Search  
Sunday, December 15, 2019 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Visual FoxPro in general  Diacritice...
 Diacritice
 
 7/26/2011 10:14:37 AM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Diacritice
 (N/A)
Salutare.
Am o aplicatie facuta in VFP 9.0 care se conecteaza la un server MySql.
Pe server am o tabela care contine text cu diacritice.
Am facut un raport care functioneaza dar nu interpreteaza diacriticile din tabela. Apar semne ciudate in locul diacriticelor.
Ma poate ajuta cineva cu o solutie?

 7/26/2011 12:48:56 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Diacritice
 (N/A)
Driverul ODBC face automat conversia la codul de pagina al sistemului de operare, indiferent de setarile aplicatiei.
Fie treci sistemul de operare pe acelasi cod de pagina cu baza de date mysql, fie in select, convertesti campurile caracter in binar, apoi le restaurezi in vfp.

Daniel Buduru
 7/26/2011 12:52:41 PM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A) Modified By gavroche  on 7/26/2011 11:53:51 AM)
Pai si un cursor vfp ar putea sa contina diacritice? Si daca da raportul ar sti sa le afiseze?
Nu cred ca problema ar fi driverul ODBC ci incapacitatea foxului de a lucra cu diacritice
 7/26/2011 12:57:25 PM
User is offlineDaniel Buduru
3513 posts
1st




Re: Diacritice
 (N/A)
Vezi aici discutiile despre diacritice
http://www.profox.ro/Default.aspx?tabid=55&scope=threadsearch&fromdate=36703&todate=40751&pagesize=10&body=diacritice

Da, cursorul vfp poate sa contina diacritice, iar raportul le poate afisa. Vezi proprietatea FontCharSet a controalelor, Atributul Script in dialogul de selectie al fontului in raport si CPDBF(), CPCURRENT(), CPCONVERT(), STRCONV() in help

Daniel Buduru
 7/26/2011 2:03:04 PM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A) Modified By gavroche  on 7/26/2011 2:07:08 PM)
Am cautat in documentatia driverului pt odbc si am gasit ca pot specifica charset, prin urmare am facut asa:

sir="Driver={MySQL ODBC 5.1 Driver};Server=localhost;Database=baza;User=username;Password=parola;Charset=utf8;Option=71305256"
conn=SQLSTRINGCONNECT(sir)
sir="select * from tabela"
ok=SQLEXEC (conn,SIR,"tabela")

In loc sa imi aduca diacriticele şţăîâ ŞŢĂÎÂ
imi aduce asa: şţăîâ ŞŢĂÎĂ

Varianta cu trecerea sistemului de operare pe acelasi cod de pagina cu baza de date mysql este nefezabila deoarece nu am acces la toate statiile clientilor.
Cum altfel as putea rezolva?
 7/26/2011 3:27:52 PM
User is offlineGrigore Dolghin
3996 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Diacritice
 (N/A) Modified By Grigore Dolghin  on 7/26/2011 2:30:23 PM)
Scoate charset din stringul de conectare, n-ai nevoie de el. Foloseste proprietatea FontCharset a controalelor (CharSet-ul pentru diacriticele romanesti este 238).

Exista o mica problema pe care trebuie sa o rezolvi: ş si ţ arata diferit pe Windows XP faţă de Vista/Windows 7. Iniţial implementarea MS pentru ş si ţ a fost s cu sedila, respectiv t cu sedila. În Windows XP aşa sunt şi au codurile ASCII aferente. În Vista / Win7 au adoptat şi ei convenţia românească pentru diacritice - ş este s cu o virgula sub el, respectiv ţ este t cu o virgula sub el. Astea au alte coduri ASCII. Din acest motiv ş si ţ scrise sub Windows XP nu se vad bine sub Vista / win7, şi invers.

