Un help ... cina are la indemana informatiile, nu mai gasesc nimic in tona de documentatii pastrate (95% inutile, sau expirate).
Ce coduri de taza se trec la oper. scutite fara drept de deducere? ... si care-i VATEX - ul ???
Era undeva o lista cu ce se foloseste in RO, dar nu mai stiu in care documentatie
Ro-factura 2024 - discutii
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Ro-factura 2024 - discutii
@mgabi
Daca te referi la categoria de tva (BT-151) si motiv scutire ( BT-120) si codul motivului scutirii (BT-121) , foloseste factura care se completeaza online si ai acolo toate variantele.
Se foloseste BT-151='E' si BT-120 ( text scris la liber gen "Nu face obiectul tva") ( la BT-121= VATEX-EU-O dar merge si fara.. parca).
Daca te referi la categoria de tva (BT-151) si motiv scutire ( BT-120) si codul motivului scutirii (BT-121) , foloseste factura care se completeaza online si ai acolo toate variantele.
Se foloseste BT-151='E' si BT-120 ( text scris la liber gen "Nu face obiectul tva") ( la BT-121= VATEX-EU-O dar merge si fara.. parca).
Incerc sa-mi fac putina ordine in coduri si nu gasesc ce sa trec la scutit fara drept de deducer (mai sap).
Este aiurea sa las o lista cu "conform art.xxx" sau "conf.art.yy alin.d) din directiva..."
Este aiurea sa las o lista cu "conform art.xxx" sau "conf.art.yy alin.d) din directiva..."
dicţionarul de date UNTDID 5305 [6] :
5305 S Standard rate
5305 Z Zero rated goods
5305 E Exempt from tax
5305 AE VAT Reverse charge
5305 K VAT exempt for EEA intra-community supply of goods and services
5305 G Free export item, tax not charged
5305 O Service outside scope of tax
5305 L Canary Islands general indirect tax
5305 M Tax for production, services and importation in Ceuta and Melilla
Nu stiu daca astea le doreai ?
5305 S Standard rate
5305 Z Zero rated goods
5305 E Exempt from tax
5305 AE VAT Reverse charge
5305 K VAT exempt for EEA intra-community supply of goods and services
5305 G Free export item, tax not charged
5305 O Service outside scope of tax
5305 L Canary Islands general indirect tax
5305 M Tax for production, services and importation in Ceuta and Melilla
Nu stiu daca astea le doreai ?
Langa astea vin VATEX-urile ...
VATEX-urile se pun unde ai scutite, in special ... si la unele tipuri de operatiuni ai VATEX, la altele nu ai si trebuie sa treci un text.
Cautam o regula unitara, dar se pare ca nu exista ...
VATEX-urile se pun unde ai scutite, in special ... si la unele tipuri de operatiuni ai VATEX, la altele nu ai si trebuie sa treci un text.
Cautam o regula unitara, dar se pare ca nu exista ...
Buna ziua,
Reusesc sa folosesc API-ul ANAF pentru conversia XML in PDF. Pentru cele mai multe XML obtin PDF corect, mai putin pentru facturile care au aceste atribute in tag-uri:
xmlns="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:Invoice-2" xmlns:ns4="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonExtensionComponents-2" xmlns:cac="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonAggregateComponents-2" xmlns:cbc="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonBasicComponents-2">
<cbc:CustomizationID>urn:cen.eu:en16931:2017#compliant#urn:efactura.mfinante.ro:CIUS-RO:1.0.1</cbc:CustomizationID>
Imi rezulta un fisier PDF care nu mi se deschide cu Adobe, dar daca il deschid cu Notepad++, ii vad continutul care arata asa:
<html><head><title>Request Rejected</title></head><body>The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.<br><br>Your support ID is: 866757911..........<br><br><a href='javascript:history.back();'>[Go Back]</a></body></html>
Stiti vreo solutie la aceasta problema? Conversia cu aplicatia web functioneaza si imi returneaza un PDF cu mai multe de o pagini.
Multumesc.
Reusesc sa folosesc API-ul ANAF pentru conversia XML in PDF. Pentru cele mai multe XML obtin PDF corect, mai putin pentru facturile care au aceste atribute in tag-uri:
xmlns="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:Invoice-2" xmlns:ns4="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonExtensionComponents-2" xmlns:cac="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonAggregateComponents-2" xmlns:cbc="urn:oasis:names:specification:ubl:schema:xsd:CommonBasicComponents-2">
<cbc:CustomizationID>urn:cen.eu:en16931:2017#compliant#urn:efactura.mfinante.ro:CIUS-RO:1.0.1</cbc:CustomizationID>
Imi rezulta un fisier PDF care nu mi se deschide cu Adobe, dar daca il deschid cu Notepad++, ii vad continutul care arata asa:
<html><head><title>Request Rejected</title></head><body>The requested URL was rejected. Please consult with your administrator.<br><br>Your support ID is: 866757911..........<br><br><a href='javascript:history.back();'>[Go Back]</a></body></html>
Stiti vreo solutie la aceasta problema? Conversia cu aplicatia web functioneaza si imi returneaza un PDF cu mai multe de o pagini.
Multumesc.
In documentatia lor scrie pe undeva ca daca nu se transforma sa elimini din xml, parca asta :
Eu nu am eliminat-o pana acum si a mers. Nu stiu de ca poate sa mearga sau nu daca e acolo in xml.
Eu nu am eliminat-o pana acum si a mers. Nu stiu de ca poate sa mearga sau nu daca e acolo in xml.
Elimina cate unul si vezi la care se supara.
Cread ca este vorba de un xmlns
Cread ca este vorba de un xmlns
Multumesc,hd56fox wrote: ↑13 Mar 2024, 15:56 In documentatia lor scrie pe undeva ca daca nu se transforma sa elimini din xml, parca asta :
Alta era linia care trebuia eliminata. Nu e prezenta aici. Si totusi nu merge.
Exista facturi cu atribute asemanatoare si care pot fi convertite. Am pus acele atribute in factura care nu poate fi convertita. Nu vrea si pace.
-
Din pacate nu gasesc detalierea pe FB, ma poti ajuta te rog ? Am o multime de tokene in cloud de la transped. Ms.mrapi wrote: ↑04 Jan 2024, 20:35 si eu am m-am mai lovit de probleme pe anumite calculatoare,posibil de la drepturile userului
la fel si in cazul semnaturii in cloud,este detectata dar nu cere parola
ca sa evit aceste situatii am implementat in soft si metoda 2 de obtinere,e descrisa aici
https://www.facebook.com/groups/3239944 ... tid=zDhOQc :
eu am folosit C#/net core, controller ul pe care l folosesc atata sa primesc codul de la anaf cat si sa l citesc in aplicatie
Code: Select all
[AllowAnonymous] [HttpGet] [Route("/efacod")] public ActionResult AnafCod([FromQuery] string code) { string dkey = "anafcode", res; if (!GlobalData.Application.ContainsKey(dkey)) GlobalData.Application[dkey] = ""; if (code != null) GlobalData.Application[dkey] = code; res = GlobalData.Application[dkey]; if (res == "" || res == "0") res = "Codul nu s-a obtinut!"; else res = "Codul este: " + res + " INCHIDETI BROWSERUL SI REVENITI LA APLICATIE!"; return Ok(res); } ......... public static class GlobalData { public static Dictionary<string, string> Application = new Dictionary<string, string>(); }