SAF-T Validator

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
blumache

Re: SAF-T Validator

Post by blumache »

Puneti toate declaratiile pe care le aveti pe luna declaratiei saft, in acelasi director cu xml de D406. Declaratiile sunt pdf trimise catre anaf, extrage aplicatia xml din ele.
avir

Post by avir »

Salutare,

Exceptia de la regula o reprezinta D112.

In cazul acestei declaratii poti pune PDF-ul aferent lunii declaratiei + PDF-ul din luna anterioara.

Se verifica pe de o parte platile cu declaratia din luna anterioara si rulajele cu declaratia aferenta lunii curente.

Spor!
Last edited by avir on 24 Sep 2022, 00:40, edited 1 time in total.
livius

Post by livius »

Multumesc frumos!
mJohn

Post by mJohn »

care ar fi motivul pentru care validatorul Integrat.STS imi gaseste o eroare in TaxTable,mai exact la cod taxa 000
in D406 am inregistrat o singura factura de clienti,dar asa cum vrea validatorul Anaf trebuie sa pun codul taxa 000 in anumite sectiuni,cum ar fi GeneralLedgerEntries..->TransactionLine->AccountID 4111..->TaxInformation->TaxType>000

multumesc
Attachments
2.png
2.png (17.83 KiB) Viewed 992 times
1.png
1.png (17.53 KiB) Viewed 992 times
avir

Post by avir »

Salve,

Ți-a răspuns foarte bine Daniel pe facebook.

Consider ca e bine sa pun răspunsul lui si aici pentru ceilalți:

Daniel Blumenfeld:
#Tax se refera la un cod de taxa si tip de taxa pe care il folositi in GLE (000, 000000) si pe care nu l-ati declarat in sectiunea TaxTable! S-a considerat in acest validator de continut, ca toate combinatiile distincte de taxa (tip, cod) folosite in GLE trebuie sa se regaseasca si in sectiunea TaxTable!

Martinescu John:
adica trebuie sa trec 000/000000 si in TaxTable?

Daniel Blumenfeld:
Exact! In plus, cam toate verificarile de continut din GLA, Suppliers, Customers, TaxTable, se fac cu sumele din GLE pe anumite chei de cautare.

Spor!
nicu

Post by nicu »

SAF-T Validator expirat licenta free pe 31.10.2022, cum a-ti prelungit-o?
hd56fox

Post by hd56fox »

Sunt destul de in urma cu SAFT-ul. Credeam ca nici nu o sa-l fac. Am trimis pentru 9/2024 un 406T si mi s-a intors validat, dar acum degeaba trimit, nu-mi da nici un raspuns. Stiti cumva care e problema ?
Ei dau si vreun rspuns despre consistenta ? Ca nu am avut ocazia sa vad. Daca nu mai raspund la cele de test, nu stiu cum sa ma verific.
Am incercat cu Validatorul pus de @avir, dar nu ma descurc. Vad ca sunt probleme,(am chestii rosii) dar nu stiu unde sa vad ce probleme sunt.
Poate va faceti mila :lol: si-mi spuneti ce pot sa fac.
Multumesc.
admin

Post by admin »

Validatorul D406 verifica doar structura/continut de baza.
Pentru consistenta/corelatii ANAF a publicat 2 randuri de teste pe care trebuie sa le implementezi tu in soft.. ei nu le-au bagat in validator:
Seria 1 de teste de consistenta ANAF: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/I ... ste_v2.pdf
Seria 2 de teste de consistenta ANAF: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/I ... tenta2.pdf
hd56fox

Post by hd56fox »

Multumesc.
Cred ca in general am avut grija ca datele alea din testele de consistenta sa fie corecte. M-ar fi interesat corelatii intre sectiuni, ce fel de corelatii trebuie sa urmaresc. Macar in mare. Ca am vazut si eu la softuri cu bani multi, ca difera de la unul la altul felul in care au facut 406.
Acele coreclatii intre declaratii care se fac validatorul din Integrat STS a lui @avir, ar avea o mare importanta.
Mai este valabil ? se mai poate folosi la liber ?
Post Reply