Search  
Friday, October 31, 2014 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Visual FoxPro  Visual FoxPro in general  casa de maarcat...
 casa de maarcat
 
 9/14/2005 9:01:09 PM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


casa de maarcat
 (Romania)
Vreau ca in aplicatia contabilitate sa cuprind si lucru cu case de marcat, dar nu stiu cu ce model sa lucrez. Care este metoda de lucru recomandata, sa fie casa de marcat ca imprimata fiscala sau la inceput de zi sa se transfere din aplicatia de gestiune articolele in casa de marcat si la sfarsit de zi sa se scoata ce sa marcat? Am citit unele lesaje de pe forum referitor la case de marcat, vad ca unii dintre dvs. au implementat de ceva timp acest mod de lucru.

Cu respect


 9/14/2005 11:16:32 PM
User is offlineEugen Gliga
1361 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (Romania)
Ideal ar fi sa ai un POS, dar tinand cont ca pretul este deocamdata prohibitiv, in general solutia cu casa de marcat legata pe post de imprimanta fiscala este mai flexibila. Ai un acces permanent la stocuri si in general operarea la calculator este mai usoara decat cea la casa de marcat.


 9/15/2005 9:20:37 AM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Nu imi puteti recomanda un model de casa de marcat?
 9/15/2005 10:12:18 AM
User is offlineanonymous
0 posts


Re: casa de maarcat
 (Romania)

Eu nu ti-as recomanda casele Optimus IC MG 1000, dar in schimb am lucrat foarte usor cu casele de marcat Datecs MP... Aici in timisoara sunt unii care le comercializeaza dar sunt facute in Bulgaria parca. Din pacate si astea au o tampenie, si anume dupa ce cumperi casa si o fiscalizezi trebuie sa trimiti cf-ul la bucuresti si ei trebuie sa-ti trimita programul de comunicare compilat pentru cf-ul acela.

 9/15/2005 10:30:59 AM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Cu casele de marcat DATECS pot sa fac teste cu programul meu inainte de fiscalizare? Sau numai dupa ce se primeste programul de comunicare?
 9/15/2005 10:35:08 AM
User is offlineanonymous
0 posts


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Primesti programul de comunicare care merge inainte de fiscalizarea casei. Poti sa testezi linistit.
 9/15/2005 11:19:58 AM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Ce stiti de casele de marcat ACTIVA?
 9/15/2005 1:29:25 PM
User is offlineEugen Gliga
1361 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (Romania)
Eu am lucrat numai cu case de marcat OPTIMUS,  nu stiu ce alte indicative au , dar se da gratis un program ( TANGODRV.EXE ) si documentatie la el, astfel incat scriu bonul intr-un fisier txt pe care il transmit acestui program pt a fi listat la casa. Listarea merge indiferent daca casa este fiscalizata sau nu, trebuie doar sa fie configurata pt lucru in mod terminal PC. Nu pot sa zic nimic despre alte case, dar am auzit ca altii nu dau programul pe gratis.
 9/15/2005 2:28:10 PM
User is offlineDorin Vasilescu
1369 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (Romania)
 Cristi wrote

Eu nu ti-as recomanda casele Optimus IC MG 1000, dar in schimb am lucrat foarte usor cu casele de marcat Datecs MP... Aici in timisoara sunt unii care le comercializeaza dar sunt facute in Bulgaria parca. Din pacate si astea au o tampenie, si anume dupa ce cumperi casa si o fiscalizezi trebuie sa trimiti cf-ul la bucuresti si ei trebuie sa-ti trimita programul de comunicare compilat pentru cf-ul acela.



Io aseara am adaptat un prog vechi sa trimita bon in casa DATECS.
Avea un o cheie de activare care era necesar de introdus, nu program special.
Tipul de la distribuire chiar avea mai multe versiuni, de pe un CD, si comunicarea  mergea cu toate.
Trimiterea bonului se face simplu, apelarea unui EXE cu fisierul care contine bonul ca parametru.


 
 9/15/2005 2:36:11 PM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Ai putea sa ma ajuti cu un mic exemplu?
 9/15/2005 4:11:13 PM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Casa de marcat DATECS, dar ce model? Am vazut mai multe modele si cred ca nu toate modelele pot comunica cu claculatorul.
 9/15/2005 4:15:08 PM
User is offlineanonymous
0 posts


Re: casa de maarcat
 (Romania)

Eu am lucrat cu MP 55, fiind folosita ca imprimanta fiscala. Se pot scoate din ea toate rapoartele Z, ...

 10/13/2005 10:21:43 PM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Eu lucrez cu Optimus 1200 de un an si pana acum nu am avut nici o problema. Mi se pare foarte fiabila.
Softul de comunicare este gratis si merge si pe Optimus 1000.
In ceea ce priveste softul sunt doua variante : Tangodrv.exe si Main.exe care trimit casei un fisier TXT.
Mie mi se pare mai bun(mai la obiect) Tangodrv.exe, deoarece scoate bonul la casa fara alte interogari, spre deosebire de Main.exe care este putin mai complex, dar este util celor care au mai multe case de marcat care lucreaza in retea in functie de casier sau chiar online.
Daca te hotarasti la Optimus, da un semn si iti pun aici ambele variante si formatele fisierelor TXT aferente, pentru ca difera de la un soft al altul.
 10/14/2005 9:45:30 AM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Am inceput sa lucrez cu casa de marcat ACTIVA CLASSIC, si merge, dar vreau sa lucrez si cu alte case de marcat, daca se poate va rog sa-mi trimiteti cele 2 fisiere.
 10/17/2005 10:17:57 PM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A) Modified By LAU  on 10/17/2005 9:20:56 PM)
Activa Clasic are softul gratuit?
Uite formatele de la Main.exe si Tangodrv.exe
 10/18/2005 12:12:34 PM
User is offlinemdnviseu
37 posts
www.moldovan-software.ro


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Nu stiu sigur daca ACTIVA CLASSIC are softul gratuit, inca nu am platit casa de marcat si nu stiu pretul, dar cand aflu o sa va anunt.

