Mesaje E-factura

::e-Factura, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
mrapi

Re: Mesaje E-factura

Post by mrapi »

l-am intalnit,asa cum zice si mesajul este o limitare la 10 descarcari factura/zi,daca incerci in urmatoarea zi ar tb sa fie ok,cel mai sigur e o probleme in soft,o eroare si utilizatorul reincearca pana ajunge la limita de 10 descarcari
hd56fox

Post by hd56fox »

Eu am incerfcat zilele trecute sa o descarc si nu am putut. Aia spuneam ca nu au trecut inca 60 de zile sa nu o mai pot descarca.
De la acel furnizor sunt foarfte mult e descarcate.
mgabi

Post by mgabi »

Dar de ce sa descarci de 10 ori acelasi zip? Eu nu am asemenea situatii (inca!).
La asta va referiti, nu?
hd56fox

Post by hd56fox »

E o firma de contabilitate cu mai multi angajati. Poate ceva nu le-a mers si au incercat (poate mai multi dintre ei), se pare, sa descarce de mai multe ori. Oricum eu am facut o greseala. Eu nu ma asteptam cand dau ID sa descarc altceva dacat fisier arhiva (tip ZIP),( xml-ul si semnatura ANAF).
E prima oara cand am vazut ca poate fi si un mesaj (de alt tip decat zip)
Eu il salvam cu extensia ZIP. Apoi daca vedeam ca am acel zip, data viitoare nu-l mai descarcam. De aceea nu puteam sa descarca nici dupa o luna, ca de fapt nu-l mai descarcam.
Acum testez daca e zip sau altceva.
ps
Zilele astea am vazut ca poate fi si ZIP dar sa contina un mesaj trimis de furnizor si care are semnatura ANAF. Pana acum nu au avut mesaje, sau nu mi-au spus .
blumache

Post by blumache »

Eu la implementare noua, incerc sa aduc facturile primite/trimise din ultimele 60 de zile, maxim cat se poate. Fac interogare pe lista de mesaje cu paginatie, si am avut situatii in care cea mai veche pozitie din lista de mesaje nu ma lasa sa o descarc, eroarea cu au trecut cele 60 de zile in care am drept. Si tot asa la fiecare citire mi-o da in lista si eu tot incerc sa o descarca, bineinteles ca ajung repede la limita de 10 descarcari zip/zi. Am scazut si intervalul de 60 de zile cu o ora si tot am mai avut cazuri identice. O neconcordanta intre API de lista de mesaje si API de descarcare efactura.
mgabi

Post by mgabi »

Da, si mie mi-a dat mesajul ca nu poate descarca primul id din lista (cand dau cele 60 zile).. Acelasi mesaj ca nu poate fi descarcat (peste 60 zile).
mgabi

Post by mgabi »

Azi mi-a aparut si mie la un client mesajul cu descarcarcatul de max 10 ori. La o singura factura din cateva sute!
Nu stiu cum, ca eu nu aduc de doua ori un zip, nici daca-i o problema cu XML-ul sau mesajul... sau alta minune.

N-ar fi nimic daca n-o aduc azi, dar mi-au spus ca nici ieri nu au putut s-o aduca. Pana la urma se reseteaza sau nu contorul de 10 descarcari?

Singura varianta ar fi ca mai incearca si la punctele de lucru (au alte aplicatii acolo, dedicate) ... mai sap.
nicu

Post by nicu »

@mgabi am avut depasiri la vreo 10 facturi luna trecuta (testam o situatie) dar a 2 zi se reseta.
Post Reply