Trimitere factura cu OAuth

::e-Factura, conectare SPV
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
gabi123

Re: Trimitere factura cu OAuth

Post by gabi123 »

daca vorbim de decodificarea jwt din vfp , iata ce am gasit nu mai stiu unde

m.JWTHeader = GETWORDNUM(wtokens.client_token, 1, ".")
m.JWTPayload = GETWORDNUM(wtokens.client_token , 2, ".")

xsir1= STRCONV(m.JWTHeader, 14) && 14
xsir2= STRCONV(m.JWTPayload, 14) &&14

xfis=goapp.cale_temp+SYS(3)+'.txt'

STRTOFILE(xsir1+crlf+xsir2+crlf ,xfis,0)

xdata1=STREXTRACT(xsir2,'"iat":',',',1,3)
STRTOFILE(crlf+'creat la='+TTOC(VAL(xdata1) + {^1970-01-01T00:00:00})+crlf ,xfis,1)

xdataexp=STREXTRACT(xsir2,'"exp":',',',1,3)
STRTOFILE('expira la='+TTOC(VAL(xdataexp) + {^1970-01-01T00:00:00})+crlf ,xfis,1)
admin

Post by admin »

Salut !
Incerc sa trimit mesaje prin SPV catre furnizor si nu reusesc.. Stie cineva sintaxa corecta ?

Codul folosit este:
mesxml='<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>'+Chr(13)+;
'<header xmlns="mfp:anaf:dgti:spv:reqMesaj:v1" index_incarcare="4xxxxxx" message="test mesaj"/>'
cURL = "https://webserviceapl.anaf.ro/test/FCTE ... if=1840xxx"
loHTTP.setRequestHeader("content-type", "application/xml")
loHTTP.Send(mesxml)

si primesc eroarea:
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes"?>
<header xmlns="mfp:anaf:dgti:spv:respUploadFisier:v1" dateResponse="202406101843" ExecutionStatus="1">
<Errors errorMessage="Nu s-a putut identifica cif-ul "/>
</header>

unde gresesc ?
gabi123

Post by gabi123 »

se pare ca nu mai functioneaza pe test
admin

Post by admin »

gabi123 wrote: 11 Jun 2024, 09:43 se pare ca nu mai functioneaza pe test
nu stiam... o sa testez in prod .. multumesc
blumache

Post by blumache »

Merge si pe test, am testat chiar ieri ceva. Probabil folosesti varianta cu semnatura digitala preznta https://webserviceapl.anaf.ro/, nu cea cu OAuth2/JWT. Singurul CIF prezent e in apel si e CIF tau, la fel ca la upload xml efacturi.

Apoi, fiind in zona de test, indexul de incarcare este cu 5 in fata, tu ai dat cu 4, e o confuzie. Acel index_incarcare este index XML de incarcare, identic si la furnizor si la client.
admin

Post by admin »

blumache wrote: 11 Jun 2024, 11:35 Merge si pe test, am testat chiar ieri ceva. Probabil folosesti varianta cu semnatura digitala preznta https://webserviceapl.anaf.ro/, nu cea cu OAuth2/JWT. Singurul CIF prezent e in apel si e CIF tau, la fel ca la upload xml efacturi.

Apoi, fiind in zona de test, indexul de incarcare este cu 5 in fata, tu ai dat cu 4, e o confuzie. Acel index_incarcare este index XML de incarcare, identic si la furnizor si la client.
folosesc logare cu jwt.. am rezolvat in PROD.. in test nu am reusit.. multumesc...
Last edited by admin on 17 Jun 2024, 21:50, edited 1 time in total.
blumache

Post by blumache »

La Bearer JWT se foloseste adresa cu api.anaf.ro
admin

Post by admin »

blumache wrote: 14 Jun 2024, 20:27 La Bearer JWT se foloseste adresa cu api.anaf.ro
corect.. cu api trimit , dar am postat eronat varianta pt token fizic in mesajul anterior :)... mersi...
costin_mentor

Post by costin_mentor »

Cand incerc sa folosesc 'refresh_token' pentru a obtine un nou acces token folosind comanda de mai jos pusa intr-un bat:

curl.exe --request POST "https://logincert.anaf.ro/anaf-oauth2/v1/token" ^ -H "content-type: application/x-www-form-urlencoded" ^-d "client_id=3ad6d...&client_secret=f3853...&grant_type=refresh_token&refresh_token=lNoRr3NbpTa-OT7mHw2f130JiAmx68nVjC14QjEITpa-...." ^-o "tmp\rezultat.txt"

obtin urmatorul mesaj:
{
"error":"invalid_request",
"error_description":"Invalid parameter (refresh_token) or configuration has changed."
}

M-am asigurat ca nu am chr(10) sau chr(13) in 'refresh_token'.
Voi intampinati probleme cand folositi 'refresh_token'?
mrapi

Post by mrapi »

cred ca nu e corecta valoare pentru refresh_token,am obtinut aceeasi eroare daca am pus exact valoarea prescurtata din mesaj
&refresh_token=lNoRr3NbpTa-OT7mHw2f130JiAmx68nVjC14QjEITpa-....
apoi am pus unul de pe la mine complet si a trecut de eroarea,mi-a zis ca al meu este expirat ...
Post Reply