Multumesc pentru soft, daca doriti softul de la ACTIVA CLASSIC pot sa-l pun pe forum.

 10/19/2005 3:00:49 AM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Nu ar strica sa-l pui aici pentru toata lumea. Poate dai si niste detalii :)
 5/7/2006 9:44:27 AM
User is offlinegetorix
9 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)

Pentru casa de marcat Activa Classic si Star, softul se gaseste gratuit la adresa: http://www.giptronic.ro/download.html . Help-ul nu da detalii despre semnificatia liniilor care apar in fisierul *.txt care urmeaza a fi transmis pentru tiparire la casa de marcat. Gasiti acolo fisierul pentru lucrul in modul "Imprimanta Fiscala":  fprwin.exe pentru ...win [EMO]glasses.gif[/EMO] .

Daca poate cineva sa posteze descrierea clara a liniilor din fisierul *.txt rog reply !

 5/7/2006 11:09:14 PM
User is offlineCLASSOFT
281 posts
www.classoft.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A)

Lucrez mult cu DATECS-urile prin emulare tastatura ,merg bine.Si OPTIMA este OK.

Am inceput sa studiez SAPEL-urile cu care se pot lucra onLine. 

Ideal ar fi  un POS dar costurile sunt pe masura... numai cei mari isi permit.Avand in vedere ca de la 1 mai toate casele de marcat trebuie sa listeze denumirile de produse pe bonuri (de fapt legea este veche...1999) va fi un business prosper dezvoltarea aplicatiilor de retail pentru cei mici si mijlocii .

Au inceput sa vina clienti pe care nu credeam ca vor avea vreodata calculator in magazin .

In general casele de marcat nu pot memora mai mult de 2000-3000 coduri....:) o librarie mica spre medie are minim 5000

Baietii de la casele de marcat  cer 10-30 eurocenti pentru programarea unui cod.

Eu am decis sa merg cu datele pe SQL EXPRESS si la magazine sa nu am probleme .

Cristi Birlea - CLASSOFT www.classoft.ro

 

 5/8/2006 12:29:21 AM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (Romania)
 CLASSOFT wrote

...Avand in vedere ca de la 1 mai toate casele de marcat trebuie sa listeze denumirile de produse pe bonuri (de fapt legea este veche...1999) va fi un business prosper dezvoltarea aplicatiilor de retail pentru cei mici si mijlocii ....

Eu nu am auzit nimik de printarea pe bonurile fiscale a denumirei exacte a produselor. Am un prieten ce are un chiosc iar la el pe casa de marcat (dau un exemplu) toate sortimentele de biscuiti sunt pe un singur cod "BISCUITI" Si in plus media caracterelor permise de marea majoritate a caselor de marcat s-ar situa in jur de 10.


Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 5/8/2006 10:44:11 AM
User is offlineDumitru
206 posts
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania) Modified By Dumitru  on 9/10/2009 11:24:27 PM)
E tarziu, dar hai sa raspund:
Asa procedez cu Datecs online:
- intr-o forma se editeaza bonul;
- se creeaza fisierul cu bonul (conform specificatiilor din documentatia casei);
- se lanseaza programul de comunicatie (cashfile, DatPrint, EcrServer) si se scoate bonul fiscal la casa;
- se salveaza (adica se scade din stoc);

Dezavantaj (major) - casa de marcat nu comunica in nici un fel numarul bonului fiscal pentru a fi inregistrat si in baza de date. Astfel operatorul trebuie sa fie pe faza si sa introduca el numarul bonului. Daca cineva stie o solutie, v-as ruga ...

Denumirea produsului se numeste PLU si are 16 sau 22 de caractere in functie de modelul casei. Nu este necesara memorarea in casa de marcat a acestora, se transmit online.
 1/5/2007 3:25:21 PM
User is offlinecrebegea
1 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salut. Am o problema cu Optimus. Cum se poate trimite discount folosind Tangodrv.exe ?
Documentatia care o am e cam pe de laturi si structura in clar a fisierului .txt n-am gasit-o in clar nicaieri. Are cineva o documentatie mai buna ?
 1/5/2007 4:21:17 PM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania)
De problema asta m-am lovit si eu ! Poate e cineva amabil sa ne spuna cum se scrie linia pentru discount in fisierul text care se trimite la casa de marcat !
 1/9/2007 5:04:52 PM
User is offlineaurelian ungureanu
246 posts
4th




