Implementare

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
admin

Re: Implementare

Post by admin »

Noi procedam astfel:
1) Fct+BF la vanzare:
-Factura este insotitoare de BF, deci nu este evidentiata contabil in nici un fel (fara contare).
-BF este contat ca vanzare cu amanuntul
-in Jurnale se preia decontul Z
-in D394 preluam factura dar scadem valoare ei din sectiunea de vanzari cu AMEF
-in D406 nu se preia factura insotitoare in GLE dar se preia in facturi emise cu cod 751 si cod taxa 310327
-in D406 preluam BF in GLE si la Payments

2) Fct+BF primite:
-Factura este cea care este evidentiata in contabilitate
-BF este act de plata (ca o chitanta)
-in Jurnale preluam factura primita
-in D394 preluam factura primita
-in D406 preluam factura primita in GLE si in Facturi achizitie
-in D406 preluam BF ca o plata, la Payments

mgabi wrote: 25 Apr 2025, 02:30 O intrebare/consultare:

Cum transpuneti o factura cu bon fiscal?

In sectiunea Sales cu 751/380 si coduri de taxa "normale" sau acel minunat 310327 (cu tva "la gramada") ?
In sectiunea Payments se trec incasarile (aici este mai simplu zic eu).
In sectiunea GLE in schimb ... si factura si bonul sau doar factura / doar bonul ?

In contabilitate clientii inregistraza factura si incasarea iar din Z-uri scad sumele aferente facturilor (asta pentru D394).

In registrul jurnal nu pot avea si factura si bonul.
mgabi

Post by mgabi »

Eu m-am blocat la D406 la facturi emise. Acolo ar trebui sa apara teoretic toate facturile. In ghid asa spune.
Pot sa raportez in GLE ca Vanzare AMEF chiar daca este operata ca factura cu BF (nu-i asa greu sa modific "incadrarea").
Vor sa apara aceste facturi pentru ca se doreste evidenta/istoricul clientilor (in special PJ). De multe ori facturile sunt emise in alt loc.

PS:
Unde pot cere lamuriri ref. la SAFT , ca am trimis intrebari acum multe luni si n-am primit nici acum raspunsuri.
admin

Post by admin »

Scuze... am raspuns gresit.. am corectat acum... se declara si factura in facturi emise , cu cod 751 si cod taxa 310327 :) Iti recomand sa studiezi intrebari si raspunsuri ANAF pt spetele intalnite la SAFT.. in general gasesti acolo raspunsul la nelamuriri...resurse/lamuriri_anaf.rar poti descarca fisiere cu intrebari si raspunsuri. spor la treaba :)
mgabi wrote: 29 Apr 2025, 11:02 Eu m-am blocat la D406 la facturi emise. Acolo ar trebui sa apara teoretic toate facturile. In ghid asa spune.
Pot sa raportez in GLE ca Vanzare AMEF chiar daca este operata ca factura cu BF (nu-i asa greu sa modific "incadrarea").
Vor sa apara aceste facturi pentru ca se doreste evidenta/istoricul clientilor (in special PJ). De multe ori facturile sunt emise in alt loc.

PS:
Unde pot cere lamuriri ref. la SAFT , ca am trimis intrebari acum multe luni si n-am primit nici acum raspunsuri.
mgabi

Post by mgabi »

Pe acelea le-am tot citit, doar ca sunt situatii in care una scrie in ghid si alta in Inretabari si raspunsuri.
Ca sa nu mai vorbesc de neplatitori (la astia nu s-au gandit!)
Nu am vazut spete pentru neplatitori, iar pentru cei cu cod de tva special (pt. intracomunitare) nici atat!
gabi123

Post by gabi123 »

admin wrote: 25 Apr 2025, 22:16 Noi procedam astfel:
1) Fct+BF la vanzare:
-Factura este insotitoare de BF, deci nu este evidentiata contabil in nici un fel (fara contare).
-in D406 nu se preia factura insotitoare in GLE dar se preia in facturi emise cu cod 751 si cod taxa 310327
Salut ! in legatura cu factura emisa cu bon care trebuie sa apara in SalesInvoice cu codul 751. Ce AccountId se pune ? tinand cont ca nu avem nota contabila in spate ?
admin

Post by admin »

Pentru ca SAFT nu valideaza factura fara aceste conturi , inseram conturile aferente ca pt o factura normala...
4111x la header factura
7xx la liniile facturii
In mod normal ANAF ar trebui sa tina cont de codul 751 si sa ia detaliile facturii doar informativ in evidenta :)
Oricum aceste conturi de la facturi emsie/primite sunt informative.. corelatiile se fac intre liniile din registrul jurnal si soldurile din balanta/analitice :)
gabi123 wrote: 09 May 2025, 15:49
admin wrote: 25 Apr 2025, 22:16 Noi procedam astfel:
1) Fct+BF la vanzare:
Salut ! in legatura cu factura emisa cu bon care trebuie sa apara in SalesInvoice cu codul 751. Ce AccountId se pune ? tinand cont ca nu avem nota contabila in spate ?
Post Reply