Ca sa rezolvi problema asta trebuie sa instalezi pe maşinile cu XP un patch de la Microsoft:

http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?DisplayLang=en&id=16083

Aici gasesti mai multe informatii despre subiect: http://www.stefamedia.ro/diacritice-romanesti-corecte-in-windows-xp/

Cat despre MySQL, ia-ti gandul: nu acolo e problema. Ce-i trimiti, aia stocheaza, si aia iti trimite inapoi. Problema e pe partea de client.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 7/26/2011 4:40:53 PM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A)
Am scos charset din string-ul de conectare la mysql
Am instalat patch-ul dat de tine
In raport nu am proprietatea Fontcharset
In raport am dat click dreapta pe field, proprietati, style, am bifat use font script, am ales TimesNewRoman iar la script am ales Central European.
Diacriticile apar tot prost, (prost apar si in cursorul pe care se bazeaza raportul).
Acum imi apar asa: ???îâ ???ÎÂ

Alte idei?
Multumesc anticipat.
 7/27/2011 6:17:21 PM
User is offlineGrigore Dolghin
3996 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Diacritice
 (N/A)
Man, sunt absolut sigur ca ar trebui sa mearga. Poti sa-mi dai acces remote la serverul MySQL sa fac si eu un test? (info de conectare in privat, pe mail, la gdolghin @ gmail.com, ok?)

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 7/28/2011 1:05:30 PM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A)
OK. Ti-am trimis datele de conectare pe mail
 7/28/2011 1:27:48 PM
User is offlineGrigore Dolghin
3996 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Diacritice
 (N/A)
Am primit, dar acum sunt la birou. O sa ma uit diseara, de-acasa (tre'sa instalez vfp, etc, intelegi tu).
Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 8/4/2011 2:50:05 PM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A) Modified By gavroche  on 8/4/2011 3:00:02 PM)
Ceea ce nu inteleg este de ce daca inserez sirul "şţăîâ ŞŢĂÎÂ" folosind VFP, merge perfect. In mysql siri ajunge corect
Cand vreau sa il citesc imi ajunge asa "???îâ ???ÎÂ" in cursorul creat.
HELP !   F1 AJUTOR
 8/5/2011 1:39:05 PM
User is offlineGrigore Dolghin
3996 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Diacritice
 (N/A)
F1 is here.

Problema ta consta in faptul ca incerci sa aduci UTF in VFP, si asta habar n-are ce-i aia. Trebuie sa creezi baza de date cu default, tabelele cu default, collation cu default. Ce-ti da VFP, AIA scrii in mysql. O sa se vada ca dracu' in phpmyadmin, sau in alta scula, dar o sa se vada CORECT in VFP.

Ti-am atasat un proiect. Am marea rugaminte sa lasi baza aia de date online vreo 2-3 zile, ca bag mana in foc ca sunt si altii interesati.
Uite-te in comentarii - am abordat toate problemele de care te-ai putea lovi.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
MySQLTest.zip 
 8/5/2011 2:28:21 PM
User is offlinemmarius28
327 posts
3rd


Re: Diacritice
 (N/A)
Cred ca lipseste main.prg din arhiva.
 8/5/2011 3:19:50 PM
User is offlineGrigore Dolghin
3996 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Diacritice
 (N/A)
Scoate-l din proiect - nu e necesar. Ruleaza direct formul.

Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
 8/7/2011 9:35:17 AM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A)
Multumesc. A mers.
Esti cel mai tare.

 8/8/2011 4:04:04 PM
User is offlinegavroche
113 posts
5th


Re: Diacritice
 (N/A)
Raman totusi cu o problema.
Daca inserez din fox si apoi afisez in fox treaba e buna.
In realitate in cazul meu inserarea se face de pe pagina web si am nevoie sa afisez in raport de fox.
 8/10/2011 11:38:55 PM
User is offlineGrigore Dolghin
3996 posts
www.class-software.ro
1st






Re: Diacritice
 (N/A)
Din pacate nu o sa poti rezolva problema asta. Din pagina web iti vin niste coduri ASCII pe care tu trebuie sa le transformi in alte coduri ASCII. Pur si simplu, sunt litere diferite, ca si cum din pagina web ti-ar veni B si tu vrei sa vezi Z. Exact asa.
Grigore Dolghin
Visual FoxPro MVP 2006 - 2010
Class Software
My blog
  Visual FoxPro  Visual FoxPro in general  Diacritice...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement