Ro-factura 2024 - discutii

::e-Factura, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
admin

Re: Ro-factura 2024 - discutii

Post by admin »

nu prea are sens... decat daca forte oculte ne trimit astfel de pachete , prin SPV , semnate in fals :))))))))))))))))
mgabi wrote: 19 Sep 2024, 13:09 Nu privep care-i scopul.
Daca eu descarc ZIP-ul, de ce trebuie sa mai validez semnatura? Verific ANAF-ul?
mgabi

Post by mgabi »

:lol:
M-am linistit! Imi era teama ca imi da rateuri logica (atata cat mai functiona in ciuda "mediului" total ilogic cu care lucram)
hd56fox

Post by hd56fox »

Ar avea o oarecare logica. Daca vine un control si verifica un xml semnat de ANAF, o sa vada semnatura de la anaf, pe care vizual nu o poate bineinteles interpreta, dar s-ar putea sa doresca verificarea ei.
Ca o semnatura oarecare o putem inventa si noi daca vrem sa-i fentam.
Zic si eu, ca altceva nu imi trece prin cap.
admin

Post by admin »

ANAF are acces la baza de date.. doar pt asta au implementat marea digitalizare :) ca urmare daca vor sa verifice sa o faca direct acolo... sau sa isi aduca ei instrumente de revalidare. nu cred ca este obligatia noastra.
haos si spor :)
hd56fox wrote: 20 Sep 2024, 18:47 Ar avea o oarecare logica. Daca vine un control si verifica un xml semnat de ANAF, o sa vada semnatura de la anaf, pe care vizual nu o poate bineinteles interpreta, dar s-ar putea sa doresca verificarea ei.
Ca o semnatura oarecare o putem inventa si noi daca vrem sa-i fentam.
Zic si eu, ca altceva nu imi trece prin cap.
viorel_m

Post by viorel_m »

Validatorul asta are o logica.
Ca exemplu o banca cere facturi de la clienti pt. plati din credite. Pana acum venea hartia tiparita, acum le cer ZIP-ul.
Unii au fost mai inventivi probabil si au facut ZIP manual, cu semnatura falsa.

Deci acel validator nu este pentru prima mana, care descarca direct din SPV, ci pentru terte parti care trebuie sa verifice autenticitatea acelui ZIP.
Post Reply