Re: casa de maarcat
 (N/A)
Rabatul (discount-ul) este o operatiune de reducere a pretului tinind seama de anumiti factori (volum,mod de plata...) ce se acorda prin factura la vanzarea de bunuri . La vanzarea cu amanuntul nu se acorda rabat, eventual se fac reduceri de pret inaintei . Aceste reduceri se fac in baza unor documente unde sunt evidentiate preturile vechi, preturile noi si diferenta rezultata deci se face o inventariere a produselor cu reduceri de pret. De aici rezulta ca la casa de marcat se introduce pretul de vanzare asa cum este el stabilit in urma unui document intocmit .
 1/9/2007 6:48:24 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
LAU, nu promit, dar din cate tin minte am ceva prin pc-ul de acasa.
Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 1/10/2007 12:49:05 AM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania)
D-nu Ungureanu si atunci cum aplic eu discountul unui card de fidelitate care garanteaza o reducere de 5 pana la 20% ? Daca aveti timp lamuriti-ma si pe mine.
Bogdan, fie-ti mila de mine si cauta pe la tine prin Pc...poate iese soarele si pe stradutza mea :)
 1/21/2007 12:44:54 AM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania) Modified By LAU  on 1/21/2007 12:48:09 AM)
Am gasit ceva care rezolva problema cu rabatul si asta e fisierul 'data_in.txt' :

q;1;BSTERIE LITIU CR1;B;100;1000;100;;
q;1;BSTERIE LITIU CR2;B;1135;1000;1135;;
q;1;BSTERIE LITIU CR3;B;100000;1000;100000;;
q;1;BSTERIE LITIU CR4;A;3355;1000;3355;;
q;8;31377;;
q;4;73212;73212;;;;;

q;8 este linia responsabila cu rabatul valoric, dar mai sun si variantele urmatoare, pe care nu le-am verificat :

q;5 - pozition % discount
q;6 - % discount for all receipt (together with automatic subtotal)
q;7 - amount discount for sale position
q;8 - amount discount for all receipt (together with automatic subtotal)
q;9 - pozition % mark-up
comentariu rabat.zip 
 1/30/2007 12:25:32 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salutare !

As avea si eu o intrebare legata de utilizarea caselor de marcat dintr-un program de gestiune.

Care sunt cerintele din punct de vedere legal care trebuie sa le satisfaca aplicatia de gestiune pentru a putea folosii o casa de marcat fiscala ?
-trebuie declarat undeva programul ? Orda, Finante, ...
-trebuie primit acceptul cuiva ca sa pot folosii o casa de marcat fiscala ?

Daca mai sunt si alte aspecte de genul asta, poate le postati pe forum.

Multumesc anticipat !

Toni
 1/30/2007 6:21:03 PM
User is offlineEugen Gliga
1361 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
Din punct de vedere fiscal nu iti  trebuie nici o aprobare. Pai atat timp cat casa este fiscalizata, tu nu poti face nimic in plus cu programul decat poate sa faca cineva care bate bonurile manual. Practic conteaza doar faptul ca se scoate bonul de marcat si se da clientului. Inregistrarea in casa se face dupa raportul zilnic al casei, iar programul ar trebui sa scoata un raport detaliat pe produse avand acelasi total ca si raportul. ORDA n-are nici o treaba, doar daca te paraste cineva ca i-ai furat programul, lucru putin probabil. :)






 1/31/2007 12:22:17 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Merci Eugen !

Credeam ca e mai complicat, ca m-am mai interesat eu acum 1-2 ani de o placa fiscala care se baga direct in computer.
Pentru aia se pare ca trebuie avizari peste avizari...Softul, placa fiscala...cam greu !

In afara de softul de comunicatie cu casa + ceva doc, nu cred ca mai e nevoie de altceva, nu ?
Sper sa reusesc cuplarea unei case de marcat la aplicatia mea.

Recomandati o casa de marcat anume care e ieftina si usor de programat si in plus sa permita si scrierea denumirii produsului in mod decent. Ca am mai vazut unele bonuri fiscale pe care nu cred ca mergea scris mai mult de 10 caractere.

Pina la urma se poate afla numarul bonului fiscal tiparit de casa de marcat ? Ca sa fac o treaba corecta, si sa pot memora si aceasta informatie in baza de date.
Exista casa de marcat care permite o comunicare bidirectionala ?

Toni


 2/12/2007 12:09:23 PM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Exista case de marcat cu comunicatie bideirectionala, dar parerea mea este ca te complici prea mult si mi se pare ca softul responsabil cu comunicarea nu este free.
Eu iti recomand Optimus. Poate sa scrie 18 caractere pentru nume articol si de trei ani eu nu i-am schimbat decat hartia. Daca te hotarasti la Optimus te pot ajuta cu documentatie si exemple.
Bafta !
 2/12/2007 10:53:40 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Merci LAU !

Daca poti , trimite citeva exemple pe PM !

Toni
 2/13/2007 1:56:03 AM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Aici ai tot ce poate Optimus !
OPTIMUS,NOVITUS -- MG 1000, MG 1200.zip 
 2/13/2007 6:47:56 PM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salut

Am reusit mai de mult cu OptimusIC1000 sa rezolv problema vanzarii si a raportului fiscal scos ca fisier text.
Stii cumva cum se poate scoate "raportul de casa" ca fisier text in DATA_OUT.TXT, atat cel zilnic cat si din istoric (sa zicem de acum 10 zile) ?

