salutare
in cursul lunii se acorda salariatilor o prima fixa,ca avans.se poate adauga in stat fara sa modifice restul de plata,adica sa se calculeze si un echivalent brut al primei acordate?
mai exista si tiche de de masa impozabile
am incercat diverse metode si nu am reusit automatizare calcul.singura solutie este sa fie acordata ca prima bruta
ms
Calcul echivalent brut pentru prima acordata in cursul lunii
Forum rules
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
:: limbajul folosit in acest forum va fi unul civilizat, in limita subiectelor din topicurile deschise.
:: orice manifestare necivilizata (agresiune verbala, comportament neadecvat, reclama abuziva fara legatura cu forumul) va duce la stergerea contului de user.
:: pt. inscriere USER NOU la acest FORUM, folositi linkul https://profox.ro/forum-register/
-
viorel1955
Re: Calcul echivalent brut pentru prima acordata in cursul lunii
Tu vrei o "prima bruta" pentru ca "prima neta" sa fie fix ce vrei tu. E mai dificil cu functia "impozit" care nu este o functie liniara (este un scalar). La functiile neliniare, regula de 3 simpla nu e valabila. Adica impozitul aferent acestei sume difera in functie de ce alte venituri sunt luate in calcul la impozit, peste prima. Fix, fix, teoretic nu se poate. De automatizare, nici vorba.mrapi wrote: ↑20 Feb 2024, 11:40 salutare
in cursul lunii se acorda salariatilor o prima fixa,ca avans.se poate adauga in stat fara sa modifice restul de plata,adica sa se calculeze si un echivalent brut al primei acordate?
mai exista si tiche de de masa impozabile
am incercat diverse metode si nu am reusit automatizare calcul.singura solutie este sa fie acordata ca prima bruta
ms
Se poate regla la final, vezi cat este fara prima si apoi ajustezi brutul primei ca sa ramai pe acelasi rest de plata.
Din formula, dupa cum ti-a spus mai sus @viorel, nu merge ... era prea simplu
Din formula, dupa cum ti-a spus mai sus @viorel, nu merge ... era prea simplu
-
viorel1955
Da, numai ca eu am gresit, impozitul este liniar, DEDUCEREA nu e liniara. Ma gandeam la ceva si am scris altceva.
Bineinteles .. s-a "subinteles"