Search  
Thursday, June 21, 2018 ..:: Forum ::.. Register  Login
 Forum Minimize
Pentru a putea posta mesaje trebuie să vă înregistraţi.
Notă: Mesajele cu conţinut jignitor sau ilegal (inclusiv cereri de soft piratat) nu sunt acceptate şi vor fi şterse imediat .

Pentru a primi raspunsuri rapide si corecte, scrieti in mesaj ce intentionati sa faceti, ce mesaj de eroare primiti, in ce context si in urma caror actiuni. De asemenea, mentionati versiunea de FoxPro in care lucrati!
Dacă nu specificați versiunea, se consideră VFP 9.0 SP2.

SearchForum Home
  Profox  Mesaje fara legatura cu FoxPro  Casa de marcat ...
 Casa de marcat DATECS DP-50D
 
 1/11/2008 3:08:10 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)

Am ajuns si la asta!!!

Programul pe care il am la o firma trebuie sa transmita informatii catre o casa de marcat DATECS DP-50D. O am la mine acasa, pot face experimente. Are un cablu USB cu care se conecteaza la calculator.

Daca poate cineva sa ma invete cum transmit produse de la calculator catre casa si cum transmit vanzari de la calculator catre casa o sa-i fiu foarte recunoscator.

Multumesc!

 1/11/2008 7:06:41 PM
User is offlinetenache
67 posts


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
Eu am folosit aceasta casa ca pe o imprimanta fiscala , deci fara sa-i incarc memoria cu produse. Daca asta te intereseaza, atunci trebuie sa descarci de la datecs (www.datecs.ro) programul de comunicatie fprint si un driver de port usb , prolific usb driver, care creeaza un port serial peste un port usb. Fprint transmite vinzarea in portul serial creat prin driverul prolific, de unde se transmite prin usb la casa de marcat. Amanunte mai multe gasesti in kitul de la fprint.
 1/11/2008 7:41:17 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
Imi explici te rog care-i diferenta intre imprimanta fiscala si modul de lucru in care ii pui produse in memorie. Sa inteleg ca produsele stau in calculator si la casa de marcat tiparesc numai bonul fiscal! Se mai face raport Z la sfarsitul zilei din casa de marcat?
 1/11/2008 8:55:14 PM
User is offlineMarian Dobre
608 posts
1st


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)

   Nu am folosit pana acum o astfel de casa de marcat insa stiu ca orice astfel de tip de echipament are doua obiective: sa scoata bon fiscal si sa scoata raportul Z (nu neaparat zilnic-unii scot raportul Z de doua ori pe zi - la schimbul de tura). In raport cu cele doua operatii pana acum casa de marcat este o simpla imprimanta. Ea totusi mai are o functie. Pastreaza in memoria fiscala totalul de la fiscalizare pana la momentl controlului. Practic organele fiscale verifica daca suma rapoartelor Z dau totalul lunar si daca acest total coincide cu totalul din memoria fiscala. In momentul cand calculatorul transmite un bon fiscal, casa de marcat inregistreaza totalul pe care il depune in memoria fiscala pentru a se putea scoate rapoarte de tip total (Z sau lunar). Este adevarat ca de la casa de marcat se pot transmite diferite informatii catre calculator. Dar ce sa faci cu ele? Calculatorul pastreaza deja tot ce scoate casa de marcat.(am exclus intentionat faptul ca o casa de marcat poate transmite un semnal catre calculator ca s-a fiscalizat bonul deci calculatorul nu trebuie sa-l mai transmita inca o data. Aceasta operatie de retrimitere a bonului catre casa se face la nefinalizarea fiscalizarii bonului - de exemplu pentru ca nu era pornita)

   Daca o casa de marcat ar contine 2000 de produse cu preturile lor ar fi interesant ca acestea sa fie preluate de calculator (in cazul ca acesta nu le detine). Dar aceasta operatie s-ar face o singura data. In concluzie nu vad de de casa de marcat ar pastra ceva din ceea ce ii transmite calculatorul.

