modificari oct.2023
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
modificari oct.2023
Inteleg ca se majoreaza sal.minim la 3.300, cum ramane cu deducerea de 200 lei (oug 168/22) ?
Re: modificari oct.2023
cei 200 neimpozabili ar trebui sa ramana,erau prevazuti pentru lunile 1-12 din 2023,una din conditii era ca sariariul sa fie=salariul minim:
dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;
....
(6) Prevederile prezentului articol se aplică veniturilor aferente lunilor ianuarie-decembrie 2023 inclusiv.
pot veni si surprize..
dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) nivelul salariului de bază brut lunar stabilit potrivit contractului individual de muncă, fără a include sporuri și alte adaosuri, este egal cu nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plată stabilit prin hotărâre a Guvernului, în vigoare în luna căreia îi sunt aferente veniturile;
....
(6) Prevederile prezentului articol se aplică veniturilor aferente lunilor ianuarie-decembrie 2023 inclusiv.
pot veni si surprize..
- a aparut legea pt. programatori cu limita maxima neimpozitata la 10000 ?
-
costin_mentor
Nu s-a publicat inca in monitorul oficial.
Salut , in legatura cu statul de la septembrie
Am citit niste comentarii si vin cu o intrebare concreta : daca am un salariat cu timp integral fara facilitati cu salar de 3300 care a lucrat toata luna dar din diverse motive are brutul realizat sub 3300 , de la ce brut realizat in jos majorez contributiile la 3300-200=3100 ? sub 3300 sau sub 3000 si daca e 3000 de ce ?
Am citit niste comentarii si vin cu o intrebare concreta : daca am un salariat cu timp integral fara facilitati cu salar de 3300 care a lucrat toata luna dar din diverse motive are brutul realizat sub 3300 , de la ce brut realizat in jos majorez contributiile la 3300-200=3100 ? sub 3300 sau sub 3000 si daca e 3000 de ce ?
-
costin_mentor
probabil ai vrut sa spui octombrie 2023. Imi pare rau, dar nu inteleg intrebarea.
da scuze, bineinteles statul octombrie, care este brutul minim realizat dela care nu se va calcula majorarea contributiilor pentru norma intreaga / partiala presupunand pentru simplificare ca se lucreaza luna intreaga
-
costin_mentor
3300 - 200 = 3100, parerea mea este ca va fi 3100.
- a aparut in MO modificarile pt. IT, constructii, agricultura/alimentatie?
-
viorel1955
Domnilor, eu am urmatoarea nedumerire. Am un salariat obisnuit cu 200 lei deducere. Omul are un CM platit FNUASS toata luna 1876. Baza CAM in acest caz este BRUT-CM_FNUASS-200=1876-1876-200= -200 ??!! Acelasi lucru si la SOMAJ !!. Daca pui cu labuta 0 in loc de -200 (cat reiese din calcul) declaratia devine valida. Se naste totusi intrebarea : 200 lei se aplica la CAM si SOMAJ ? Dupa lege zicem ca DA, insa iese ceea ce se vede. Declaratia da doar atentionare, Validatorul insa o scoate in Erroare. Validatorul a suferit niste modificari si ma taxeaza. Pana la urma cum e corect, se deduce 200 din Baza Cam si Baza Somaj sau NU ? Se aplica oare aceasta deducere doar pe partea de contributii salariat ? Dealtfel declaratia, la incadrare de 3000, pune automat Baza CAM= 2800 si nu poate fi modificata. Eu acum am observat fenomenul. Am intrebat la ANAF si raspunsul a fost : "Toate valorile din D112 trebuie sa fie pozitive !". Bun, pozitive, pozitive dar sa iasa si din calcul tot pozitive. Problema cred ca e de natura legislativa. Intreb din curiozitate pentru ca oricum, povestea celor 200 lei netaxabili se incheie la 31.12.23.