Merci anticipat

 2/13/2007 10:56:58 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)

 georgian_craciun wrote
..... problema ... a raportului fiscal scos ca fisier text....

Ne arati si noua?


Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 2/14/2007 1:42:23 AM
User is offlineLAU
240 posts
www.softideea.ro
4th


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Din pacate nu stiu cum se face asta. M-ar interesa si pe mine !
 2/14/2007 8:16:56 AM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
sigur ca da.
asta e "codul":

&& raport periodic param. data de la 01.01.06 la 21.03.06
&& ATENTIE la spatiile din 'lcsir' dinaintea datei
lcsir="S;Y;0;            010106;            210306;"
lcdtain=STRTOFILE(lcsir,"data_in.txt")

RUN TDRV_RO.EXE CP=1 RT=0 DATA_IN.txt

in DATA_OUT.TXT o sati fie extras din casa raportul fiscal pe zile (o zi pe linie)

 2/14/2007 9:12:42 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
Poti scoate Raportul Z din soft pe Optimus MG 1000/1100?
Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 2/15/2007 8:47:04 AM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Nu am incercat rapoarte resetabile pt. ca nu am o casa nefiscalizata.
Cand o sa reusesc voi posta solutia.
 7/6/2007 11:21:29 AM
User is offlineEmilSavu
73 posts


Re: casa de maarcat
 (Romania)
Pentru casa de marcat DATECS DP 50D ,daca aveti driverul de comunicare,formatul fisierelor sau o sursa de informatii,ar fii nemaipomenit
 7/7/2007 7:17:03 PM
User is offlinenicu
99 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A) Modified By nicu  on 7/7/2007 6:19:07 PM)

Raspuns pt. Dumitru Echim

La Datecs exista sintaxa pt. aflarea nr. de bon din casa de marcat:

N,1,______,_,__;_;__;____;

in fisierul de raspuns :

N,1,______,_,__;_;__;0025;

am incercat numai cu modelele Datecs MP 55, MP 55 LD, MP 500TR.

 7/8/2007 11:07:13 PM
User is offlineGabriel
52 posts


Re: casa de maarcat
 (Romania)
http://www.danubius-exim.ro/drivere_de_comunicatii.php
Datprint-ul contine si un help destul de clar (Cel putin asa era cind l-am folosit ultima data)
 9/18/2007 12:44:02 PM
User is offlinebartharemus
2 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)

Salut

 

Daca ai si un programel in fox, prin care sa se foloseasca casa fara alte batai de cap.. Pentru vanzari simple. Sa stabilesc valoarea produselor, si apoi doar sa le vand. :)

Este vorba de un MG 1000 Optimus. Nu sunt programator...de meserie.

 

Multumesc mult.

 

 LAU wrote
Aici ai tot ce poate Optimus !

 9/18/2007 12:46:07 PM
User is offlinebartharemus
2 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 

Salut

 

Daca ai si un programel in fox, prin care sa se foloseasca casa fara alte batai de cap.. Pentru vanzari simple. Sa stabilesc valoarea produselor, si apoi doar sa le vand. :)

Este vorba de un MG 1000 Optimus. Nu sunt programator...de meserie.

 

Multumesc mult.

 10/11/2007 11:10:52 PM
User is offlineanonymous
0 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salut. Nu verifici daca operatiunea de printare a bonului a fost efectuata cu succes? Adica la salvare (scadere din stoc) nu ar trebui si un TRY..CATCH? Multumesc anticipat.
 10/16/2007 12:28:52 PM
User is offlineDumitru
206 posts
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Merci boier nicu !
 10/16/2007 12:29:04 PM
User is offlineDumitru
206 posts
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Merci boier nicu !
 10/25/2007 11:20:48 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salutare la toata lumea !

In sfirsit careva de la mine din urbe vrea sa lege casa de marcat la calculator.

Primul pas, primul bucluc.

Casa de marcat este Novitus MG1200.
E pusa in mod printer fiscal, pentru instruire (nefiscalizata).

Am facut cablul (RJ45----DB9) ca in documentatie .
Am legat toate cele 7 fire la cei doi conectori (nr.7 e in aer la RJ45).
Am setat parametrii la COM 2 la PC (9600 b/s, 8 biti date , 1 stop, fara paritate, control hardware)

Incerc sa testez daca merge comedia cu un bon de test...
Dau comanda :
TDRV_RO.EXE CP=2 RT=0 DATA_IN.txt

Fisierul Data_in.txt este:
q;1;BATERIE LITIU CRX;A;150000;1000;150000;;
q;1;BSTERIE LITIU CRT;A;200000;1000;200000;;
q;4;350000;350000;;;;;

Obtiu un fisier de eroare:
103;1;RVI received (at SendData)

Si obtin ceva si intr-un fisier de iesire:
q10D000000000000000000000000000000000000

Bineinteles ca nu iese nimic la casa de marcat.

Am vazut ca mai obtinuse careva eroarea 103, dar era legata de o eroare de totalizare parca...

Nu stiu deloc sa interpretez fisierul de iesire.
Am documentatia postata tot pe aici pe forum.

Care are mai multa experienta si ma poate ajuta sa scap de eroarea asta ?