   Cu imprimante fiscale nu am lucrat. Ele sunt similare caselor de marcat insa nu pot transmite catre calculator si sunt mai scumpe.

 


Orice putere omeneasca este un compus de rabdare si de timp. Balzac
 1/11/2008 10:13:13 PM
User is offlinetenache
67 posts


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
In cazul imprimantei fiscale toata gestiunea este tinuta in calculator . Operarea vanzarii pe bon fiscal se face in calculator , programul de gestiune trimitind spre casa de marcat imaginea bonului  (de obicei intr-un fisier text in care se completeaza denumirea produsului , cantitatea, pretul ). Casa imprima bonul si retine in memoria fiscala totalul de pe bon. Rapoarte de gen Z sau altfel se scot in mod obisnuit de la casa de marcat ca si cum s-ar fi lucrat normal pe tastatura ei. Ideea principala la acest mod de lucru este ca operatorul nu lucreaza pe tastatura casei de marcat ci in calculator. Acesta este si dezavantajul metodei pentru ca , daca se buleste ceva la calculator se opreste vanzarea; si o alta problema este ca trebuie sa ai vanzatorul cu cunostinte de operare la calculator.
In cazul in care pui produse in memoria casei , atunci operatorul foloseste tastatura casei de marcat si identifica produsele dupa un cod (eventual cu cititorul de coduri). Casa de marcat retine in memoria fiscala totalul bonului iar in memoria de lucru cantitatile si preturile produselor vandute. Aici esti limitat, ca numar de produse, de dimensiunea memoriei casei de marcat. Din timp in timp calculatorul preia vanzarile si face modificari de preturi si de produse. Rapoartele Z se dau din casa de marcat in mod obisnuit (daca vrei sa te complici poti sa le dai si cu comanda din calculator dar efectul este acelasi).
Exista si un al treilea mod de lucru: casa de marcat si calculatorul se afla in legatura permanenta . Exista in calculator o baza de date pe care casa de marcat o vede ca si cum ar fi memoria ei. Asta inseamna ca poti avea numar practic nelimitat de produse in memorie , poti face oricind modificari la produse , poti prelua vanzarea din casa de marcat exact in momentul in care se inchide bonul iar vanzatorul lucreaza numai la tastatura casei de marcat. Bineinteles , dezavantajul este ca daca se intampla ceva cu calculatorul, vanzarea se opreste. Rapoartele Z se scot in mod normal .
Dupa cum observi, din punct de vedere fiscal nu exista nici o diferenta intre modurile de lucru. In rest, in functie de posibilitati si cerintele clientului , poti adopta un mod de lucru sau altul. Eu am lucrat cu diverse marci de case de marcat in primele doua moduri de lucru.
Concret , pentru datecs, primul mod de lucru este cel recomandat de importator (cel putin asa mi s-a transmis prin intermediul distribuitorului datecs din zona).
 1/12/2008 9:54:28 AM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Ma apuc de treaba!!!

 1/12/2008 9:28:23 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)

Mai am nevoie de ajutor!

Am instalat 1) Prolific USB To Serial Comm Port (pe COM3) si 2) FPrint Win 3.00

Cand dau Save in FPrint imi apare Communication error! Make sure the device is connected and switched on. Ce gresesc? Cred ca nu stiu ceva? Trebe sa configurez ceva la casa de marcat?

 1/14/2008 4:41:19 PM
User is offlinetenache
67 posts


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
Trebuie sa mai verifici niste parametri prin memoria casei de marcat. Vezi in tabelul 2 cimpurile 8 si 9 daca-mi aduc bine aminte. Nu mai tin minte daca fprint functioneaza cu casa nefiscalizata. Ar trebui sa iei un nr de telefon de pe site si sa ceri ajutor de la service. Sunt oameni cooperanti.
 1/15/2008 8:00:45 AM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Casa de marcat DATECS DP-50D
 (Romania)

Am tot fredonat tabelul nr 2 pana cand am reusit sa nu mai primesc eroarea. Vreau sa te intreb daca-ti mai amintesti cum o setez sa fie doar imprimanta fiscala si cum se face efectiv tiparirea unui bon. Ce trebe sa fac eu din Fox efectiv?

