Saft situatia stocurilor

::D406 SAF-T
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
Post Reply
Gabriel

Saft situatia stocurilor

Post by Gabriel »

Buna ziua,

A facut cineva o declaratie privind stocurile ? Ma refer la partea pe care Anaf o poate cere dupa depunerea SAFT daca doreste/considera necesar.
Am incercat sa gasesc ceva documentatie privind aceasta parte dar nu prea gasesc nimic clar si care sa lamureasca problema.

Am un program de gestiune si problema mea este cum sa generez partea de stocuri pentr Saft in cazul in care Anaf o va cere ,pentru moment am un singur client care este in aceasta situatie.
In plus incepind cu 01.0.1.2025 am inteles ca toata lumea care are un sistem de gestiune va trebui sa poata genera partea de stocuri deoarece se va aplica la toata lumea.
mrapi

Re: Saft situatia stocurilor

Post by mrapi »

incarci Header(aici pui HeaderComment = C adica declaratie la cerere),GeneralLedgerAccounts
apoi la partea de stocuri: UOMTable,MovementTypeTable,Products,PhysicalStock si MovementOfGoods
restul de sectiuni pe care ti le cere validatorul le pui fara date,ex: <nsSAFT:Payments></nsSAFT:Payments>
poti urmari exemplul dat de anaf,dar ignora corectitudinea datelor
Gabriel

Post by Gabriel »

Exista un link pentru acest model de la Anaf?
Multumesc ptr raspuns
mrapi

Post by mrapi »

https://static.anaf.ro/static/33/Anaf/2 ... 090821.zip
in arhiva este o alta arhiva Files_09082021.zip
mgabi

Post by mgabi »

Am o nelamurire, n-am gasit in ghid sau in intrebari:

contul 409x se declara obligatoriu la suppliers?
Care ar fi conturile care ar tb. declarate la Suppliers / Customers ? Are cineva o lista mai cuprinzatoare?

PS: Am client care are o nebunie in 419, multe la gramada (tin evidentele avansurilor altfel) Pana acum nici n-a vrut sa auda de 419 (nu l-a configurat ca furnizor pt. SAFT)... ce-i drept, intra in 2025 la SAFT
Post Reply