 10/26/2007 12:27:55 AM
User is offlineedyshor
1450 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (Romania)
Adiuca nu ti-au dat ei un cablu ptr pc, a trebuit sa ti-l faci tu ?! :-O
 10/26/2007 5:37:12 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
q;1;BATERIE LITIU CRX;A;150000;1000;150000;;
q;1;BSTERIE LITIU CRT;A;200000;1000;200000;;
q;4;350000;350000;;;;;

Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 10/26/2007 8:47:30 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 edyshor wrote
Adiuca nu ti-au dat ei un cablu ptr pc, a trebuit sa ti-l faci tu ?! :-O


Pai unde te crezi ? Suntem in Romania   si asta spune tot .
Am vazut niste scoruri de cablu (nu la firma locala care a livrat casa de marcat, ca astia nici nu au cablul , ci pe net) si m-am lasat pagubas...50-80 RON...pentru un cablu UTP si doua mufe ???
Si nu e prima data cind trebuie sa fac un cablu, dar la asta m-am blocat efectiv !

 10/26/2007 8:55:32 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 Ghiorghiu Bogdan wrote
q;1;BATERIE LITIU CRX;A;150000;1000;150000;;
q;1;BSTERIE LITIU CRT;A;200000;1000;200000;;
q;4;350000;350000;;;;;


Scuze Bogdane , dar chiar nu vad care e diferenta fata de ce am scris eu...
Continutul lui data_in.txt e luat dintr-un fisier dat chiar pe aici pe forum, pentru testare listare bon normal.

Vrei sa fii mai explicit cu mesajul tau ?

Nu trebuie CR/LF la sfirsit de fisier ??? Nu ma prind...
 10/27/2007 1:26:01 AM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A) Modified By Ghiorghiu Bogdan  on 10/27/2007 12:27:21 AM)
Verifica, meniul Programare (4) la Optiuni Generale daca Vanzarea de la Calculator = 1 si Imprimanta Fiscala = 1 (printre ultimile 3). Ce casa de marcat este, Optimus sau Novitus? E aceeasi, numai ca din cate cred, Novitus are o ver. mai noua de soft.

Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 10/27/2007 9:15:38 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 Ghiorghiu Bogdan wrote
Verifica, meniul Programare (4) la Optiuni Generale daca Vanzarea de la Calculator = 1 si Imprimanta Fiscala = 1 (printre ultimile 3). Ce casa de marcat este, Optimus sau Novitus? E aceeasi, numai ca din cate cred, Novitus are o ver. mai noua de soft.


E Novitus MG 1200.

Am vazut ca la optiunea: Vinzare de la PC era setata pe 0. La Setarea Imprimanta Fiscala era setata de furnizor pe  1.
Am pus 1 optiunea Vinzare de la PC .

Testing...si bineinteles obtin tot o eroare.
Vad ca fisierul de output are alt continut acum:
q114000000000000000000000000000000000000

Fisierul de eroare e tot ala dat pe forum.

Deja ma cam calca pe nervi draciile astea de case marcat.
Prevad ca o sa ajung sa le cunosc ca pe apa protocolul de comunicatie...
 10/27/2007 9:18:54 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Revin cu o intrebare :

Trebuie musai sa programez cotele TVA ?
Ca da mesaj ca n-ar fi introduse la pornire...
 10/27/2007 11:20:55 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
Merge in mod manual?

Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
 10/28/2007 12:30:22 PM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Nu trebuiesc introduse cotele de TVA neaparat. Poti sa ignori mesajul de eroare.
Poti sa mai incerci si asa :

Run C:\test\TANGODR.bat
unde TANGODR.bat are in el      TDRV_RO.EXE CP=1 RT=0 DATA_IN.txt

Vezi si daca ai pus dupa fiecare linie Chr(13)+Chr(10)
de ex.
lcbon="q;1;Pls.SudFi4 2,15x5m;A;5;2000;10;;"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;1;ProdusTest al Doil;A;5;1000;5;;"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;******************"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;******************"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;AICI GASITI NUMAI"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;PRODUSE CU CERTI-"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;FICATE DE CALITATE;"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;******************"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;4;15;15;0;0;0;"

Strtofile(lcbon,"data_in.txt")
 10/28/2007 1:24:02 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 georgian_craciun wrote
Nu trebuiesc introduse cotele de TVA neaparat. Poti sa ignori mesajul de eroare.
Poti sa mai incerci si asa :

Run C:\test\TANGODR.bat
unde TANGODR.bat are in el      TDRV_RO.EXE CP=1 RT=0 DATA_IN.txt

Vezi si daca ai pus dupa fiecare linie Chr(13)+Chr(10)
de ex.
lcbon="q;1;Pls.SudFi4 2,15x5m;A;5;2000;10;;"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;1;ProdusTest al Doil;A;5;1000;5;;"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;******************"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;******************"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;AICI GASITI NUMAI"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;PRODUSE CU CERTI-"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;FICATE DE CALITATE;"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;E;******************"+Chr(13)+Chr(10)+;
            "q;4;15;15;0;0;0;"

Strtofile(lcbon,"data_in.txt")


In primul rand vreau sa vad ca merge cu cablul asta.
Inca nu fac nimic din fox pina nu merge cu acele exemple date de firma pentru listare bonuri normale.

Care aveti un cablu si va merge, puteti sa postati aici dati modul de conectare ?
La mine este RJ45 la casa de marcat si DB9 la PC.
Vreau sa compar cu ce am.
O sa incerc si sa vad daca merge in mod manual, ca e ciudat ce se intampla.

