este corect sa trecem la codul de taxa de tva? Coduri 3xxxxx de taxa 0 sau 000000 ca nu intra in sfera taxei?
Multumesc!
master_da

Post by master_da »

Va salut!
In ce sectiune din declaratia D406 trebuie sa trec un bon de casa cu cod fiscal?
"PurchaseInvoices"?
La fel ca o factura de achizitie!
Multumesc!
mgabi

Post by mgabi »

Da, spre deosebire de vanzari, la PurchaseInvoices se trec toate achizitiile, nu doar facturile cum s-ar intelege din denumire :mrgreen:
Adice tot jurnalul de cumparari.
master_da

Post by master_da »

Multumesc!
master_da

Post by master_da »

mgabi wrote: 23 Feb 2025, 14:37 Da, spre deosebire de vanzari, la PurchaseInvoices se trec toate achizitiile, nu doar facturile cum s-ar intelege din denumire :mrgreen:
Nu exista sectiune pentru facturile de vanzari ("ReceiptInvoice"), sau "Receipt"?
"Customers" ca exista, "Payments" exista, dar pentru incasari nu am gasit nimic!
Multumesc mult!
admin

Post by admin »

Putin neclar mesajul ta :)
Pt facturi emise ai rubrica... iar la Payments se baga toate platile/incasarile la care ai definit cod de plata/incasare...
master_da wrote: 26 Feb 2025, 16:03
mgabi wrote: 23 Feb 2025, 14:37 Da, spre deosebire de vanzari, la PurchaseInvoices se trec toate achizitiile, nu doar facturile cum s-ar intelege din denumire :mrgreen:
Nu exista sectiune pentru facturile de vanzari ("ReceiptInvoice"), sau "Receipt"?
"Customers" ca exista, "Payments" exista, dar pentru incasari nu am gasit nimic!
Multumesc mult!
mrapi

Post by mrapi »

jurnalul de cumparari poate contine si facturi tva incasare din precedent si platite/exigibile in luna,iar in 406 acestea se trec doar in luna in care s-au inregistart in contabilitate,nu in jurnal,nu?
mgabi wrote: 23 Feb 2025, 14:37 Adice tot jurnalul de cumparari.
master_da

Post by master_da »

admin wrote: 26 Feb 2025, 17:01 Putin neclar mesajul ta :)
Pt facturi emise ai rubrica... iar la Payments se baga toate platile/incasarile la care ai definit cod de plata/incasare...
master_da wrote: 26 Feb 2025, 16:03
Multumesc mult!
Am inteles, deci incasarile le trec la sectiunea "Payments"!
Multumesc!
admin

Post by admin »

Salut.. ati validat vreun SAFT pt ONG ? la noi nu permite o lista de conturi din planul de conturi ONG.. ex: 733 , 7331, etc...
Pare ca SAFT valideaza declaratia de la ONG cu planul de conturi de la SRL :)

Sau au adaugat vreun TAG care precizeaza ca firma este ONG ca sa stie ce plan de conturi verifica ? Nu am gasit un astfel de TAG in structura SAFT data de ANAF pana acum...

Stie cineva cum facem cu conturile astea la ONG ?
Post Reply