neclaritati in legatura cu comunicatul din 9.3

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Post Reply
gabi123

neclaritati in legatura cu comunicatul din 9.3

Post by gabi123 »

Ref punctul 15, al3lea paragraf care se refera la conturile bifunctionale Rezulta de aici ca un cont daca are sold DB la inceputul lunii trebuie neaparat sa aiba sold final tot DB.
In acest fel contul respectiv va avea sold DB sau CR for ever ,s-ar putea schimba doar daca la un moment dat are sold=0
Ca o consecinta ,de exemplu, vom putea avea 121 cu sold DB negativ

Ref punctul 20 care introduce validarea valorii TVA cu un calcul de bun simt adica baza * procentul
Ce nu ni se spune este eroarea aritmetica acceptata
Si nu pot sa nu remarc ca in EFacura TVAul se calculeaza pe total factura si pe cote nu pe linie ca in SAFT Cum le impacam ?
cornels

Re: neclaritati in legatura cu comunicatul din 9.3

Post by cornels »

Plecand de la constrangerea referitoare la conturile bifunctionale eu m-am dus inainte "ca prostu" din 2023 cu regula mentionata si de gabi123 ca daca incepe luna cu DB se va termina tot cu DB si invers.
Abia acum am vazut ca validatorul nu mai da eroare daca incepi cu DB si termini cu CR, desi la inceputuri dadea eroare (eu asa-mi amintesc).
Voi de cand stiti ca s-ar fi renuntat la constrangerea respectiva, ca eu nu am vazut nimic publicat?
eugen

Re: neclaritati in legatura cu comunicatul din 9.3

Post by eugen »

Da, la inceput dadea eroare, dar odata ce am mers pe aceasta regula, n-am avut niciun motiv sa mai verific daca s-a schimbat regula. Atat timp ca nu se sesiseaza nimeni ca ar fi gresit eu o las asa. Nu stiu de ce am impresia ca nu prea se uita nimeni in saft-ul asta si ne facem probleme degeaba. Sunt convins ca daca am compara saft-urile facute de diverse programe pentru aceeasi contabilitate nu am gasi doua identice, asta referitor la cat de confuza este documentatia existenta.
Post Reply