Am urmatoarea speta si nu stiu cum e corect:
Brut 9106 lei din care 9106 ing copil bolanv, deci scutita de cass si impozit
Si am tichete de vacanta/masa de 1600 lei (au acelasi regim se retine cass si impozit)
Cas ar fi 9106*25/100=2277
Cass = 1600*10/100 =160 lei
Daca nu ar fi boala asta neimpozabila ar fi fost simplu, din toal brut se scadeau toate cele , cas, cass (inclusiv pt tichete) se adauga 1600 lei si se impozita la gramada
Dar acum ce impozit ar fi corect ?
Ca baza ar fi 9106-2277-160 -9106(toata boala asta e scutita) ar ramane de adaugat 1600 ?
Daca e strict pe sumele astea ar fi 0
Dar e corect ?
Eu i-as fi luat 160 lei in acest caz cand nu mai ai brut de unde sa ii scazi.
Calcul impozit tichete
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Re: Calcul impozit tichete
Potrivit codului fiscal, veniturile si taxele se calculeaza per total (intra sau nu in baza de calcul pentru impozit sau contributii).
Ca ei au impartit sumele in D112, e alta discutie... nu are legatura cu CF
Parera mea:
Baza de calcul al CAS este compusa din CM --> de aici rezulta un CAS
Baza de calcul al CASS este compusa din tichete. --> de aici rezulta un CASS
Venitul impozabil din salarii = (venitul din salarii fara neimpozabile, adica val.tichete) - contributii obligatorii (cele de sus) - deduceri (nu are)
Deci ar fi 1600 - (2277+160) = -837 adica 0 (zero)
PS:Nu inteleg cum a primit tichetele de vacanta daca era toata luna in CM si nu a venit la serviciu.
Eu nu i-as fi dat tichetele pana nu venea la serviciu sau intra CO.
Cat timp este in CM are contractul suspendat, deci nu are dreptul sa primeasca nici un fel de beneficii! Le primeste cand se intoarce.
Ca ei au impartit sumele in D112, e alta discutie... nu are legatura cu CF
Parera mea:
Baza de calcul al CAS este compusa din CM --> de aici rezulta un CAS
Baza de calcul al CASS este compusa din tichete. --> de aici rezulta un CASS
Venitul impozabil din salarii = (venitul din salarii fara neimpozabile, adica val.tichete) - contributii obligatorii (cele de sus) - deduceri (nu are)
Deci ar fi 1600 - (2277+160) = -837 adica 0 (zero)
PS:Nu inteleg cum a primit tichetele de vacanta daca era toata luna in CM si nu a venit la serviciu.
Cat timp este in CM are contractul suspendat, deci nu are dreptul sa primeasca nici un fel de beneficii! Le primeste cand se intoarce.
-
ghircoiascamil
Ei dau, sunt bugetari.
Nu prea stiu cum e corect , am fc si o întrebare la anaf, poate imi raspund. Ca unii zic 1600-160 * 10%. E posibil sa fie cum zici da stii cum e.
Nu prea stiu cum e corect , am fc si o întrebare la anaf, poate imi raspund. Ca unii zic 1600-160 * 10%. E posibil sa fie cum zici da stii cum e.
-
costin_mentor
Eu consider ca trebuie retinut impozit pentru tichetele de masa/vacanta.
cass aferent tichete = 160
1600 - 160 = 1440
impozit: 1440*10/100 = 144.
Dar eu stiu ca tichetele de masa se dau doar pentru zilele lucrate.
cass aferent tichete = 160
1600 - 160 = 1440
impozit: 1440*10/100 = 144.
Dar eu stiu ca tichetele de masa se dau doar pentru zilele lucrate.
Da asa este, dar ei aveau thichete de vacanta (au acelasi regim de impozitare) si le-au distribuit cand era omu' in CM!
De aici si speta minune!
PS: Cam asta ii spuneam si eu: Este CIM suspendat, nu are dreptul la beneficii sau alte sume, diferente etc.!
De aici si speta minune!
PS: Cam asta ii spuneam si eu: Este CIM suspendat, nu are dreptul la beneficii sau alte sume, diferente etc.!