Multumesc!

 1/15/2008 9:45:49 AM
User is offlinetenache
67 posts


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
Nu exista o setare anume. Comunicatia (tiparirea bonului) se desfasoara in felul urmator:
- pregatesti un fisier text cu imaginea bonului  ( in arhiva de la fprint ai niste exemple)
- apelezi fprint cu parametri (cu RUN sau cu shellexecute)
- eventual verifici in fisier daca ti-a raspuns casa de marcat cu ok
De exemplu, daca fisierul se numeste cashfile.inp si ai legatura pe com3 cu viteza 4800, linia de comanda ar arata asa:
fprint.exe COM3 4800 CASHFILE.INP
Un exemplu pentru cashfile.inp
S,1,______,_,__;ALUNE FELIX CUTIE;6;3.000;1;1;1;0;0;
T,1,______,_,__;;;;;;

Pentru fiecare produs se genereaza cite o linie . Linia incepe cu S si are urmatoarea structura:
S,<nr logic>,<zona rezervata>;<denumire>;<pret>;<cantitate>;<nr departament>;<nr grupa articole>;<nr grupa tva>;0;0
nr logic - numarul casei de marcat programat in memoria ei . De obicei 1
zona rezervata - ______,_,__   Aici am impresia ca iti da casa raspuns dupa ce prelucreaza bonul
denumire - max 12 sau cite scrie in documentatia casei
pret - de forma 99999.99 sau 99999999  la care ultimele 2 cifre se considera partea zecimala.  Aici trebuie sa faci probe fiindca am intilnit  ambele situatii la  datecs
cantitate - de forma  99999.999
nr departament - 1,2,3, .....
nr grupa rticole - 1,2,3 ...
nr grupa tva - 1,2,3 .. in functie de ce ai programat in memoria casei.
Dupa ce pui mai multe linii S pentru cite produse ai pe bon , inchidere se face cu :
T,1,______,_,__;;;;;;

Ti-am dat citeva explicatii sumare. Citeste cu atentie documentatia care vine odata cu fprint. Am preluat si eu acum si am instalat fprint si vad ca are o documentatie foarte bine pusa la punct fata de cum avea acum un an cind am lucrat ultima oara cu datecs. Daca dupa ce o parcurgi mai ai ceva neclaritati mai intreaba-ma.



 1/15/2008 10:34:37 AM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (Romania)

Iti multumesc inca o data foarte frumos pentru timpul acordat.

Am incercat cateva variante de fisier si mi-a dat eroare ca ceva nu este in regula cu fisierul text. O sa fiu mai atent la structura fisierului.

Acum ca ma uit, cred ca nu am definit departamentele, grupele si TVA-urile

 1/19/2008 8:14:59 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)

Am setat casa astefel :

in tabelul 2 pe randul 8 - valoarea 3 (permite vanzarea din calculator), pe randul 9 valoarea 2 (9600)

Din starea OFF am pus casa pe 1 si pe ecran apare 0.00.

Am dat commanda FPRINT com3 9600 test.text. Dupa cateva secunde apare mesajul de eroare dat de FPRINT: Please enter your registration key.

Ce puii mei de registrartion key trebuie sa bag si unde?

Multumesc!

 

 1/21/2008 7:53:43 AM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (Romania)

Fiind luni reiau intrebarea: stie cineva ce inseamna eroarea Please enter your registration key data de FPRINT 3.0 atunci cand trimit un fisier TEST.INP catre casa de marcat. Fisierul este corect.

Multumesc!