 10/28/2007 3:23:33 PM
User is offlinebatarnu
1 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salut.
Ma poate ajuta cineva cu protocolul de comunicatie cu casele de marcat Datecs?
Vreau sa folosesc casa de marcat Datecs MP55 in mod emulare tastatura.
O zi buna!
 10/28/2007 3:40:28 PM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Conexiunile sunt cele din documentatie. Mie mi l-au facut cei de la firma care mi-a vandut casa de marcat.
Incearca totusi si cu fisierul .bat
Si vezi daca esti in mod vanzare(1 STOTAL)
 Poti sa setezi daca vrei ratele de TVA sa vezi daca  cablul este bun :
&& setare rate TVA
intra mai intai in modul programare cu 4 STOTAL si parola
sirul pentru dta_in="K;1900;0000;0000;0000;0000;0000;"
apoi vezi daca le-a introdus :
&&intoarce cotele de TVA compuse din cate 4 digiti - AFISARE
b2="S;K;0;0;0;"
cu ocazia asta vezi dace este bun cablul.
 11/2/2007 6:27:31 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Hai ca la faza urmatoare m-am blocat !

Ma duc la firma care a dat casa de marcat . Le cer sa-mi faca un cablu de comunicatie cu PC-ul.
Il fac ei, si il testeaza cu un programel de incarcat PLU-uri in case de marcat (se vinde la Decima.ro cu ~ 75 RON)
Din prima a citit ceva din casa si a vazut ca exista un PLU introdus deja. Buuuun ! Deci merge cumva !

Le spun sa testeze dracovenia de cablu cu softul gasit pe acest thread (TDRV_RO.EXE CP=1 RT=0 DATA_IN.txt)
NU MERGEA !
Aici s-a produs blocajul  ! Sistemul lor cu care au testat nu avea decit un COM asa ca nu poate fi vorba de un alt COM ...e bun COM1 !
Ce nu e bine ?

De fapt care e softul bun de comunicatie cu Novitus MG 1200 ?
TANGO_DRV.exe are la mine lungimea 82.464 bytes si  e din 04.07.2006.
(eu l-am luat de bun pe cel dat de LAU in acest thread ! http://www.profox.ro/LinkClick.aspx?link=ForumAttachment%2fOPTIMUS%2cNOVITUS+--+MG+1000%2c+MG+1200.zip&tabid=55&mid=374 )

Help please ca stau de 10 zile si bat pasul pe loc ! 
 11/3/2007 9:01:18 AM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Ai incercat totusi cu ce am scris mai sus ?
Ar fi un punct de plecare totusi ca sa vezi daca iti citeste ratele de TVA.
La mine merge perfect.
 11/3/2007 9:34:07 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 georgian_craciun wrote
Ai incercat totusi cu ce am scris mai sus ?
Ar fi un punct de plecare totusi ca sa vezi daca iti citeste ratele de TVA.
La mine merge perfect.


Georgiane, numai tumbe nu am facut in fata casei de marcat !

Uite eroarea obtinuta :
101;1;Cannot write ENQ (at SendData)

Ce e ciudat : am schimbat COM-urile  in bat-ul ala (CP=1 si apoi am pus CP=2) , si aceeasi eroare apare !?!
Asta se intimpla cu cablul facut de firma furnizoare a casei de marcat.

Cu cablul meu obtin altceva :-)
in fisierul de eroare :
103;1;RVI received (at SendData)
in fisierul DATA_OUT.TXT :
D;1;0D;000000000000000000;000000000000000000;

Din explicatiile gasite prin documentatie:
103 – The package rejected by the cash register

Pune te rog schema cablului tau sa verific daca e ceva pe la mine...e ciudat ceva...

La mine este asa (din documentatie) :
RJ45         DB9
4               2      TxD
2               3      RxD
3               8      RTS
5               7      CTS
6               6      DTR
1               4      DSR
8               5      GND

Parametrii COM-ului :
9600 bps
8 biti date
1 bit stop
fara paritate
control flux date : hardware

 11/4/2007 8:38:28 AM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Conexiunile sunt corecte la cablu.
Mai verifica asa :
4 STOTAL optiunea 5 echipamente periferice ->computer Enter
4 STOTAL optiunea 6 optiune generala
a) optiunea 21 vanzare de la PC    valoare  1
b) optiunea 22 imprimanta fiscala valoare 1
La mine merge si pe Optimus MG1000 si pe Novitus MG 1200.

Poate este o chestiune minora pe care nu o observi. Chiar un ";" sau spatii aiurea ...
Nu ai spus ce aveai in DATA_IN cand ai primit ultimul mesaj de eroare.
 11/4/2007 10:29:20 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
Sper sa te ajute.

Daca mai aveti documentatie mi-ar face placere.

Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
protocols.doc 
 11/4/2007 10:38:09 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 georgian_craciun wrote
Conexiunile sunt corecte la cablu.
Mai verifica asa :
4 STOTAL optiunea 5 echipamente periferice ->computer Enter
4 STOTAL optiunea 6 optiune generala
a) optiunea 21 vanzare de la PC    valoare  1
b) optiunea 22 imprimanta fiscala valoare 1
La mine merge si pe Optimus MG1000 si pe Novitus MG 1200.

