Import date din alte aplicatii

::diverse topicuri legate de Visualfox
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Post Reply
Liviut

Import date din alte aplicatii

Post by Liviut »

Salutare ,
Ridic si eu o problema aici Am cativa clienti care au nevoie sa importe date in programul de contabilitate din aplicatia SmartBill . Am reusit sa import datele despre facturile emise ( Export in Saga (XML) apoi import in aplicatia proprie ) dar nu gasesc in SmartBill un export al incasarilor pe facturi .
A facut cineva asa ceva ? Mi-ar folosi orice export fie XML ,CSV , etc
hd56fox

Re: Import date din alte aplicatii

Post by hd56fox »

Incasari.zip
(31.31 KiB) Downloaded 268 times
Nu am atasat pana acum vreun fisier. Nu stiu daca e biine. Ai aici incasari.xls , daca asa ceva ti-ar trebui.(mai sunt si fisiere cu receptii,transferuri)
Nu stiu de ce ai exportat intai in saga si nu ai facut import direct. Poate seamana cu programul tau ?
Liviut

Post by Liviut »

Multumesc , nu am vazut de unde se obtine acest fisier. Am exportat din SmartBill in xml cu comanda "Export in Saga" Apoi fisierul obtinut l-am folosit eu in aplicatia mea . Vad ca e un format general si acceptabil . Este acelasi pe care-l obtine si Saga in export de date si-l mai folosesc si altii
gabi123

Post by gabi123 »

Salut,
De cand Saga a trecut pe FB nu mai reusesc sa import date din unele tabele ,
Imi da eroarea: Connectivity error: [ODBC Firebird Driver][Firebird]CHARACTER SET WIN1252 is not installed
Stringul meu de conectare este: DRIVER=Firebird/InterBase(r) driver;UID=SYSDBA;PWD=mastersaga;DBNAME=D:\SAGA_fb\0001\cont_baza.fdb;Client=D:\SAGA_fb\FbClient\fbclient.dll;
Ce pot sa-i fac ?
mrapi

Post by mrapi »

din VFP cu o baza de date Firebird 3,la mine merge ceva de genu:

LOCAL pCon
pCon = SQLSTRINGCONNECT('DRIVER=Firebird ODBC driver;UID=SYSDBA;PWD=xxxxx;DBNAME=127.0.0.1/3051:d:\date\mydb.fdb;Client=d:\kituri\fb3_client32\fbclient.dll')
IF pCon > 0
=SQLEXEC(pCon ,'SELECT * from mytable')
ELSE
MESSAGEBOX("Connection failed: " + MESSAGE())
ENDIF
=SQLDisconnect(pCon)

din ce observ nu ai precizat serverul si portul,ar fi ok sa nu faci publica parola bazei de date
pt port:in directorul unde este firebird instalat gasesti fisierul firebird.conf in el tb cautat RemoteServicePort = ...

verifica sa ai instalat diverul odb,eu am pus versiunea pt 32 de aici https://github.com/FirebirdSQL/firebird-odbc-driver
gabi123

Post by gabi123 »

Multumesc mrapi ! a fost de ajutor sfatul tau , fara IP si port nu a mers , iar mesajul de eroare ma trimitea dupa caiVerziPePereti
A trebuit sa-i dau si install_service.bat caci desi aparea ca serviciu nu avea nici un port la "ascultare"
mrapi

Post by mrapi »

Salutare
am o aplicatie de vanzare si clientul vrea sa exporte contabilei datele pentru Saga,
am gasit in documentatia lor ca se pot importa Facturi,Clienti/Furnizori,Plati,Incasari,Articole format xml dar nu am gasit cum pot exporta bonurile de consum,vanzari casa marcat,etc

ms
cristinadumitru

Post by cristinadumitru »

Bonurile se pot exporta ca orice factura de vanzare dar la TIP se pune B. Pentru bonuri de consum nu exista o structura dar unii au ales sa se exporta doar descarcarea de gestiune, sub forma de inregistrare contabile. Asta se poate cand se lucreaza doar valoric .
mrapi

Post by mrapi »

multumesc
Post Reply