 1/22/2008 4:58:08 PM
User is offlinenicu
156 posts
5th


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
 oviciandrus wrote

Fiind luni reiau intrebarea: stie cineva ce inseamna eroarea Please enter your registration key data de FPRINT 3.0 atunci cand trimit un fisier TEST.INP catre casa de marcat. Fisierul este corect.

Multumesc!

Daca tin bine minte  la folosirea fprintului se introduce o cheie care pt. case nefiscalizate era 000000, iar cind vei fiscaliza casa de marcat  vei plati fprintul si ti se va da o cheie valabila numai pentru case fiscalizate.Mai bine intreaba la dealerul roman "Danubius exim" si sigur vei primi un raspuns concret. adresa de net nu o mai stiu acum...

 1/22/2008 5:24:54 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)

Nicu> ai dreptate

Am sunat la Datecs si .... exista o cheia pentru casa nefiscalizata cu care pot face teste. Dupa fiscalizare ... banul jos si se primeste o alta cheie cu care va functiona .... Multumesc!

 1/28/2008 10:49:53 AM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (Romania)
Vreau sa trimit comanda DOS FPRINT com4 9600 bonvanz.inp dintr-un program VFP6.0 si fac ! FPRINT com4 9600 bonvanz.inp. Imi apare ecranul negru si nu mai dispare. Dupa care nu mai am conexiune cu casa de marcat! Va rog sa ma invatati si pe mine cum sa fac sa se termine comanda.
 5/27/2008 11:05:01 AM
User is offlinevicos
169 posts
5th


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
care este cheia pentru casa nefiscalizata?
 5/27/2008 11:11:39 AM
User is offlinevicos
169 posts
5th


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A) Modified By vicos  on 5/27/2008 2:34:22 PM)
sorry Rezolvat
(DP-50 D UL MEU NU VREA SA SE MAI OPREASCA!!! Aveti vreo idee cum pot sa o opresc?)
 6/26/2008 8:09:46 AM
User is offlineShakalu
5 posts


Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (Romania)

Salutare,

Intra pe siteul de aparatura fiscala, unde au si case de marcat si mai mult, au si un forum..sunt oameni specializati, ii cunosc, te pot ajuta: www.aparaturafiscala.ro. Mai au si www.casedemarcat.ro. Sunt specializati pe Datecs si sunt sigur ca te pot ajuta la DP-50 D.

 

Succes!

 6/26/2008 3:49:41 PM
User is offlineoviciandrus
762 posts
www.comptech.ro
1st




Re: Casa de marcat DATECS DP-50D
 (N/A)
Cum se face ca de la casa de marcat DATECS-50D sa se elibereza bon fiscal fara ca suma sa se contabilizeze in raportul Z.
Apare problema aceasta deoarece proprietarul casei a cumparat un dispozitiv de incasare cu cardul.
 7/7/2008 5:57:51 PM
User is offlinevicos
169 posts
5th


Listare BON
 (N/A)
ce inseamna CASH REGISTER 1 NOT READY?
 7/7/2008 6:40:44 PM
User is offlinevicos
169 posts
5th


Re: Listare BON
 (N/A)
Asta mi s-a intamplat dupa fiscalizare. la LOg imi arata eroarea 23 ECR Server is not licenced for this ECR
 7/8/2008 6:05:12 PM
User is offlinenicu
156 posts
5th


Re: Listare BON
 (N/A) Modified By nicu  on 7/8/2008 6:05:55 PM)

pt vicos

 inseamna ca nu ai cumparat o licenta dupa fiscalizare si nr introdus in ecr server cind casa nu era fiscalizata nu mai este valabil acum dupa fiscalizare. Este nevoie de o licenta pe care o cumperi de la distribuitorul casei de marcat. Odata cu licenta ti se va specifica un numar unic pt casa ta de marcat.

  Profox  Mesaje fara legatura cu FoxPro  Casa de marcat ...

Search  Forum Home         

 Google Ads Minimize

    

Copyright 2002-2013 Profox   Terms Of Use  Privacy Statement