Poate este o chestiune minora pe care nu o observi. Chiar un ";" sau spatii aiurea ...
Nu ai spus ce aveai in DATA_IN cand ai primit ultimul mesaj de eroare.


Pai setarile alea le-am pus din prima !
In fine...Am reverificat (a cita oara !)
E ok setat.
O sa incerc sa mai reduc viteza de transmisie...poate o fi ceva de la asta...

In rest, testele rulate sunt cele date in documentatia de la DECIMA...nu am intervenit decit in bat-uri ca sa schimb portul...

Luni sun la DECIMA sa vad ce zic si ei .

Merci oricum ca iti bati capul cu mine !
 11/4/2007 10:49:35 PM
User is offlineGhiorghiu Bogdan
928 posts
1st




Re: casa de maarcat
 (N/A)
La mine merge sigur.

Ghiorghiu Bogdan >>> Dacă tot te apuci să faci o treabă, fă-o bine de la inceput!
Prob.zip 
 11/4/2007 11:02:37 PM
User is offlinetoni
40 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
In sfirsit mergeeeee !

Chestiile "minore" erau de vina 

1. tot stind sa butonez prin modul de programare, uitam sa trec pe mod vinzare si fireste ca atunci cind testam tiparirea bonului normal , mumu !
2. dracia de cablu dat de firma nu prea merge ! Am stat 1-2 zile si am tot testat...nimic. Tot ala facut de mine a dat rezultate !
3. am observat intr-un exemplu de bon care il tot incercam eu ca era un CR/LF dupa ultima linie a bonului...am ras-o pe aia si s-a miscat in sfirsit si bonul  din casa asta de marca !

Pina la urma am revenit la default cu setarile COM-ului de pe PC , ca le zapacisem deja.

Georgiane, merci mult frate !

Faza cu setarea TVA-ului a fost "declicul" care m-a deblocat. Ca de aici mi-am data seama ca incurcam modurile de lucru.
Setez un data_in.txt cu comenzile date de tine, trec pe programare, si deodata iese un bon cu cotele TVA . M-am si speriat !

Merci tuturor care mi-au raspuns !

ps:
Inca un "caz" rezolvat pe Profox !
 11/4/2007 11:16:21 PM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A) Modified By georgian_craciun  on 11/4/2007 11:17:46 PM)
... si tocmai voiam sa-ti spun sa nu incurci modurile de lucru.
Dar ai grija MARE cu setarea ratelor de TVA ca este o operatiune limitata. Daca depasesti numarul de modificari (scrie prin documentatie) nu o sa mai poti sa le modifici NICIODATA.

Bafta
 11/5/2007 8:48:02 AM
User is offlinegeorgian_craciun
77 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 Ghiorghiu Bogdan wrote
Daca mai aveti documentatie mi-ar face placere.


Astea merg pentru Optimus MG1000 si pe Novitus MG 1200.
Poate o sa mai "depuna" si altii pentru casele de marcat pe care le-au folosit.

&& setare rate TVA
* se intra mai intai in modul programare cu 4 STOTAL si parola
lcsir="K;1900;0000;0000;0000;0000;0000;"
&& imprimare/schimbare footer bon
* se intra mai intai in modul programare cu 4 STOTAL si parola
* caracterul "\" face separatia intre randuri
lcsir="C;FIRMA TEST\VA MULTUMESTE\CA ATI CUMPARAT\DE LA NOI\VA MAI ASTEPTAM !;"
&& anulare bon
lcsir="q;3; ;"
&&intoarce cotele de TVA compuse din cate 4 digiti - AFISARE
lcsir="S;K;0;0;0;"
&& raport de casa x "cash report"
* in data_out am suma din casa reprezentand totalul vanzarilor.
* Ultimele doua cifre sunt zecumalele ex: R+ suma,suma in cecuri, in carti credit, etc
lcsir="S;R;0; ; ;"
&& "Widen cash report"
lcsir="S;f;0; ; ;"
&& Widen cashier retail report"
lcsir="S;g;0; ; ;"
&& Cashier retail report
lcsir="S;S;0; ; ;"
&& anulare bon
lcsir="q;3;"
&&raport periodic param. nr raport
lcsir="S;Z;0;1165;1170;"
&&raport periodic param. data
lcsir="S;Y;0;            070907;            080907;"
&& stergere articol
lcsir="I;0;00001;Produs Test       ;0000003210;A;0;10000;01;00;;"
&& Inregistrarea ubui produs - nu accepta pretul zero
lcsir="I;1;00001;ProdusTest        ;0000000001;A;0;01000;01;00;"
&& DEPARTAMENTE DE LA 1 LA 3
lcsir="S;H;0;1;3;"
&&TABEL HALLO COMPUS DIN CATE 10 DIGITI DIN CARE ULTIMII DOI SUNT ZECIMALE
lcsir="S;E;0;0;0;"
 12/13/2007 9:38:23 AM
User is offlineDiZzY
8 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salut!
Este primul meu mesaj pe acest forum. Din cate am citit eu in documentatia FPrint-ului, comanda N nu prea exista, asa ca ma cam indoiesc ca merge (am si incercat-o, dar imi spune ca fisierul nu e corect). Daca chiar merge, te rog sa postezi un mesaj cu continutul unui fisier executabil, in care sa fie vazuta clar structura fisierului si a comenzii.
 12/13/2007 9:55:17 AM
User is offlineDiZzY
8 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Vroiam sa va mai intreb o chestie. Am o casa de marcat Datecs MP55. Am conectat-o la calculator pe COM2, cu BaudaRate 9600. Folosesc FPrint 3.0.2.0, cu modul Resident Mode dezactivat. Bonurile ies corect, dar din cand in cand, nu bonurile se blocheaza si refuza sa mai iasa (scoate 2 produse.. sau cateva si apoi se opreste). Cand iese urmatorul bon fiscal, uneori produsele, care nu au iesit pe primul bon, ies pe cel de-al doilea bon.
Fisierul arata ceva de genul:

