Probleme performante VFP

::diverse topicuri legate de Visualfox
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Post Reply
admin

Probleme performante VFP

Post by admin »

Am un folder shareuit pe reteaua locala , intr-o litera mapata (X:) , unde am un numar mare de subfoldere (cca 1100) , fiecare avand cca 100 de fisiere
Ex:
X:\folder_radacina\folder_1-1100\fisier1-100
Scriptul trebuie sa verifice existenta unui singur fisier (acelasi ca denumire) in toate aceste subfoldere si sa execute o comanda in functie de raspuns (exista sau nu exista)..
Dureaza foarte mult operatia , cca 1 minut si nu gasesc varianta mai rapida...

am incercat cu file() , dar dureaza mult...
aveti vreo varianta mai rapida de interogare (testata) ?
Cosstel

Re: Probleme performante VFP

Post by Cosstel »

folosesc secventa de mai jos si momentan ma multumeste
poate te ajuta

Code: Select all

cLstXml=cDirXml+'*.xml'

RUN /7 dir &cLstXml /b > C:\Temp\FileXml.txt
IF !FILE('C:\Temp\FileXml.txt')
	?? CHR(7)
	WAIT ' Nu s-a creat fisierul [C:\Temp\FileXml.txt] ! ' WINDOW NOWAIT
	RETURN
ENDIF
CREATE CURSOR qTmp (fisier C(200))
APPEND FROM C:\Temp\FileXml.txt TYPE SDF
GO TOP IN qTmp
acum mi-am adus aminte, comanda mea intoarce doar fisierele din directorul specificat
din cite imi aduc aminte se poate folosi si /s pentru a cauta si in subdirectori dar nu sint sigur
mgabi

Post by mgabi »

Incearca si cu ADIR() ... ar face cam acelasi lucru.
Nu am testaT in bucle mari, dar pare rapid.
admin

Post by admin »

am incercat... cam la fel durata :( .. pare ca e o limitare de reactie a windowsului datorita numarului mare de foldere interogate prin file sharing :( Acelasi script dureaza o fractiune de secunda cand este lansat local , nu prin file sharing :(
mrapi

Post by mrapi »

Dc doar aplicatia scrie in acel folder poti face o tabela care contine caile/denumirile fisierelor resective si in loc sa cauti in foldere cauti in tabela caruia ii faci si un index,cand scrii/stergi in foldere o faci si in tabela
admin

Post by admin »

scriptic este usor sa memorez existenta acelui fisier in toate folderele , dar in foldere opereaza alte softuri care administreaza acele fisiere... nu sunt ale mele :) ... inainte de a aplica scripturile noastre trebuie sa determin in care foldere mai exista sau nu acel fisier :(
daca fisierele erau create de noi nu era problema, se administrau imediat :)
mersi pt sugestii :)
mrapi

Post by mrapi »

daca pe local merge rapid,o alta solutie ar fi sa instalezi pe calculatorul unde exista acel folder un server web,de exemplu ai IIS in windows,doar sa l activezi,faci un controller care ruleaza scriptul local si intoarce raspunsul,apoi ii trimiti un request prin ip
Post Reply