394/eTva si borderou achizitii cota 8%

::decontul precompletat e-TVA
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Post Reply
mrapi

394/eTva si borderou achizitii cota 8%

Post by mrapi »

Salutare
am o solicitare de la un client:a primit borderou achizitii cota 8% tva,
in saft am gasit 308301 - Achiz. de produse si serv. agricole de la furnizori care aplica regimul special pt. agricultori,cota 8%
in d300 am gasit rand 28 - Compensația în cotă forfetară pentru achiziții de produse și servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special pentru agricultor
dar in 394 mi-am cam prins urechile,aici nu exista cota de 8% la achizitii,singura varianta care o pot valida ar fi pe N,bordereu achizitii si la cota tva sa aleg 'Nu e cazul' si sa completez doar baza cumulata cu tva ul

dc fac asa dar nu cred ca o sa iasa socotelilele in e-tva ca nu am tva declarat in 394 doar in 300 si saft

ms
blumache

Re: 394/eTva si borderou achizitii cota 8%

Post by blumache »

in P300

RD28_TVA valoare TVA rezultata decont precompletat pentru Rd 28
RD28_TVA_EFCT valoare TVA rezultata pentru Rd 28 din SI RO e-Factura

Deci sursa datelor pentru acest camp de 28 Compensația în cotă forfetară pentru achiziții de produse și servicii agricole de la furnizori care aplică regimul special pentru agricultori PARE a fi efactura (probabil dupa cota de TVA 8%) si NU D394 (unde eu tot pe N le declar)
Last edited by blumache on 20 Oct 2025, 08:15, edited 1 time in total.
mrapi

Re: 394/eTva si borderou achizitii cota 8%

Post by mrapi »

multumesc!
Post Reply