H,1,______,_,__;
S,1,______,_,__;xcvxcv xcvxcv;10.00;1.000;1;1;1;0;0;
S,1,______,_,__;vvvvvvvvv vvv;6.00;2.000;1;1;1;0;0;
S,1,______,_,__;bbbb bbbb;12.00;1.000;1;1;1;0;0;
T,1,______,_,__;

Tin sa mentionez ca exista pauze suficient de lungi, asa ca supra solicitarea casei de marcat este exclusa.
 5/8/2009 1:48:28 AM
User is offlineAlexandruNedelea
2 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
 mdnviseu wrote
Cu casele de marcat DATECS pot sa fac teste cu programul meu inainte de fiscalizare? Sau numai dupa ce se primeste programul de comunicare?
salut! sunt Alexandru Nedelea, si am lucrat la Danubius-Exim, chiar eu ma ocupam de comercializarea programelor respective. Da se pot face teste, pentru fiecare program avem cheie de activare pe baza serieri nefiscale 0 (casa nefiscalizata) tocmai pentru teste! Nu trebuie decat sa sunati la Danubius si aceasta cheie va ajunge la dvs. Multumesc
 5/8/2009 2:01:20 AM
User is offlineAlexandruNedelea
2 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
For All...!!!
Salut.
Numele meu este Alexandru Nedelea
Am lucrat in domeniu, probabil cei care au sunat la Call Center Danubius-Exim Bucuresti (0212006000) sau care au facut comanda de chei de activare prin email, ma cunosc.
Daca aveti nelamuriri pute'ti suna la acel numar de CC si sa cereti cu domnii de la service (Adrian Ilie sau Marian Mirea), dansii va pot lamuri cu orice problema aparuta si necunoscuta de dvs.


Multumesc!
Alexandru Nedelea

 8/7/2009 11:55:19 AM
User is offlinemegapixel
1 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Salutare.
Vin cu o rugaminte daca se poate. Detin o casa de marcat Novitus MG 1200 si nu mai am manualul de utilizare.
Doresc sa scot un raport lunar amanuntit si nu stiu cum.
Daca ma poate ajuta cineva, raman recunoscator.
Mersi anticipat.
 9/13/2009 2:00:05 PM
User is offlineDumitru
206 posts
4th


Re: casa de maarcat
 (N/A)
@nicu, nu merge : N,1,______,_,__;_;__;____;  la MP55
Am incercat sa aflu numarulbonului si acum casa merge in reluare, nu-mi dau seama de ce, alte setari n-am modificat

 9/14/2009 11:17:40 AM
User is offlinejustgioni
63 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
Eu unu nu cred sa poti obtine numarul de bon de la DATECS,m am uitat prin toata documentatia si nu este asa ceva,poate in ceva mai vechi o exista eu am incercat si nu am reusit.
Daca vrei iti trimit un utilitar de care te poti folosi,este un exe.. care il lansezi si el iti intoarce in dbf nr z-etului ,nr-bon ,nr-operator dupa care se inchide singur.
Si cu mersul in reluare ,nu are nimik casa,da un restart la PC si o sa fie OK,ai comenzi in buffer......cred eu.
Spune mi o adresa de e-mail .
 9/19/2009 6:17:35 PM
User is offlinemurarubogdan
8 posts


Re: casa de maarcat
 (N/A)
La o casa marcat datecs mp55b am incercat sa folosesc functia getserial din GetSerialNum.dll pt a vedea daca e deschisa casa sau nu.
Nu prea am mai folosit api, asa ca nu stiu unde gresesc la parametri:

Syntax function GetSerial(Port,BaudRate,DeviceType, LogicalNumber : integer;var SerialNumber : string) : boolean; stdcall;
Description Returns the serial number for a given device via the SerialNumberparameter.
Function result is true if there is connection with the device, false on no connection.
Parameters Port – serial port number
BaudRate – serial port speed
DeviceType – index of the device to check (see “Additional notes” on page 2)
LogicalNumber – logical number(if any) for the device
SerialNumber – string variable, containing the serial number after its successful retrieval.


am declarat in vfp (libraria pare pascal, tipul boolean nu este in vfp declare dll):

DECLARE integer GetSerial IN GetSerialNum.dll integer,integer,integer,integer,string @

apelat:

aa=SPACE(10)
?getserial(1,9600,11,1,@aa)
?getserial(1,9600,11,1,aa)

Apare eroarea: "Declare DLL call caused an exception" si portul ramane blocat dupa asta pana ies din vfp (si in alte programe).

Aveti idee pe unde e problema?
mersi
  Visual FoxPro  Visual FoxPro in general  casa de maarcat...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement